Spinning vs. Baitcasting

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: Spinning vs. Baitcasting

Mesaj de SF » 07 Mar 2013, 12:21

Musti scrie: Oricum nu cred ca robustetea ar fi principalul motiv care m-ar face sa trec, la o adica, de la spinning la casting si pt. alte aplicatii inafara jerkbait-ului.
Fiecare are prioritatile sale , poti sa le expui daca doresti :) , apostolii castului au insistat mult pe forta mosorului , si lungimea lanseului mai mare ca la spin, prea putin i-am auzit vorbind despre precizie , insa nu prea au nevoie de lanseuri sub tufe ca la bass , sau poate dau in secret la clean pe lacuri in stilu asta da inca nu am auzit de clean si cast , sau pastrav si cast . insa cum imi zice Gigi ca se lanseaza si chestii usoare , o fi , mai stii :)

Intreb , tinand cont de pescuitu care se face in tara , in ce fel de pescuit ii necesara aceasta forta a angrenajului de cast si unde spinu nu face fata , si cati il practica asa , in forta , cu tot respectu , la salau , cati s-or mai numi salai :wink: , deci la lucioperca din barca cu soft nici forta nici lungime , or fi alte motive da io nu le vad :wink: ,

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Mar 2013, 14:46

SF scrie:
Deci nu o sa aflam cu ce si cum da, o fi secret profesional :wink: , inteleg...daca chiar ai nevoie de robustetea castingului in cea ce pescuiesti , imi cer scuze aici si acum , fara nici o problema .

SF
postura asta in care tu imi vorbesti de sus nu stiu daca e cea mai nimerita si nu marsez la asemenea abordare
da , am nevoie de puterea angrenajelor de cast , asta nu inseamna ca imi astern in fata ta sau altora pescuitul
si nici nu inseamna ca sunt vreun apostol al castului sau spinului si nu sunt nici profesionist

tu in schimb ai pus masura pescuitului tau care se rezuma la stella 5000 sw si pescuit marin pe tot ce exista si comentezi superior to ce nu se incadreaza acolo .....ei fi un patul lu procust halieutic

sa stii ca mistourile se pot face in ambele sensuri

pese : se da mult la cast la jig ....si se prind bassi care nu iti rup lansetele de ce puternici sunt
pescarii aia or fi toti prosti ? in opinia ta evident ....is toti niste apostoli ? is toti plini de figuri ? ....

ca portanta nalucii nu e .....drilul o fi dar nu e cu marlini si atunci pentur ce ?

nu cuma circuli pe constarsens si mai si semnalizezi sa se dea lumea la o parte ?

tu de ce nu ne explici in ce consta maretul tau pescuit de saltwater? e secret profesional ? nu am auziy nimic de precizia lanseului oceanic cu stella saltawter 5000 si jig de 100 de grame ...dar aud de cat tre sa tina frana domle ....
sau e mai mult treaba de muschi si creierul ia o pauza ca pestele oricum te ia de ranga ? ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Mar 2013, 18:01

Sorin scrie:
SF scrie:
Deci nu o sa aflam cu ce si cum da, o fi secret profesional :wink: , inteleg...daca chiar ai nevoie de robustetea castingului in cea ce pescuiesti , imi cer scuze aici si acum , fara nici o problema .

SF
postura asta in care tu imi vorbesti de sus nu stiu daca e cea mai nimerita si nu marsez la asemenea abordare
da , am nevoie de puterea angrenajelor de cast , asta nu inseamna ca imi astern in fata ta sau altora pescuitul
si nici nu inseamna ca sunt vreun apostol al castului sau spinului si nu sunt nici profesionist

tu in schimb ai pus masura pescuitului tau care se rezuma la stella 5000 sw si pescuit marin pe tot ce exista si comentezi superior to ce nu se incadreaza acolo .....ei fi un patul lu procust halieutic

