Stiuca=lingura sau vobler???????

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 27 Noi 2006, 11:18

oscilantele se stiu ca sunt preferatele in pescuitul la stiuca, personal tind sa cred ca este si factorul economic la mijloc, una este sa pierzi cateva oscilante pe partida si alta e sa pierzi cateva voblere nu?
personal am prins cel mai bine la rotativa dar experienta e miiica :oops:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Noi 2006, 12:06

Din cate stiu, Cozma a pescuit constant cu voblere la concursurile de anu asta.
Si se pare ca le-a prins pe alea mai mari :wink:

_Mihai_
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de _Mihai_ » 27 Noi 2006, 13:05

In cazul stiucii, prefer oscilantele mari, de regula argintii- nichelate. De exemplu, in Delta, am prins cel mai bine la o oscilanta imensa (aprox. 30 g), lansand-o departe, la buza stufului, lasand-o sa cada cat mai la fund si recuperand cu scurte intreruperi. Adancimea apei imi permitea chestia asta, insa pe Olt, de obicei folosesc oscilante de max 16 g si voblere la care am prins in repetate randuri, dar nu spectaculos. In schimb, la rotativa nu am prins pana acum, desi am incercat toate culorile si stilurile de recuperare. Instinctul si lacomia stiucii o fac sa atace orice naluca mare, cu o coloristica depinzand si de vreme si cat se poate de vibranta.
In privinta diferitelor perioade ale anului, sunt de parere ca se prinde in aceeasi masura in tot timpul anului.
Mihai

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 27 Noi 2006, 21:02

ati prins ceva stiuca de curind? daca da, avea icre? eu am fost duminica si am prins o lesinata de stiuca care era plina de icre... ( am fost obligat sa o retin pentru ca cirligul jigului i s-a infipt intr-unul din ochi)
in ultima luna am avut capturi foarte putine si ma gindesc daca nu cumva din cauza vremii calde sa nu se fi schimbat perioada de depunere a icrelor
in rest ... we are the best!

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 27 Noi 2006, 21:17

da erau `grase` si banuiesc ca aveau icre, in legatura cu poperul, unde pescuiesc numai la poper pot da,este multa iarba si pot da doar in ochiuri de apa, recunosc ca a fost o reveletie pentru mine, nu am prins vara asta mai nimik la el, parerea mea ca pe canale unde media apei este de 1-1.5 m potzi da linistit la poper, chiar si cand nu mananca cu pauze mai lungi faci minuni, nu am prins exemplare mari ca le-am ratat :evil: :evil: , s-au dus cu tot cu kevlar si poper, dar asta este alta discutie, data viitoare struna incontestabil :D
be smart be silent be deadly.....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Noi 2006, 21:22

:wink: o fu buna ideea cu popperu, a tinut si la mine :) si am fost incantat mai ales ca am luat la homemade, dar marlitani :(...testam testam....+struna incontestabil :lol: :lol:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 27 Noi 2006, 21:53

sambata voi incerca cu popere mari de 9-12, poate reusesc sa le selectez sa intre numai mari :D , vedem..

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Noi 2006, 21:55

empthy_cluster scrie:sambata voi incerca cu popere mari de 9-12, poate reusesc sa le selectez sa intre numai mari :D , vedem..
io l-am facut special de 9, e rosu cu spate negru, daca iti zic ca una era cu 3 cm mai mare ca vobleru :lol: is bune astea mari ca ajungi mai departe cu ele ;)

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 27 Noi 2006, 22:08

ok, pana sambata il fac de 12 si redhat :D , treb. sa fie o modalitate de selectie, sper sa-mi dau seama pana nu se strica vremea... :x :x

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 27 Noi 2006, 22:10

am incercat cu popper ieri si nimic, de fapt a fost un mare nimic cu orice am dat si de asta am pus skiter-ul :oops:
eu traiam cu impresia, gresita se pare, ca top-urile sunt naluci de vara,da mai invata omu :idea:

Scrie răspuns