Spinning vs. Baitcasting

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
qwe1qwe
senior
senior

Re: Spinning vs. Baitcasting

Mesaj de qwe1qwe » 09 Feb 2013, 09:57

Ce ziceti de asta? : http://www.youtube.com/watch?v=xIiCBeYi9Z0
Poate e un raspuns la intrebarea "care lanseaza mai departe?".

gigi_19
veteran
veteran

Mesaj de gigi_19 » 09 Feb 2013, 13:31

qwe1qwe scrie:Ce ziceti de asta? : http://www.youtube.com/watch?v=xIiCBeYi9Z0
Poate e un raspuns la intrebarea "care lanseaza mai departe?".
Nu intru in polemici legate de aceste lansari sau ce echipament este mai bun insa mi-a placut de minune cum arunca acel domn japonez sau ce ... era - super lansari.

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 10 Feb 2013, 10:26

cu mult antrenament poti ajunge sa faci asa ceva ,bine anteles ca si cu scule

theoneghost
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de theoneghost » 03 Mar 2013, 20:04

sal

mai mult din curiozitate acum mai bine de 2 ani am achizitionat un combo de cast.Nu am pescuit cu el vreo 1 luna cred,de frica,cu ochii numai pe net la tehnici de lanseu,antiperucarii si tot felul de trucuri care sa iti permita sa folosesti mulineta.Abia ca renuntasem la idee pana cand m-am hotarat sa ma "fac de ras" pe balta si sa incerc totusi.

primul lanseu....a fost dragoste la prima vedere,asa incantat eram de cum zboara naluca (rapala minnow spoon...sa o dezgat usor din pomi) ,incat in ziua respectiva am facut mai multe lanseuri decat in 2-3 partide,nici nu mai jucam naluca..doar o aruncam si o recuperam.
Am fost uimit in primul rand de cat de bine controlezi lanseta,mulineta stand in palma tot combo are centrul de greutate exact in mana ta...nu undeva la 10cm dedesubt.Naluca o simti mult mai bine pe recuperare iar in lanseu de cand ii dai drumul si pana ajunge in apa esti direct "conectat".La spin din momentul lansarii naluca parca se detaseaza de tine pana in momentul cand atinge apa si preiei controlul.Si tehnica de lanseu e diferita..la spin poti biciui naluca in schimb la cast nu merge...lanseul trebuie sa fie cursiv si continuu..bruschezi=peruca..probabil aici e pragul dificil de care se lovesc multi Jiggeri..obisnuiti ca dintr-o miscare scurta de varf sa si trimita naluca 30m.

de atunci folosesc echipamentul de spin la jiguri si voblere sub 10 grame,pe vant sau cand vegetatia de pe mal cere lanseta mai lunga iar pe cel de cast la tot ce este peste 10 grame,nu este vant puternic si nu am nevoie de lanseta mai lunga de 2.1(adika 90% din timp)

ca si intretinere,un pescar adevarat isi are grija de scule,gresarea periodica nu ar trebui sa fie o problema....un pescar de spin nu isi strange lansetele de la jumate si le face ghem in portbagaj cu tot cu mulineta dupa care isi arunca si geanta peste ele si cizmele pline de noroi....sau cel putin asa sper :shock:

nu cred ca intre spin si cast sunt avantaje sau dezavantaje...e doar o tehnica si atat..pestii sunt aceeasi (putini la numar) noi doar sa ne simtim bine cu echipamentul in care avem cea mai mare incredere..totul este mental.

fir intins :respekt:
-One often meets his destiny on the road he takes to avoid it-

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2013, 09:52

.
Ultima oară modificat 04 Mar 2013, 09:53 de către Sorin, modificat 1 dată în total.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2013, 09:52

theoneghost scrie:sal

mai mult din curiozitate acum mai bine de 2 ani am achizitionat un combo de cast.Nu am pescuit cu el vreo 1 luna cred,de frica,cu ochii numai pe net la tehnici de lanseu,antiperucarii si tot felul de trucuri care sa iti permita sa folosesti mulineta.Abia ca renuntasem la idee pana cand m-am hotarat sa ma "fac de ras" pe balta si sa incerc totusi.

primul lanseu....a fost dragoste la prima vedere,asa incantat eram de cum zboara naluca (rapala minnow spoon...sa o dezgat usor din pomi) ,incat in ziua respectiva am facut mai multe lanseuri decat in 2-3 partide,nici nu mai jucam naluca..doar o aruncam si o recuperam.
Am fost uimit in primul rand de cat de bine controlezi lanseta,mulineta stand in palma tot combo are centrul de greutate exact in mana ta...nu undeva la 10cm dedesubt.Naluca o simti mult mai bine pe recuperare iar in lanseu de cand ii dai drumul si pana ajunge in apa esti direct "conectat".La spin din momentul lansarii naluca parca se detaseaza de tine pana in momentul cand atinge apa si preiei controlul.Si tehnica de lanseu e diferita..la spin poti biciui naluca in schimb la cast nu merge...lanseul trebuie sa fie cursiv si continuu..bruschezi=peruca..probabil aici e pragul dificil de care se lovesc multi Jiggeri..obisnuiti ca dintr-o miscare scurta de varf sa si trimita naluca 30m.