sa stii ca mistourile se pot face in ambele sensuri

pese : se da mult la cast la jig ....si se prind bassi care nu iti rup lansetele de ce puternici sunt
pescarii aia or fi toti prosti ? in opinia ta evident ....is toti niste apostoli ? is toti plini de figuri ? ....
Am 1,85 m ,nu stiu din ce pozitie iti vorbesc :)
Te-am intrebat , nu de sus , daca chiar ai nevoie de puterea angrenajelor de cast , la felu in care pescuiesti ! Daca ai nevoie de putere la salau la jig pe balta din barca cu firulete de 8-10 lb , bravo tie , in cazu asta iti spun ca io in mare pescuiesc mai fin :wink: , si ma tin sculele de spin , dau si cu 2500 cod Shimano , sau cu 4000 :wink: , fara misto :) , aia cu 5000 SW era in context la momentu ei :wink:

Uite , sant pe aici oameni care dau pe rauri mari , la mreana sau somn , cu voblere deep , da , au nevoie de angrenaje mai robuste , da salau la cast pe baltuta din barcuta cu manusitele puse , il vad un moft moshule , poti sa o iei cum vrei , misto , superioritate , ca argumente referitor de puterea angrenajului in stilu asta deocamdata nu mi-ai dat :wink:

Ai prins bass ca sa compari pescuitu bassului cu al salaului , sau ii la misto :?:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Mar 2013, 19:32

deci moshule

da , am dat la bass si am si prins si am facut deepcranking ...viteza ....nu stii cum e
da , am baitcastore de putere gen daiwa z si calcutte ....pt dat la stiuci cu fire de 30 lb si 40 lb ....si dau si cu jerkbaituri desi nu am fatza

dau si la clean cu baitcast ca am experimentat-o si pe asta...... e un moft da functioneaza bine mersi
am mereu la mine si scule de spin ....pentru ca am cerintele mele in pescuit si aplicatii dedicate ....

deci duopa cum vezi presupunerile tale ca eu dau exclusiv la salau cu micro fire ...is un fel de kkt ....

tot n-am inteles daca ai raspuns la aia cu prostii aa multi care dau la bass cu jiguri la baitcast ......au si scule de spin pe la ei si totusi dau la cast
ai lamurit misterul ?

si mosule daca tu ai sta in barca o zi intreaga pescuind in soare cu ce te-ai proteja ?
palarie de paie si crema nivea ?

manusi = fite e mosule foarte relevant pentru tine .....si nu numai

polarizati am voie sa port la pescuit ? sau si ala e accesoriu de figuri ?
pescuiasca si el va

theoneghost
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de theoneghost » 07 Mar 2013, 19:38

Imagine
-One often meets his destiny on the road he takes to avoid it-

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Mar 2013, 20:00

Aia cu manusile era la misto , poti sa-ti pui ochelarii polarizati daca-i nevoie .

Ma bucur sa aud ca dai si la stiuca cu jerkuri , ei , aici m-am inselat ,mea culpa , daca dai la fel de mult ca la salau la cast ma impusc in picior singur :)

Pe aia cu bassu nu am prins-o , poate salaul asta sta si el pe sub crengile de pe mal , lupta la fel de tare ca bassu, tre lansat sub tufe si smuls de acolo , deci ii nevoie de puterea baitcastului , parca la salau dadeai in ultimu videoclip .

Vorbind de exclusiv , se pare ca nu-s singuru care vede asa :wink: , ii si alta lume sub 5000 , chiar si la mine :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Mar 2013, 20:19

Aia cu manusile era la misto , poti sa-ti pui ochelarii polarizati daca-i nevoie .
Io zic ca fara batic,chiar n-are farmec..
Deabia de acuma se enerveaza colegul lui Gigel Frone... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Mar 2013, 20:32

