Spinning vs. Baitcasting
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Spinning vs. Baitcasting
Si daca bine tin minte ca am vazut pe undeva,recordul la distanta a fost inregistrat cu un combo de ...casting..Drace.. 

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Gigel , exista sanse reale sa ne vedem la fata vreodata , sper sa-mi areti pe viu cum lansezi tu mai mult ca mine sub 10 grame de naluca cu castingu , da nu-mi veni ca-i musai sa dau cu bete sub 2 m sau dinastea , ca echipamentu cantareste mai mult ca stii bine ca la mine motive din astea nu exista
Inca poti sa-mi recomanzi un combo de cast de 2,7-3 m bat H , si mulinel cu putere de franare mai tare decat un Stella 5000 SW , da de cast .
Sorin , din cate imi aduca aminte ziceai ca si la cum pescuiesc eu as putea incerca castu , da poate ma inseala memoria !
Qwe , si io dau cu scule japoneze , da asta nu inseamna ca pic in *** cand vad pe unu facand niste probe de cast (si care nu au de-a face cu pescuitu ) intr-o sala fara vant si cu un plumb gol .
In rest , daca esti mare fan si ai ocazia , probeaza fire si frane de mulinete japo , ai putea avea surprize daca mergi pe ideea ca tot ce zic japo ii sfant , mai se scapa si ei
, asta nu inseamna ca nu-s bune , da io nu inghit orice pe motiv ca-i Made in Japan , si asta-i suficient ca argument .

Inca poti sa-mi recomanzi un combo de cast de 2,7-3 m bat H , si mulinel cu putere de franare mai tare decat un Stella 5000 SW , da de cast .
Sorin , din cate imi aduca aminte ziceai ca si la cum pescuiesc eu as putea incerca castu , da poate ma inseala memoria !
Qwe , si io dau cu scule japoneze , da asta nu inseamna ca pic in *** cand vad pe unu facand niste probe de cast (si care nu au de-a face cu pescuitu ) intr-o sala fara vant si cu un plumb gol .
In rest , daca esti mare fan si ai ocazia , probeaza fire si frane de mulinete japo , ai putea avea surprize daca mergi pe ideea ca tot ce zic japo ii sfant , mai se scapa si ei

- semlecangheorghe
- veteran
S.F.-ule dueluri puerile de genul cine da mai mult ,ma lasa rece..
In scenariile din mintea ta ,ma poti umili cit vrei,gaurind orizontul la concurenta cu craparii..
Sa-ti recomand...cine sint eu,un 'uanabi'
sa pleci tu ,sire,urechea la glasul meu..??
Pescuieste cum iti cade mai bine dragule..Cit despre asta...
..sper ca n-ai fantezii cu mine cautindu-te prin Spania,ca si Gerula cu mine cautindu-l prin Bucuresti..
Si nici cu ringuri,arene si alte cele..Aaaaaa, era vorba de lansat naluci sub 10 grame??Brae,tu nici nu stii ce-s alea..
Tu daca ai sub 30 gr pe fir,te intrebi daca nu ti-a taiat ceva.. 
In scenariile din mintea ta ,ma poti umili cit vrei,gaurind orizontul la concurenta cu craparii..
Sa-ti recomand...cine sint eu,un 'uanabi'

Gigel , exista sanse reale sa ne vedem la fata vreodata
..sper ca n-ai fantezii cu mine cautindu-te prin Spania,ca si Gerula cu mine cautindu-l prin Bucuresti..

.
.
In postul anterior m-am referit nu ca nu ti-am recomandat sa dai la cast la categoria aiaSF scrie: Sorin , din cate imi aduca aminte ziceai ca si la cum pescuiesc eu as putea incerca castu , da poate ma inseala memoria !
.
da , imi aduc aminte
eu vorbeam insa de faptul ca nu am mai continuat din alte ratiuni , nu din acela ca si pentru mine spiningul e mai puternic decat castul asa cum ai insinuat
atat
cred insa ca se vorbeste de lucruri diferite
pentru tine cand spui mulineta puternica te referi la ce frana are
pentru mine la ce putere in angrenaje are ...
aici la puterea in angrenaje cred ca respectand categoriile de marime comparabile , orice mulineta de cast e mai puternica decat corespondentul pe spin
si asta pentru ca dispunearea angrenajelor e directa , nu cu axele la 90 grade
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Gigel , ma gandeam sa te caut io pe la Arad cand dau prin tara , cu treburi prin zona , asa ca putem bea un vin si daca tot santem , sa-mi areti tu cum dai mai mult cu castu , nu vad ce-i pueril in asta atata vreme cat dansam melodia asta spin vs cast de o buna bucata de vreme , io chiar ma mir ca nu au aparut niste concursuri de lansat , si asa pesti nu mai sant , si cum multa lume sta cu nasu in scule , macar sa stim care-s mai bune , 5 spinneri vs 5 casteri .semlecangheorghe scrie:S.F.-ule dueluri puerile de genul cine da mai mult ,ma lasa rece..
Sa-ti recomand...cine sint eu,un 'uanabi'sa pleci tu ,sire,urechea la glasul meu..??
Gigel , exista sanse reale sa ne vedem la fata vreodata
..sper ca n-ai fantezii cu mine cautindu-te prin Spania,ca si Gerula cu mine cautindu-l prin Bucuresti..Si nici cu ringuri,arene si alte cele..Aaaaaa, era vorba de lansat naluci sub 10 grame??Brae,tu nici nu stii ce-s alea..
![]()
Tu daca ai sub 30 gr pe fir,te intrebi daca nu ti-a taiat ceva..
Sorin , mi-ar placea sa-ti vad nalucile cu care pescuiesti in mod normal tot anu , nu-mi amintesc sa fi pomenit de naluci care sa ofere probleme mulinetelor