de atunci folosesc echipamentul de spin la jiguri si voblere sub 10 grame,pe vant sau cand vegetatia de pe mal cere lanseta mai lunga iar pe cel de cast la tot ce este peste 10 grame,nu este vant puternic si nu am nevoie de lanseta mai lunga de 2.1(adika 90% din timp)

ca si intretinere,un pescar adevarat isi are grija de scule,gresarea periodica nu ar trebui sa fie o problema....un pescar de spin nu isi strange lansetele de la jumate si le face ghem in portbagaj cu tot cu mulineta dupa care isi arunca si geanta peste ele si cizmele pline de noroi....sau cel putin asa sper :shock:

nu cred ca intre spin si cast sunt avantaje sau dezavantaje...e doar o tehnica si atat..pestii sunt aceeasi (putini la numar) noi doar sa ne simtim bine cu echipamentul in care avem cea mai mare incredere..totul este mental.

fir intins :respekt:

like :D
pescuiasca si el va

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: ..

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mar 2013, 10:05

SF scrie:
Vegas_75 scrie:

Cast-ul stiu ca este dedicat cu predilectie pescuitului oceanic la pesti de talie mare si unde mulineta de cast este mai puternica si mai inchegata decat una de spin din aceeasi clasa.
Din pacate lipsesc mulinete de cast puternice , asa ca de pe la jumatea clasamentului in sus nu exista decat scule de spin :lol:

Cam asa-i cu puterea castului :lol: :lol:

Zise unul care in anul de gratie 2013,stie ca''nu poti arunca greutati mici cu castingul''... :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Mar 2013, 13:15

Da , si ....ce-i gresit acolo , Gigele :lol:

Ce naiba , asa repede ai uitat cum te-ai pus tu sa dai peste cap google cu cautarile tale ca sa descoperi cu uimire ca nu ai scule de cast mai puternice ca alea de spin , ti-o trebuit 3 zile sa recunosti :D :lol: , macar Sorin nu o continuat , ca la un moment dat si el ma sfatuia sa trec pe sculele de cast , mai usoare si puternice :)

Da , arunca bine japo ala :) , la multi le-ar zbura castu din mana :lol: , si dupa 3 lanseuri ar ramane fara aer , cam transpira japonezu, probabil da si cu un bat pregatit pentru cast si care in pescuit real ii de nefolosit , mai face si pasi in spate , ca toti in pescuit :wink: , mai ales din barca , da alea nu se vad ci doar distanta aia afisata acolo , atinsa cu un plumb de 21 de grame sau cat .
Cumparati ultimu model , acuma :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2013, 13:54

SF scrie:macar Sorin nu o continuat , ca la un moment dat si el ma sfatuia sa trec pe sculele de cast , mai usoare si puternice :)
faptul ca nu am continuat nu avea nici o legatura cu faptul ca sculele de spin sunt in opinia ta mai puternice sau ca eu as adera la aceasta idee
pescuiasca si el va

qwe1qwe
senior
senior

Mesaj de qwe1qwe » 04 Mar 2013, 15:49

Da , arunca bine japo ala :) , la multi le-ar zbura castu din mana :lol: , si dupa 3 lanseuri ar ramane fara aer , cam transpira japonezu, probabil da si cu un bat pregatit pentru cast si care in pescuit real ii de nefolosit , mai face si pasi in spate , ca toti in pescuit :wink: , mai ales din barca , da alea nu se vad ci doar distanta aia afisata acolo , atinsa cu un plumb de 21 de grame sau cat .
Cumparati ultimu model , acuma :lol:

SF
veteran

Ma rog frumos matale, ai cumva stiinta de vre-un link unde pot sa vad si eu o lansare de 100 m cu o "joarda" de spin de 2 m si plumb de 30 grame? Nu conteaza stilul folosit.
"Japo" ala facea probe de cast in sala nu era vorba de pescuit din barca ( daca bagi pe you tube numele lui gasesti si filmari la pescuit ).
Sant ai dracu tare "japo" astia, si la naluci si la scule si la pescuit, etc, si dac as sti limba lor as fi sigur ca pe toate forumurile lor se lauda, nu se improasca cu diferite reziduri unul pe altul, egal daca sant in aceeasi "barca" sau nu.
Nu ma prea pricep eu si nu sant prea sigur dar am o mica banuiala ca are de-a face cu educatia, bunul simt, etc.
Sant curios cati pescari i-si permit sa le lipseasca "japonezele" din mana, de pe bat, din trusa, etc.

Scrie răspuns