Stiuca=lingura sau vobler???????

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 11 Sep 2006, 21:47

Nu exista cea mai buna naluca de stiuca in general, exista doar cea mai buna naluca intr-un anumit moment si intr-un anumit loc ;). Cu ce prindeai la foc automat toamna tarziu poti da imediat dupa prohibitie pana ti se acreste.
Cu lacrimi Bastus!

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Sep 2006, 21:50

vasivoicu scrie:Anul trecut pe Sontea la oscilanta nema, au mers voblere de 7 cm si mai mari Rapala, Storm, Salmo, Cozma cred ca mergeau shi alea chinezesti luate la kil :)
zi shi mie te rog la Rapala ce modele ;greutatzi ; shi culori au functionat pt
tine

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Sep 2006, 08:02

Oscilanta cred ca este mai eficienta si sorteaza si dimensional.Voblerele sunt eficiente pentru evolutii mai lente (adancime mare sau vegetatie multa).Pentru perioada rece voblerul face legea.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Sep 2006, 08:21

fishi scrie:Oscilanta cred ca este mai eficienta si sorteaza si dimensional.Voblerele sunt eficiente pentru evolutii mai lente (adancime mare sau vegetatie multa).Pentru perioada rece voblerul face legea.

eu stiu, fishi...
bine, n-am prins sute de stiuci, dar am patit cu pixuri pe table uriase :D si apoi mai imbracate pe vobler. cred ca e si chestie de noroc, la mine asta lipseste cu desavarsire. inca il mai caut :lol:
teoretic prefer oscilanta, de vreo juma de an. dar acu..depinde si de apa, stiuci, vreme...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Sep 2006, 08:34

Este foarte adevarat ,eu (cel putin anul asta) pe voblere peste 10 cm am prins marlite cat pentru 3 ani.Sunt multi factori de care trebuie tinut cont .

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 12 Sep 2006, 09:24

cred ca se pot prinde la majoritatea artificialelor.
am vazut la tv la francezi stiuca prinsa si la musca artificial - asta se intampla chiar pe lac si la pestisor viu prins cu o montura cu 2 ancorite si recuperat in acelasi stil ca la vobler
eu prefer oscilantele ( 10-20g) argintii sau aurii , sau pestisorii de cauciuc de la storm
Acum cativa ani pe canalul lipovanului (care face o legatura intre canalul dunavat si lacul razelm) nu am prins decat la twistere albe de 10-12 cm.
cum schimbam pe altceva nu mai atacau :roll:

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

oscilante sau voblere

Mesaj de alexandru varga » 12 Sep 2006, 11:09

parerea este ca se preteaza ori ce fel de naluca.prblema este a pescarului,cum stie sa p faca atractiva. oscilanta se poate juca mai bine,dar si voblerele se pot juca.in ultimul timp am prins stiuca mai bine zis mirlite la spinerbait,si cea mai mare stiuca am prinso la un grub cu doua cozi, stiuca avind 72cm adica 3,100kg.

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 12 Sep 2006, 11:27

Irod scrie:
vasivoicu scrie:Anul trecut pe Sontea la oscilanta nema, au mers voblere de 7 cm si mai mari Rapala, Storm, Salmo, Cozma cred ca mergeau shi alea chinezesti luate la kil :)
zi shi mie te rog la Rapala ce modele ;greutatzi ; shi culori au functionat pt
tine
f09s
cd07ogmd

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 12 Sep 2006, 11:44

In toamna asta mi-am propus sa incerc la stiuca cu poppere si glidere.Am avut succes in vara asta la clean cu naluci de suprafata si mi se pare foarte spectaculos.Sper sa rezist tentatiei si sa nu pun oscilanta sau vobler. :D
Salutare si fire incordate!

P.S.:In septembrie nu am iesit decat odata la stiuka insa fara prea mare succes.Poate in saptamanile ce urmeaza o sa am rezultate mai bune la topwater-uri.
C&R, please!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Sep 2006, 17:00

DjBeju scrie: P.S.:In septembrie nu am iesit decat odata la stiuka insa fara prea mare succes.Poate in saptamanile ce urmeaza o sa am rezultate mai bune la topwater-uri.
in anotimpul rece cauti stiuca la suprafatza?adica in saptamanile ce urmeaza... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns