Spinning vs. Baitcasting

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: Spinning vs. Baitcasting

Mesaj de SF » 11 Mar 2013, 13:09

Sorin scrie:SF ....
Tu dai direct verdicte la ceva ce nu te pricepi .....asta e ideea ....in plus , ce nu pricepi clasifici drept fite .....na , un model mental atragator pentru multi si direct proportional cu ignoranta in cele mai multe cazuri

naspa pentru tine e ca poate pe undeva ai dreptate dar ti-ai ales ca target chiar pe unu care nu are leg cu subiectul fite , .....stii tu cum e cu exceptia ....
si te stradui din rasputeri sa demonstrazi ceva ce doar ti crezi ...apostoli , fite , manusi ...bla bla bla
ai petrecute prea putine ore pe apa , luandu-ti ....ui in pescuit ....si asta se simte ...de acolo unii vorbesc despre pescuit si altii despre ce cred ei ....intelegi ?

asa ca te-am intrebat direct de ce crezi ca si altii la pescuitul LA JIG dau tot cu baitcast .....
ca si la salau si la bass vorbim aici DE JIG , da ? ...deci de ce crezi tu ? ca si ei daca s-ar lua dupa judecata ta ar trebui sa arunce dreacu scilele de bc , si sa dea la spinning , ca au mai multa frana....

asta de dragul discutiei , daca doresti
daca nu
case closed

a si inca ceva ...confunzi marimea nalucii cu portanta ei ....si rezistenta la recuperare cu greutatea ei ....
da na daca pentru tine cea mai importanta la o mulineta e frana ....e si firesc pe undeva

Inca nu ai reusit sa zici chiar nimic din vasta ta experienta despre puterea necesara la salau din barca la jig , da, intradevar , ma intrebi pe mine de ce dau altii la bass asa , probabil pentru ca unii dau asa hop si tu .
Ore pe apa .... :lol: :lol: :lol:
Sorin, pe vremea cand tu iti scriai frustrarile la reviste , intreband pe la AVP cum sa prinzi avat pe lac , ca era frustrant sa-i vezi sarind si tu nu reuseai nici unu , ei bine , eu aveam suficiente ore la activ :wink:
Nu ai nimerit-o nici cu greutatea nalucilor si portanta , la urma urmei eu am vreo 60 de specii la activ , ii mai divers decat poti sa vezi asa la o prima vedere , si arsenalu ii mai divers decat a unui spinner de apa dulce , macar asta ar trebui sa-ti dea de gandit :wink: , vorba lui Dumitru , pescuitu ii vast .

Fitze , nefitze , mishto sau nu , deocamdata argumentele tale is "de ce dau oare aia multi si prosti la bass la jig ?" , zau daca stiu de ce naiba mai pomenesti de portanta nalucii :?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Mar 2013, 13:32

semlecangheorghe scrie:Puterea frinei este irelevanta.Daca tu ridici problema in maniera asta,adica ,la ce iti trebuie pentru pescuitul salaului pe lac ,putere angrenajului unei mulinete de b.c.,tot asa se poate ridica intrebarea ,la ce iti trebuie frina de 9kg,la salau pe lac??
Caci oricum,in drill,cind pleaca ca si torpila,si la spinn trebuie sa ii dai fir,apoi cind a obosit oleaca il aduci in pompaje,nu din mulineta,nu??
da, ii irelevanta la tine ,la mine un mosor cu x kile imi zice ca are si caroserie si tot ce trebuie ca sa tina la un pescuit cum se doreste , la salau nu ai nevoie de atata frana evident , da nici nu pleaca ca torpila , la urma urmei ai vrut sa-mi areti ca scula de casting ii mai usoara la aceasi putere , ti-am pus 2 modele suficient de puternice ca sa faci salau la jig , si usoare rau de tot .
acuma daca argumentu tau ii greutatea , vezi pe orice magazin sau catalog ca sant scule de spin mult mai grele si implicit oamenii care le manuiesc chiar exista , is mai multe specii pe continentele lumii , nu mai pomenesc cu ce dau eu ca iar trage Sorin concluzii :) , nu-i chiar asa grav sa dai cu scule mai grele , il pot lua ca argument daca tu zici asa , insa is un tip la care-i place sa simta caldura torida a verii , muscatura gerului iarna , si daca scula ii mai grea nu ma deranjeaza , nu-s un tip care sa caut o situatie de confort tot timpu , in felu asta simt ca traiesc , simt ca-s viu :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Mar 2013, 13:41

