pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Zamfi
- veteran

Micutule s-ar putea sa fie o "chestie" specifica acelei balti!Si langa Aiud este o balta care se comporta la fel:vara printre bradis le pleznesti ,iar cum cade bradisul parca dispar!Ca sa fiu sincer nu dispar ,se lipesc de fund si nu pun botul(apa este destul de adanca pentru o balta de stiuca) decat pe ceva ce trece la cota lor!De obicei twister sau voblere de adancime!Ca vara umbla de nebune intre ape
In schimb pe o alta balta(brat mort cu o adancime de cca 1m) le prinzi mai bine dupa ce cade bradisul ca joci lingura cum vrea muschiul tau!Iar la apa de 1m nu mai conteaza ca e vara sau toamna ca oricum dai printre ele!
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
Depinde de stituatie asa cum spuneau mai multi inaintea mea- de ex. anul acesta pa lacul Fortuna a mers mai bine la oscilante si rotative, pe Sontea numai la voblere de adancime la fel si pe Dunarea veche spre Mila 23, pe lacul Taranova numai la oscilante usoare de 7-11g, pe canalul Dunavat numai la rotative. Asa ca nu se poate postula un raspuns unitar ci singura concluzie la care personal am ajuns este ca ai nevoie de o trusa bine garnisita cu diverse modele de voblere atat de suprafata cat si de adancime, oscilante si usoare dar si de 30g de ex., rotative de la nr.2 la nr.5 ca numerotare de la Mepss, pesti de plastic si poate si alte modele de artificiale si pe care le incerci pe rand pana gasesti solutia castigatoare la momentul respectiv.
-
Adelin
- Moderator

-
dr.pike
- Moderator

-
In toamna asta pe Matita s-a prins la oscilante (Berti, TvLure, Gipo) si la voblere (Salmo Slider, Turbo Jack, perch) in egala masura. Am observat ca stiucile mai mari au preferat Sliderul. Cel putin in cazul meu!
-
MihaiV
- Moderator

Parerea mea e ca daca stii sa le joci, intra mai bine pe oscilante. Daca nu stii, atunci iti intra mai bine pe voblere, la voblere nefiind atat de mare importanta mainii pescarului. Totusi, si la una si la alta, e important sa stii sa o alegi pe cea care are marimea, culoarea, forma, bataia potrivite si care evolueaza la adancimea potrivita momentului.
-
TARANU
micutu scrie:nu mi-e clara o chestie ....
vara cand e bradis peste tot ... reusesc sa prind destul de bine ... dar, toata lumea zice: "las' ca se prinde mai bine din octombrie cand incepe sa cada iarba"
e un postulat pe care l-am auzit de multe ori
din pacate la mine ceva nu merge. prind binisor cand e bradis, dar cum se raceste ... gata ... nu mai prind nici jumate fata de ce prindeam facand slalom printre ierburi.
si acum intrebarea:
cam cum se abordeaza o partida la stiuca pe o balta in care a disparut jungla de bradis si au ramas cateva palcuri de nuferi ofiliti, iar pe pe fund in loc de "iarba de stiuca", gasesti doar un fel de matasea broastei?
... multumiri anticipate
Salut !
Aici la noi se comporta cam in felul urmator: cum vine frigul incepe sa traga din ce in ce mai bine dar nu o mai gasesti in acelasi loc unde o gaseai inainte . Se duce la apa mai adinca. Pe marginea gropi stau ale mici si mai multe la pinda iar in gropa stau alea mari. Nu zic ocazional le poti prinde si la apa mai mica . Un semn cind nu mai stau de obicei la apa mica este ca vegetatzia cade / se aseaza pe fundul apei...
Anul asta voblere Slider Salmo S de 10 cm culoare rosie pe burta , galben pe parti cu dungi negre si verde pe spate a adus cele mai bune rezultate. Pe asta poti sa il arunci la distante mai mari decit orice lingura. Se duce departe ca are dupa cit tin eu minte cam 45 gr
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
@Adelin-nu cred ca la cine faci referire a propavaduit "teoria celo 3 voblere bune in orice conditie", dar mai departe ai dreptate, experienta personala este ceva ft. important, insa doar daca ai o baza solida functioneaza toata povestea, altfel experimentezi si piepteni apa. Si nu cred ca ma vei contrazice ca baza daca este buna pe ea poti construi ceva prin creativitate si experiment personal. In rest merci de bun venit.
-
Adelin
- Moderator

daniel tinte scrie:@Adelin-nu cred ca la cine faci referire a propavaduit "teoria celo 3 voblere bune in orice conditie", dar mai departe ai dreptate, experienta personala este ceva ft. important, insa doar daca ai o baza solida functioneaza toata povestea, altfel experimentezi si piepteni apa. Si nu cred ca ma vei contrazice ca baza daca este buna pe ea poti construi ceva prin creativitate si experiment personal. In rest merci de bun venit.
....eu nu fac referintza la nimeni, ziceam si io asa doar...oricum sa nu te aratzi ca prinzi prea mult, ca o sa fi izgonit din "rai" si vei face echipa cu noi!

...de aici si invitatzia in club!

-
daniel tinte
- utilizator constant

-
Echipa am mai facut si alta data asa ca nu ar fi o noutate ptr. mine, dar nu as vrea pe de alta parte sa nu mai fiu in "rai", asa ca multumesc ptr. atentionare. Iar daca alfel nu se poate atunci ne vom stradui impreuna sa prindem cam toti pestii din zona sa nu mai avem concurenti

.
PS: poate la iarna cand nu avem altceva mai bun de facut mai ne vedem la clubul improvizat de la Crama.
-
ioanignat
- junior

-
Irod scrie:la mine e exact pe dos
capturi mici la vobler shi mai mari la lingura
la
rotativa=0 capturi

Precizez ca folosesc voblere de la 20g in sus. Preferatul meu e un BusterJerk. Nu coboara mai mult de 20-30 de cm. in apa si nu sunt probleme cu agatzatul prin plante sau stinci. E usor de aruncat la distantze mari iar majoritatea exemplarelor sunt stiuci la o medie de 3 kg.
La lingura am prins doar sub 2kg