Spinning pe timp ploios - intrebari ....

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Spinning pe timp ploios - intrebari ....

Mesaj de kzoli » 02 Aug 2010, 11:47

Spinning pe timp de ploaie ,tunete si fulgere.... cine ce lanseta foloseste ? ca cele din carbon nu sunt deloc indicate ...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Aug 2010, 12:05

cele de carbon cu maner de pluta . ideea e sa nu fi expus , adica preferabil ar fi sa te afli in apropierea unor cladiri cu paratraznet (gen hidrocentrale, silozuri,etc.) sau in zona unor stalpi de inalta tensiune (dar nu mai putin de 25 de metrii stanga dreapta fata de ei ) poduri metalice,etc.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 02 Aug 2010, 12:19

Nu e indicat si din cauza ca ai o bucata metalica in capatul firului. In plus de asta fiind in mediu umed electricitatea se transmite mult mai usor. Deci,,.....no fishing in middle of tunderstorm.
the angler is catching xxx, not by the lure

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Aug 2010, 12:27

sir.JONES scrie:....no fishing in middle of tunderstorm.
...am aceiasi parere
...nu cred ca merita sa riscati

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Aug 2010, 12:56

old_radu scrie:
sir.JONES scrie:....no fishing in middle of tunderstorm.
...am aceiasi parere
...nu cred ca merita sa riscati
Corect NU MERITA ,dar problema e ca unii pesti vizati de mine , tocmai atunci se "arata" si inainte si in timpul furtunii , indiferent de naluca ataca tot ce e in preajma ... cand se termina balamucul ,dispar si ei in adancuri si pot astepta urmatoarea furtuna .... :cry: cu apele aceste mari s-au reorientat si ei , pe alte momeli si nu mai vor artificiale ....cel putin in locuri pe unde caut eu ...

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 02 Aug 2010, 13:02

kzoli scrie:
Corect NU MERITA ,dar problema e ca unii pesti vizati de mine , tocmai atunci se "arata" si inainte si in timpul furtunii , indiferent de naluca ataca tot ce e in preajma ... cand se termina balamucul ,dispar si ei in adancuri si pot astepta urmatoarea furtuna .... :cry: cu apele aceste mari s-au reorientat si ei , pe alte momeli si nu mai vor artificiale ....cel putin in locuri pe unde caut eu ...
se pare ca a aparut o noua specie: thunderfish :lol:

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 02 Aug 2010, 13:06

ma intreb, cati dintre voi sunteti fumatori? Parerea mea e ca mai repede va imbolnaviti si muriti din cauza fumatului decat trazniti :roll:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Aug 2010, 13:09

Zuckala scrie:
se pare ca a aparut o noua specie: thunderfish :lol:

Specia nu e noua :lol: , doar ca in ultima vreme a devenit foarte mofturos si pretentios :cry:
Pot sa fac mii de lansari ,sa scap de zeci de voblere prin busteni ,fara sa vad un peste ... si cand vine ploaia apar si " ei " una dupa alta , cu mic cu mare .... si nu vreau sa " fortzez nota cu cel de sus" ...ca poate expira contractul ..... :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Aug 2010, 13:14

Zuckala scrie:ma intreb, cati dintre voi sunteti fumatori? Parerea mea e ca mai repede va imbolnaviti si muriti din cauza fumatului decat trazniti :roll:
Cunosc un caz unde s-a traznit intr-o lanseta culcata in iarba si din lanseta s-a format o peruca ... noroc ca proprietarul era in masina la 50 m .... sunt statistic ,dar n-as vrea sa aflu pe pielea mea ... :lol: ... Lanseta din fibra de sticla ar fi o solutie mai sigura ,dar .....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Aug 2010, 13:24

imi mentin parerea ca se poate pescui. o conditie necesara e sa ai incaltaminte izolatoare din punct de vedere electric.
curentul are prostul obicei de a se scurge in pamant si intotdeauna alege calea cea mai scurta. daca contactul cu pamantul si cu lanseta se face prin intermediul unor izolatori din punct de vedere electric riscul de electrocutare (si implicit de a fi trasnit) e minim sau aproape zero .
o alta conditie e sa nu stai in camp deschis si sa ai in preajma obiecte mult mai inalte (de preferinta cel putin duble ca inaltime si tot de preferinta bune conducatoare electric in contact direct cu solul).
:wink:

Scrie răspuns