Stiuca pe Siret
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- holykowalsky
- utilizator constant
Scuze ca intervin tocmai acum,am vazut topicul tirziu.In legatura cu stiuca pe Siret,da-este,am prins eu anul trecut prin septembrie.La inceput din intimplare(dadeam la avat cu rotativa mica) apoi m-am dus"pe ea" si a luat-o si la pestisor viu,si la twister verde si la lingurita(gipo-11g).E drept ca pe linga stiuca(intre 1 si 2,5kg cea mai mare)am luat si avat(avatei-eliberati de mari ce erau-700g-1kg max.) si un singur clean la 1-1,2kg.Si mihali a avut dreptate-ştiuca statea mai mereu in suvoi de unde fugarea cîrduri de peştişori pîna pe mal unde sareau bancuri intregi(fara ce păpa ea!).Ca s-o prind dadeam in şuvoi,cît mai departe,lasam lingurita sa fie dusa de curent si cind recuperam se repezea,mai ales pe cadere.Nu prindeam multe pe partida(max.3-in cea mai buna zi,cind am luat si cleanul) dar iti trecea pofta pe vreo 2-3 zile,pina tura urmatoare.
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Uitasem sa specific si locul(cu aproximatie
)-vis-a-vis de Balta Albastra,pentru cine stie zona.In fata mea si a celui cu care eram un mosneag cu o barca de lemn si cu un catel in ea a luat una la ...cred ca 5 kg avea,ca era cit bratul,si groasa.A doua zi am incercat si eu locul dar...nu era mosul s-o gîdile asa ca...mai va!Oricum,erau(sunt)tot felul de butuci prin apa.Acum acolo Siretul e secat cu vreo 2,5-3 metri(am fost acum doua zile si-am vazut) si am ochit si locurile de unde pescuiam in septembrie.Astfel am descoperit ca noi stateam pe o plasa de 50cm. sub barca(si stateam morcoviti ca era curentul puternic si barca se misca nasol mereu!) si aruncam la o mare adincime care incepea la vreo 5-6m. in dreapta noastra.Acum nici nu mai poti da la peste acolo,s-a restrins Siretul...si ma batea gindul si de-un şalăuaş!!!

- holykowalsky
- utilizator constant
super, merci de destainuiri...da niste poze cu locatia respectiva ai ..sau poti sa faci o descriere la cum arata locul...adancimea apei in zona in care ataca...daca se vedeau atacuri la suprafata... etcsebi/7 scrie:Uitasem sa specific si locul(cu aproximatie)-vis-a-vis de Balta Albastra,pentru cine stie zona.In fata mea si a celui cu care eram un mosneag cu o barca de lemn si cu un catel in ea a luat una la ...cred ca 5 kg avea,ca era cit bratul,si groasa.A doua zi am incercat si eu locul dar...nu era mosul s-o gîdile asa ca...mai va!Oricum,erau(sunt)tot felul de butuci prin apa.Acum acolo Siretul e secat cu vreo 2,5-3 metri(am fost acum doua zile si-am vazut) si am ochit si locurile de unde pescuiam in septembrie.Astfel am descoperit ca noi stateam pe o plasa de 50cm. sub barca(si stateam morcoviti ca era curentul puternic si barca se misca nasol mereu!) si aruncam la o mare adincime care incepea la vreo 5-6m. in dreapta noastra.Acum nici nu mai poti da la peste acolo,s-a restrins Siretul...si ma batea gindul si de-un şalăuaş!!!
Balta Albastra prin ce judet e??????
Bla bla bla, bla bla bla
De obicei, stiuca se deplaseaza mult in sezonul rece. Ori acum, cel putin la noi, in bazinul de linistire e o apa limbede si seaca , fara pestisor, incat sunt convins ca dumneaei nu este acolo.
Cat despre intrebarea referitoare la prezenta atacurilor, pana va raspunde domnul care a avut capturile in suvoi, va pot spune ca rareori mananca fara sa-i vezi in prealabil atacurile. Daca iubim natura, putem sa ne delectam cu frumusetiile ei dar cu ochii la panda pe luciul ape. La primul atac, chiar daca nu este de stiuca , pentru mine este clar ca e timpul. Dar...regula cea mai buna e ca nu exista nici o regula. Va salut !
Cat despre intrebarea referitoare la prezenta atacurilor, pana va raspunde domnul care a avut capturile in suvoi, va pot spune ca rareori mananca fara sa-i vezi in prealabil atacurile. Daca iubim natura, putem sa ne delectam cu frumusetiile ei dar cu ochii la panda pe luciul ape. La primul atac, chiar daca nu este de stiuca , pentru mine este clar ca e timpul. Dar...regula cea mai buna e ca nu exista nici o regula. Va salut !
Da,se vedeau atacuri la suprafata,tocmai iti spuneam ca fugarea pestisorii pina pe mal.Venea de la o adincime de peste 1,5-2 m,exact nu stiu adincimea apei,o deduc prin ce vad acum,cind a secat apa prin zona.Goana continua pina la o adincime de 30 cm. si pina aproape pe mal,îi vedeai spatele iesind din apa,o vedeai cum se intoarce la apa adinca...ce mai!...o minunatie,desi atacurile la ceea ce îi ofeream noi aveau loc la intervale de 20-30 de min.Poze cu zona nu am si daca nu esti din zona(si vad ca nu)mi-e greu sa-ti explic...de fapt nu-mi e greu sa-ti explic,ti-e greu tie sa intelegi.Dar nu-i nici o problema,daca vrei sa vii vreodata la stiuca aici(desi la ce locuri aveti pe la voi,eu nu mi-as pierde timpul s-o caut tocmai pe Siret la noi...)ma anunti cu...sa zicem o saptamina inainte,ne intilnim si te duc acolo,eventual poate facem o partida impreuna,vedem noi.Zona de care vorbim e foarte cunoscuta pescarilor din Bacau,dar nu numai lor.E una din cele mai braconate zone de pescuit .E greu sa mai gasesti ceva mai ales acum cind apa a secat foarte tare.
Mi-e mai usor sa fac poze in zona respectiva decit sa fac poze pestilor din zona respectiva.Dupa cum ai vazut stiuca a mai mare are 2,5(max.)kg.Ori asta nu e trofeu.Plus ca nici aparat nu aveam in barca,iar pina pe mal nu mai aveam cui face pozele.Si de prins,am prins stiucile pina in ora 12 iar partida(cea de care vorbesc)s-a incheiat pe la 17.Iar poze cu ele tapene mi-ar fi rusine sa fac,si-asa sunt putine...si dupa cum vezi pe galeria mea,nu prea le am cu pozatul.Ca orice pescar care se respecta,la capturile alea mari nu am avut...aparatul de foto la mine...
Poate alta data.Si revenind la zona Baltii Albastre,rar mai agati ceva la vremea care e acum in Bacau.

- holykowalsky
- utilizator constant
Nu era vorba de venit in zona ...vroiam doar sa incerc sa-mi fac o idee despre cum trebuie sa arate locatia in care te poti intalni cu stiuca.......sa incerc sa identific aceleasi conditii si la mine in zona......sebi/7 scrie:Dar nu-i nici o problema,daca vrei sa vii vreodata la stiuca aici(desi la ce locuri aveti pe la voi,eu nu mi-as pierde timpul s-o caut tocmai pe Siret la noi...)ma anunti cu...sa zicem o saptamina inainte,ne intilnim si te duc acolo,eventual poate facem o partida impreuna,vedem noi.
Bla bla bla, bla bla bla