pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
DjBeju
- utilizator constant

Michael scrie:DjBeju scrie:
P.S.:In septembrie nu am iesit decat odata la stiuka insa fara prea mare succes.Poate in saptamanile ce urmeaza o sa am rezultate mai bune la topwater-uri.
in anotimpul rece cauti stiuca la suprafatza?adica in saptamanile ce urmeaza...

Sa nu uitam un lucru foarte important,faptul ca apa se raceste mult mai greu decat aerul.Cu alte cuvinte e nevoie de o racite a aerului in prealabil si abea dupa cateva zile aceasta va afecta temperatura apei.
Si daca apa este rece (10-12 gr.) si e soare,pestisorii vor continua sa fie prezenti in pelicula,deoarece apa de la suprafata va fi mai calda datorita prezentei soarelui.
Dupa parerea mea,anul asta pana la mijlocul lui noiembrie se poate popperi linistit.Cel putin in zona in care locuiesc eu.
Salutare si numa' bine!
C&R, please!
-
Irod
- veteran

danr scrie:CD-ul de 7 si chiar de 9 este general prinzator
stiuca, salau, avat
basca poti controla relativ si adancimea de evolutie
si se arunca si foarte bine
face floating-ul inutil....
trebuie negresit sa incerc cd-ul ca deobicei folosesc doar original ;
DT; shi shadrap
-
ioanignat
- junior

-
Eu am avut succes mai mare la vobler. Capturi mai mari la vobler iar la lingura si rotativa capturi mai mici. Dar depinde mult de zona, temperatura, lumina, anotimp.
-
Irod
- veteran

ioanignat scrie:Eu am avut succes mai mare la vobler. Capturi mai mari la vobler iar la lingura si rotativa capturi mai mici. Dar depinde mult de zona, temperatura, lumina, anotimp.
la mine e exact pe dos
capturi mici la vobler shi mai mari la lingura
la
rotativa=0 capturi

-
georges
- utilizator constant

-
Pentru mine clar oscilanta !!!
Ieri am revenit din Delta. Am prins primele mele stiuci , numai la oscilanta. Am incercat si ceva twistere dar ramaneam fara coada la ele.
Am fost pe Dunarea Veche mai sus vreo 2-3 km de Mila 23. S-a prins crap, caras (un coleg) iar eu numai dupa stiuca. A fost greu pana m-am prins ca pot sa le prind si de pe malul pe care stateam.
Nu am incercat voblere. Oscilantele si-au facut treaba foarte bine.
Cea mai mare captura : stiuca de vreo 3-4 kg (pescuit din barca seara).
-
Sir Caca
- utilizator constant

La mine dimensiunile sunt dupa cum urmeaza:
-Oscilante
-voblere jointed toate tipurile
-Original Floating si Pike (salmo)
- Shaduri
- Rotative
- Vara, pe seceta, la 40 de grade, cand nivelul e minim si e plin de vegetatie la Poppere mi-au intrat zeci de marlite pana la maxim 150 gr.
Parca era un banc de bibanei, nimic de fotografiat bineanteles si nimic demn de laudat dar un spectacol deosebit, veneau de la 5-6m departare cu spatele afara din apa si atacau cu foarte multa suparare.
-
_Sanya
- veteran

-
La mine Oscilantele stau pe primul loc si dintre alea cei de la arow modele nichelata, nu ma lasat niciodata fara peste , cateodata mai prind si cu rotative dar pe astea mai mult mirlite vin cele mari pe oscilante mari... sincer am si vreo 6 woblere dar in afara de cativa cleni nimic nu au venit la ele
-
kip
- junior

Poti sa faci o montura mixta: shad si rotativa cu vartej triplu!
-
marius_m_fish
- junior

Eu prefer oscilantele in zonele cu vegetatie ... imi ofera posibilitatea jocului pe verticala in preajma obstacolelor ... dar daca am posibilitatea (agatzatori mai putzine ... apa mai adanca) folosesc voblere special modelele de imita stiuca ...
E drept pe oscilanta am avut rezultate mai multe ... nu neaparat mai bune dar asta si pentru ca am pescuit mai mult cu ele ...
Rotativele nu prea le am la suflet ... mi se par ... monotone nu le potzi imprima un joc aparte

-
sotto
- junior

-
Oscilantele sunt mai prinzatoare parca, dar totusi voblerele sunt altfel. Am avut capturi la mai totate tipurile de naluci , cele mai mari au fost pe table(cyclops 3) shi shaduri(Storm GT). Dar vreau sa va va amintesc de o naluca ciudata in felul ei : cicada. un amic de-al meu a luat la o cicada DAM 4cm o stiuca imensa, asta se intampla acum o saptamana. Eu personal nu prea folosesc atfel de naluci dar uite ca trebuie shi ele luate in seama.