SF scrie:[.....] insa is un tip la care-i place sa simta caldura torida a verii , muscatura gerului iarna , si daca scula ii mai grea nu ma deranjeaza , nu-s un tip care sa caut o situatie de confort tot timpu , in felu asta simt ca traiesc , simt ca-s viu :wink:
sper sa reusim sa facem vreodata un pescuit ... indiferent unde sau in ce conditii :respekt:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Mar 2013, 15:54

SF scrie: Inca nu ai reusit sa zici chiar nimic din vasta ta experienta despre puterea necesara la salau din barca la jig , da, intradevar , ma intrebi pe mine de ce dau altii la bass asa , probabil pentru ca unii dau asa hop si tu .
Ore pe apa .... :lol: :lol: :lol:
Sorin, pe vremea cand tu iti scriai frustrarile la reviste , intreband pe la AVP cum sa prinzi avat pe lac , ca era frustrant sa-i vezi sarind si tu nu reuseai nici unu , ei bine , eu aveam suficiente ore la activ :wink:
Nu ai nimerit-o nici cu greutatea nalucilor si portanta , la urma urmei eu am vreo 60 de specii la activ , ii mai divers decat poti sa vezi asa la o prima vedere , si arsenalu ii mai divers decat a unui spinner de apa dulce , macar asta ar trebui sa-ti dea de gandit :wink: , vorba lui Dumitru , pescuitu ii vast .

Fitze , nefitze , mishto sau nu , deocamdata argumentele tale is "de ce dau oare aia multi si prosti la bass la jig ?" , zau daca stiu de ce naiba mai pomenesti de portanta nalucii :?
SF frustrarile vin doar prin frana mulinetei sa stii :D ....
n-am inteles de ce esti frustrat ....te-a abuzat vreun trevally in tierete ? :D
ca tu ai deschis acest subiect cu mine nu invers ...vrei neaparat sa fii bagat in seama ? tu si pescuitul tau marin ?
cu ce nu incapi tu si lumnea ta halieutica diversa de persoana mea ? :D ....eu sunt un amarat care prinde niste pesti fugariti de plase ....ce te deranjeaza in universul tau marin si idilic ? :D

mda ....60 de specii ...

molanul , nisparnita , aspretele, porcusorul .....si ai trecuta la codul de recif , pisica de mare si dragonul verde cu spin ....de care tragi mandru cu molineta ta 5000 SW .... :D
eu zic mai bine sa legi friu de bara la masina , strangi frana la maxim si fluieri soferului sa demareze ....e cam acelasi lucru cu pescuitul pe care-l faci tu :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Mar 2013, 16:26

si inca ceva : nu inteleg ce-i tot dai cu argumentele mele
eu nu-ti aduc anici un argument pt ca nu stiu daca remarci da nu vreau sa te conving pe tine de nimic ...
ti-am pus niste intrebari
poti sa-ti raspunzi in fond tie sau poti sa nu ....mi-e egal
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Mar 2013, 19:45

Nu te mai stresez ca te fofilezi de vreo 3 zile , daca-i la mishto te simti privit de sus , din superioritate , nu am habar dar s-ar putea sa le nimeresc cum ziceai mai sus , problema o fi ca pun tema pe tapet la un mod care nu-ti cade tie bine , sensibil ca betigasele pe care le folosesti :)
Oricum , la mishto esti nr. unu ,imi place sa te citesc cand vine cazu :D

Scrie răspuns