SF scrie:...prea putin i-am auzit vorbind despre precizie , insa nu prea au nevoie de lanseuri sub tufe ca la bass , sau poate dau in secret la clean pe lacuri in stilu asta...
Sincer, n-am apucat sa imi dau seama cum e cu precizia in casting.
Cel mai solicitant pescuit (din punctul asta de vedere) este cel la clean pe rau, asa cum il practic eu. Cand stai cu apa la brau/piept pe mijlocul albiei si incerci sa-i servesti, de la distanta, lui Nea Cleanu naluca fix acolo unde locuieste el. Adica la o palma de mal, sub tufe, printre crengile cazute, s.a.m.d. ... Ori la de-astea nu m-o dus mintea sa folosesc casting-ul, data fiind greutatea relativ redusa a nalucilor. Ma descurc, cred, mai bine cu lanseta de spinning. Si din ce in cea mai mare parte din timp cu cea de... musca (dar asta-i alta poveste).
Dealtfel nici nu mi-e foarte clar cat de mare e aportul mulinetei in ceea ce priveste precizia lanseului. Cred ca trec lejer inainte lanseta, inelele, firul si, cu voia dumneavoastra, mana.
Ai sa zici ca daca robustetea nu (neaparat), precizia (probabil) nu, usurinta intretinerii (sigur) nu, atunci ce anume m-ar face, totusi, sa cochetez cu casting-ul (afara de placerea unei jucarii noi)? Poate ca un argument ar fi pozitia mulinetei fata de lanseta, atunci cand pescuiesc la vobler/lingura cu batul cu varful in jos. Adica in cea mai mare parte a timpului. Mi se pare ceva mai comod de manevrat manivela mulinetei de casting. Vine mai aproape, in pozitie mai fireasca decat cea de spinning.
Or mai fi, desigur, si altele care-mi scapa...
Dar, cum am mai spus, tre' testat mai mult decat am facut-o eu pt. a putea trage concluzii.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...