Sincer , nu cred ca provoci forte asa mari pescuind in stilu asta , si din barca , la fel , nu-i nevoie de lanseuri extra lungi , si cum nu cred ca ai avut probleme cu axu la 90 de grade , cand nu am avut io probleme de genu asta pescuind intr-un stil mai violent decat poate unu sa-si imagineze , sincer , mai ramane aia cu controlu mai bun pe fir la recuperare

am avut dreptate ca pentru tine mulineta egal frana ? da sau nu ?SF scrie:.
Sorin , mi-ar placea sa-ti vad nalucile cu care pescuiesti in mod normal tot anu , nu-mi amintesc sa fi pomenit de naluci care sa ofere probleme mulinetelor, salaul fight=ZERO plus ca jigu nu ofera rezistenta, la stiuca nu cred ca insisti cu naluci cu barbeta mare si nici nu ai fata de jerkuri mari , acolo ai un pic de fight , insa nu-i cel mai tare peste de apa dulce ,si daca-l prinzi la linguri , softuri si un pic de vobler nu-i nevoie de forta , la somn banuiesc ca nu dai decat la pat sau daca intra
![]()
, bibi , clean si pastrav cred ca-i inutil sa comentez , iar la avat pe rauri mari la fel , nu te-am auzit sa dai .
Sincer , nu cred ca provoci forte asa mari pescuind in stilu asta , si din barca , la fel , nu-i nevoie de lanseuri extra lungi , si cum nu cred ca ai avut probleme cu axu la 90 de grade , cand nu am avut io probleme de genu asta pescuind intr-un stil mai violent decat poate unu sa-si imagineze , sincer , mai ramane aia cu controlu mai bun pe fir la recuperare, in rest , cu un mosor de spin al ce pescuiesti tu , nu o sa ai probleme cu axu si angrenajele
, gramele mai putin ale echipamentului ma lasa rece .
daca da , cele de spin au mai multe saibe si au frana mai mare ...dar e complet neesential
daca vorbim de angrenaje e fizica pura si elementara : doua roti dintate pe direct sunt mai tari decat doua cu axe la 90 de grade ....
repet vorbim de marimi comparabile ....
la ce pescuiesc eu , sau la crezi tu ca pescuiesc eu si ce relevanta are asta cu subiectul e deja can can
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
- semlecangheorghe
- veteran
Gigel , ma gandeam sa te caut io pe la Arad cand dau prin tara , cu treburi prin zona , asa ca putem bea un vin si daca tot santem , sa-mi areti tu cum dai mai mult cu castu , nu vad ce-i pueril in asta atata vreme cat dansam melodia asta spin vs cast de o buna bucata de vreme , io chiar ma mir ca nu au aparut niste concursuri de lansat , si asa pesti nu mai sant , si cum multa lume sta cu nasu in scule , macar sa stim care-s mai bune , 5 spinneri vs 5 casteri .
No bine,bem,da' io nu raspund..

sa-mi areti tu cum dai mai mult cu castu
Problema era nu ca dai mai mult cu castu',ci,ca ''la casting nu poti lansa naluci usoare''...E o diferenta,intre cele doua,nu??
Daca ai rabdare sa cauti pe sit,la w.s.b.,o sa gasesti un articol despre o lanseta light de cast,cit si cu ce naluci au aruncat baietii,pe malul Crisului,nu in vreo sala de sport..
Ce nu pricepi tu,este faptul ca eu nu sint..'versus',nici unul dintre stiluri,si le folosesc in paralel,gasind la fiecare partile cele mai potrivite pentru ce imi trebuie mie la un moment dat..atata vreme cat dansam melodia asta spin vs cast de o buna bucata de vreme
Si da...''care da mai departe''...e de un infantilism crincen..
Tu condamni pe unul care zice ca prinde mai mult peste,zicind ca faptul in sine nu-l face mai pescar decit altul,dar esti gata sa incerci..'care da mai departe'

.
.
Am zis ca nu ma bag, da' ma mananca...
Mor de dragul subiectelor astea cu "versus". Cum pescuitul e o stiinta exacta (faza cu puterea mecanismelor functie de unghi e chiar misto...
), desigur, tre' calculat, masurat, incadrat pe categorii si apoi tre' devenit "fan". Membru in cluburi, ligi si secte... Ca o incununare a tuturor zbaterilor, la un moment dat te separi de restul plebei, devenind "fan"-atic... Si da-i si combate!
SF-ule, chiar daca n-am nici eu fata de jerk-uri mari, sa stii ca mai folosesc. Asta-i pescuitul greu la mine. Si acolo mere casting-ul mai bine ca spinning-ul. Nu insist, ca nu-i nimica nou. Sunt cateva lucruri care ma fac sa n-am de ales.
Nu folosesc casting-ul pt. alte situatii de pescuit.
Da' n-are a face scula cu asta. Ci pt. ca sunt un tip comod. Imi place cum mere casting-ul si la crankbait-uri, atata timp cat nu sunt prea mici. Dar nu-l folosesc, pt. ca mi se pare o complicatie in plus si nu foarte motivata. Tre' sa iti ajustezi mereu setarea mulinetei functie de greutatea naluci, directia vantului, etc. Tre' sa fii mereu atent daca nu ti s-au ingropat spirele pe mulineta, sa ai grija sa o opresti cu degetul la sfarsit de lanseu (dreptu-i ca la un moment dat devine automatism). Tre' sa ai mereu grija cu mentenanta, mult mai des decat la spinning. si cate si mai cate... Nimic din astea la spinning.
De ce sa-mi complic viata, daca nu-i musai?
Exista si la asta un raspuns. De plictiseala. Din spirit ludic. Hai sa experimentam ceva nou.
No. Si asta DA. E un argument serios!
Serios!

Mor de dragul subiectelor astea cu "versus". Cum pescuitul e o stiinta exacta (faza cu puterea mecanismelor functie de unghi e chiar misto...

SF-ule, chiar daca n-am nici eu fata de jerk-uri mari, sa stii ca mai folosesc. Asta-i pescuitul greu la mine. Si acolo mere casting-ul mai bine ca spinning-ul. Nu insist, ca nu-i nimica nou. Sunt cateva lucruri care ma fac sa n-am de ales.
Nu folosesc casting-ul pt. alte situatii de pescuit.
Da' n-are a face scula cu asta. Ci pt. ca sunt un tip comod. Imi place cum mere casting-ul si la crankbait-uri, atata timp cat nu sunt prea mici. Dar nu-l folosesc, pt. ca mi se pare o complicatie in plus si nu foarte motivata. Tre' sa iti ajustezi mereu setarea mulinetei functie de greutatea naluci, directia vantului, etc. Tre' sa fii mereu atent daca nu ti s-au ingropat spirele pe mulineta, sa ai grija sa o opresti cu degetul la sfarsit de lanseu (dreptu-i ca la un moment dat devine automatism). Tre' sa ai mereu grija cu mentenanta, mult mai des decat la spinning. si cate si mai cate... Nimic din astea la spinning.
De ce sa-mi complic viata, daca nu-i musai?
Exista si la asta un raspuns. De plictiseala. Din spirit ludic. Hai sa experimentam ceva nou.
No. Si asta DA. E un argument serios!
Serios!
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Concluziile aste sunt cam... din birou.Musti scrie: ......Imi place cum mere casting-ul si la crankbait-uri, atata timp cat nu sunt prea mici. Dar nu-l folosesc, pt. ca mi se pare o complicatie in plus si nu foarte motivata. Tre' sa iti ajustezi mereu setarea mulinetei functie de greutatea naluci, directia vantului, etc. Tre' sa fii mereu atent daca nu ti s-au ingropat spirele pe mulineta, sa ai grija sa o opresti cu degetul la sfarsit de lanseu (dreptu-i ca la un moment dat devine automatism). ....

Umblu la setarile franei de lanseu - magnetice si mecanice - aproape numai cand curat mulineta. Adica o data la cateva luni.
Odata ce te obisnuiesti cu mulineta nu prea mai ai ce seta la ea.
La ingropatul spirelor nu m-am uitat de cand am luat mulineta de cast in mana.
Insista putin cu baitul si la crankuri si nu vei mai da cu spinul dupa ce te obisnuiesti. E doar o recomandare, fara nici cea mai mica intentie de a-mi da aere de superioritate.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Am si io o intrebare:
lungimea manivelei la mulinetele de cast e mai mica decat la mulinetele de spin?
lungimea manivelei la mulinetele de cast e mai mica decat la mulinetele de spin?

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13