SF scrie:...prea putin i-am auzit vorbind despre precizie , insa nu prea au nevoie de lanseuri sub tufe ca la bass , sau poate dau in secret la clean pe lacuri in stilu asta...
Sincer, n-am apucat sa imi dau seama cum e cu precizia in casting.
Cel mai solicitant pescuit (din punctul asta de vedere) este cel la clean pe rau, asa cum il practic eu. Cand stai cu apa la brau/piept pe mijlocul albiei si incerci sa-i servesti, de la distanta, lui Nea Cleanu naluca fix acolo unde locuieste el. Adica la o palma de mal, sub tufe, printre crengile cazute, s.a.m.d. ... Ori la de-astea nu m-o dus mintea sa folosesc casting-ul, data fiind greutatea relativ redusa a nalucilor. Ma descurc, cred, mai bine cu lanseta de spinning. Si din ce in cea mai mare parte din timp cu cea de... musca (dar asta-i alta poveste).
Dealtfel nici nu mi-e foarte clar cat de mare e aportul mulinetei in ceea ce priveste precizia lanseului. Cred ca trec lejer inainte lanseta, inelele, firul si, cu voia dumneavoastra, mana.
Ai sa zici ca daca robustetea nu (neaparat), precizia (probabil) nu, usurinta intretinerii (sigur) nu, atunci ce anume m-ar face, totusi, sa cochetez cu casting-ul (afara de placerea unei jucarii noi)? Poate ca un argument ar fi pozitia mulinetei fata de lanseta, atunci cand pescuiesc la vobler/lingura cu batul cu varful in jos. Adica in cea mai mare parte a timpului. Mi se pare ceva mai comod de manevrat manivela mulinetei de casting. Vine mai aproape, in pozitie mai fireasca decat cea de spinning.
Or mai fi, desigur, si altele care-mi scapa...
Dar, cum am mai spus, tre' testat mai mult decat am facut-o eu pt. a putea trage concluzii.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Mar 2013, 20:44

ok
dec i acu nu e sufucent ca am dat si la bass si dau si la stiuca
acum trebe sa dau la fel de mult ca la salau:))

deci SF
ori raspunzi si tu la intrebari si avem un dialog ori ramane cum am stabilit
pescuiasca si el va

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Mar 2013, 20:46

Musti scrie:
SF scrie:...prea putin i-am auzit vorbind despre precizie , insa nu prea au nevoie de lanseuri sub tufe ca la bass , sau poate dau in secret la clean pe lacuri in stilu asta...
Sincer, n-am apucat sa imi dau seama cum e cu precizia in casting.
Cel mai solicitant pescuit (din punctul asta de vedere) este cel la clean pe rau, asa cum il practic eu. Cand stai cu apa la brau/piept pe mijlocul albiei si incerci sa-i servesti, de la distanta, lui Nea Cleanu naluca fix acolo unde locuieste el. Adica la o palma de mal, sub tufe, printre crengile cazute, s.a.m.d. ... Ori la de-astea nu m-o dus mintea sa folosesc casting-ul, data fiind greutatea relativ redusa a nalucilor. Ma descurc, cred, mai bine cu lanseta de spinning. Si din ce in cea mai mare parte din timp cu cea de... musca (dar asta-i alta poveste).
Dealtfel nici nu mi-e foarte clar cat de mare e aportul mulinetei in ceea ce priveste precizia lanseului. Cred ca trec lejer inainte lanseta, inelele, firul si, cu voia dumneavoastra, mana.
Ai sa zici ca daca robustetea nu (neaparat), precizia (probabil) nu, usurinta intretinerii (sigur) nu, atunci ce anume m-ar face, totusi, sa cochetez cu casting-ul (afara de placerea unei jucarii noi)? Poate ca un argument ar fi pozitia mulinetei fata de lanseta, atunci cand pescuiesc la vobler/lingura cu batul cu varful in jos. Adica in cea mai mare parte a timpului cand dau din barca sau de pe mal. Mi se pare ceva mai comod de manevrat manivela mulinetei de casting. Vine mai aproape, in pozitie mai fireasca decat cea de spinning.
Or mai fi, desigur, si altele care-mi scapa...
Dar, cum am mai spus, tre' testat mai mult decat am facut-o eu pt. a putea trage concluzii.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns