Stiuca=lingura sau vobler???????
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
asta nu inseamna ca voblerele ar avea mai putzini admiratorigeorges scrie:Pentru mine clar oscilanta !!!
Ieri am revenit din Delta. Am prins primele mele stiuci , numai la oscilanta. Am incercat si ceva twistere dar ramaneam fara coada la ele.![]()
Am fost pe Dunarea Veche mai sus vreo 2-3 km de Mila 23. S-a prins crap, caras (un coleg) iar eu numai dupa stiuca. A fost greu pana m-am prins ca pot sa le prind si de pe malul pe care stateam.
Nu am incercat voblere. Oscilantele si-au facut treaba foarte bine.
Cea mai mare captura : stiuca de vreo 3-4 kg (pescuit din barca seara).

- littlefish
- junior
Oscilanta in primul rand, apoi rotativa...vb aici numai de Dunare. Oscilante grele, de la 14 gr. in sus, lansate, recuperate putin, lasate sa oscileze (ca de aia sunt oscilante )
in curent, recuperate iar usor, recuperate putin rapid, iar usor....si uite asa! Am prins si langa mal, langa niste pietroaie imense, cu oscilante usoare, sau vobler lasat in curent sa joace pe apa (si curentul e destul de puternic acolo), dar numai marlitze.
De obicei la oscilantele care sunt no-name, le schimb ancorele cu unele de firma, verificate, deoarece am avut surprize neplacute(brat sau brate rupte de stiuca...asta o admiteam decat daca prindeam aligator!)

De obicei la oscilantele care sunt no-name, le schimb ancorele cu unele de firma, verificate, deoarece am avut surprize neplacute(brat sau brate rupte de stiuca...asta o admiteam decat daca prindeam aligator!)
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.
- littlefish
- junior
http://www.willylures.com/
Am vazut de curand pe Discovery, la emisiunea "How to made", cum se fac rotativele Mepps....arta, nu industrie. Tot procesul tehnologic, cum le picteaza, cum ataseaza ancorele, penele, cum le picteaza! Sunt unele tratate placate cu aur, argint...nu mai vorvesc de cele uzuale crom, nichel, cupru.
Sute de modele, sute de nuante, sute de amprente....
Oricum trebuie sa comand niste Berti...arata traznet!
Am vazut de curand pe Discovery, la emisiunea "How to made", cum se fac rotativele Mepps....arta, nu industrie. Tot procesul tehnologic, cum le picteaza, cum ataseaza ancorele, penele, cum le picteaza! Sunt unele tratate placate cu aur, argint...nu mai vorvesc de cele uzuale crom, nichel, cupru.
Sute de modele, sute de nuante, sute de amprente....
Oricum trebuie sa comand niste Berti...arata traznet!
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.
toate aceste postari dovedesc inca odata ca stiuca intra la orice atunci cand mananca,dupa mine este rapitorul cel mai usor de pacalit dintre cei care se gasesc in apele unde obisnuiesc sa pescuiesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Depinde de mai multi factori, unii imi sunt total necunoscuti, dar am observat ca exista perioade cand poti sa prinzi doar la oscilante, cele mai mari succese le-am avut cu linguri spinnex pike 3-4 si DAM effzett. Sunt perioade cand prinzi doar cu wobbere, am avut success cu DAM seria Nature si Nature 3D. In sezonul rece iti recomand wobblere de dimensiuni mari (peste 10 cm).
Stiuca este destul de selectiva in balti. Probabil a ajuns sa vada destul de multe 'artificiale' de aceea eu am incercat montura cu pestisor mort si am avut rezultate bune chear si in zilele mai slabe. Am prins atit stiuca cit si salau. Merita incercat!
Este tutusi ceva natural,are gustul si cunsistenta unui peste adevarat,ca sa nu mai vorbim de culoare.Miscarea ... asta este meritul pescarului!
Este tutusi ceva natural,are gustul si cunsistenta unui peste adevarat,ca sa nu mai vorbim de culoare.Miscarea ... asta este meritul pescarului!
nu mi-e clara o chestie ....
vara cand e bradis peste tot ... reusesc sa prind destul de bine ... dar, toata lumea zice: "las' ca se prinde mai bine din octombrie cand incepe sa cada iarba"
e un postulat pe care l-am auzit de multe ori
din pacate la mine ceva nu merge. prind binisor cand e bradis, dar cum se raceste ... gata ... nu mai prind nici jumate fata de ce prindeam facand slalom printre ierburi.
si acum intrebarea:
cam cum se abordeaza o partida la stiuca pe o balta in care a disparut jungla de bradis si au ramas cateva palcuri de nuferi ofiliti, iar pe pe fund in loc de "iarba de stiuca", gasesti doar un fel de matasea broastei?
... multumiri anticipate
vara cand e bradis peste tot ... reusesc sa prind destul de bine ... dar, toata lumea zice: "las' ca se prinde mai bine din octombrie cand incepe sa cada iarba"
e un postulat pe care l-am auzit de multe ori
din pacate la mine ceva nu merge. prind binisor cand e bradis, dar cum se raceste ... gata ... nu mai prind nici jumate fata de ce prindeam facand slalom printre ierburi.
si acum intrebarea:
cam cum se abordeaza o partida la stiuca pe o balta in care a disparut jungla de bradis si au ramas cateva palcuri de nuferi ofiliti, iar pe pe fund in loc de "iarba de stiuca", gasesti doar un fel de matasea broastei?
... multumiri anticipate