pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

pasek scrie:eu percep pescuitul pe furtuna ca pe o forma noua de sport extrem... [/code]
Nu stiu ,daca e sau nu sport extrem ..........,dar in mod cert inaintea furtunii cu cateva minute si in timpul vijeliei , mustaciosii sunt la suprafata si ataca tot ce e in preajma ...cand trece furtuna si ei se intorc in adancuri ....
Azi se miscau intre ape si nu vroiau nimic sa manance .... in apa de 7-7,5 m erau la 4 - 4,2 m .... dar nu vroiau nimica ... nici vobler ,nici tinichea nici shad .... poate asteptau furtuna ...........

-
kzoli
- veteran

R3app3r scrie:silent scrie:
Care a zis ca stalpii nu au pamantare? va zic eu ca au, ca sunt din beton armat(mai sunt si din lemn, dar si lemnul ud conduce electricitate).
iti spun clar ca nu toti au pamantare , mai ales cei de Inalta si Medie Tensiune. Precizez ca pe stalpi muncesc in fiecare zii , iar pe timp ploios nu m-as apropia nici la 30 m de un stalp de inalta , dapoi sa mai si tin in mana unelte din carbon:)
Cum e cu arcul electric ? La Bezid liniile de inalta tensiune trec peste balta si pe timp ploios se aude un zumzait continuu ,iar seara se vade arcul electric cum intra in apa " electrofishing " original ....

-
R3app3r
- junior

zumzaitul acela poate fii din 2 motive , ori e linie de 440 mii volti in sus sau sunt distrusi izolatorii de pe linie ... in cazul acesta nu te apropia de linii in conditii de ceata , ploaie si etc ca ai sanse foarte mari sa te curentezi fara sa faci nimic , eu am patit ceva asemanator acum 2 ani , eram pe un stalp mic sub un stalp de inalta tensiune , la 10 m de linii de 440 mii volti , precizez ca eram echipat cu manusi cauciuc si alea alea , iar cand m-am ancorat in centura am inceput sa fac breakdance in varful stalpului

, mai precizez ca stalpul mic era numai pt telecomunicatii (deci fara curent) si era din beton.
faza cu arcul electric in apa e vina celor de la Hidroelectrica , sa-si schimbe traseele daca nu vor sa omoare fauna din lac

-
ULK
- veteran

Fauna...si pe orice pescar...liniile alea sunt cred ca mai aproape de 10 metrii de apa...am trecut sub ele...este foarte foarte infricosator...si eram cu copilul in barca!!! Nu stiam de ele...doar cand treceam deja am observat cat sunt de aproape...un pescar cu o lanseta ridicata poate sa moara oricand pe acolo.
Eu nu m-am mai dus in zona aia, de atunci.
-
MARIUS POPA
- veteran

R3app3r scrie:zumzaitul acela poate fii din 2 motive , ori e linie de 440 mii volti in sus sau sunt distrusi izolatorii de pe linie ... in cazul acesta nu te apropia de linii in conditii de ceata , ploaie si etc ca ai sanse foarte mari sa te curentezi fara sa faci nimic , eu am patit ceva asemanator acum 2 ani , eram pe un stalp mic sub un stalp de inalta tensiune , la 10 m de linii de 440 mii volti , precizez ca eram echipat cu manusi cauciuc si alea alea , iar cand m-am ancorat in centura am inceput sa fac breakdance in varful stalpului

, mai precizez ca stalpul mic era numai pt telecomunicatii (deci fara curent) si era din beton.
faza cu arcul electric in apa e vina celor de la Hidroelectrica , sa-si schimbe traseele daca nu vor sa omoare fauna din lac

mersi mersi Zemfi, fac si eu ce pot.
zumzaitul mai poate sa fie si din cazua efectului corona, care de multe ori este vizibil decat zgomotos,iar la tensiunea aia, agitatia la nivel electronic este asa de mare , incat ai impresia ca nu-si mai incap electronii pe traseu.
din cate stiu eu, stalpii de inalta tensiune, metalici, au la baza o bucata de platbanda ce face legatura intre stalp si pamant, desi , betonul nu este neaparat un izolator, mai ales daca pe suprafata lui este umezeala, ins nu contrazic pe nimeni, asa ar trebui ,,,apa de la teorie la practic este cale lunga.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
shimano
- veteran

-
Am patit o chestie ciudata, si nu gasesc explicatii..poate ma ajutati..
Pescuiam acu cateva saptamani pe niste balti, pe langa, pe sub si prin apropierea stalpilor de inalta tensiune...totul a fost ok pana ce s-a stricat vremea, a venit si ploaia (ceea ce nu m-a oprit din pescuit), van, tunete si fulgere....ploaia s-a oprit repete, dar fulgerele au continuat, iar eu am simtit, pentru prima data-n viata arsuri. Peste tot in corp simteam ca sunt ars pe interior...durere mare, inexplicabil, plus dureri de cap infernale, etc. N-am stiut cu ce sa asociez toata treaba asta (dupa vreo ora mi-au trecut si problemele astea), dar tind sa cred ca are legatura cu furtuna, cu fulgerul si mai ales cu stalpii de inalta tensiune din apropierea mea...
Ati patit asa vreodata?
-
kuin tauti
- veteran

nu ! n-am patit nici oda...
iexplicatia ?
iesti defect mey ! iesti defect !
eniuei.... , laso mai usor cu troscaul ca de acol ti se trag arsurile interioare si mai date cu sun lotion pt ale iexterioare ....

-
JONES
- veteran

-
shimano scrie:Am patit o chestie ciudata, si nu gasesc explicatii..poate ma ajutati..
Pescuiam acu cateva saptamani pe niste balti, pe langa, pe sub si prin apropierea stalpilor de inalta tensiune...totul a fost ok pana ce s-a stricat vremea, a venit si ploaia (ceea ce nu m-a oprit din pescuit), van, tunete si fulgere....ploaia s-a oprit repete, dar fulgerele au continuat, iar eu am simtit, pentru prima data-n viata arsuri. Peste tot in corp simteam ca sunt ars pe interior...durere mare, inexplicabil, plus dureri de cap infernale, etc. N-am stiut cu ce sa asociez toata treaba asta (dupa vreo ora mi-au trecut si problemele astea), dar tind sa cred ca are legatura cu furtuna, cu fulgerul si mai ales cu stalpii de inalta tensiune din apropierea mea...
Ati patit asa vreodata?
Dragule esti meteosensibil. Nu e o problema si eu sunt. Cand scade sau creste presiunea foarte repede organisnul tau o ia razna, ai cresteri de tensiune sau scaderi (de unde si durerile de cap infernale-aveai impresia ca nu iti mai incape creierul in craniu?) in plus de asta ai o stare de rau generala plus pe mine am ma dor articulatiile. Dupa cate stiu eu nu prea trece cu nimic poate cu un gat de tarie de calitate

(daca nu esti cu masina).
De la electricitate statica nu are ce sa ti se intample pe termen scurt. Singura mea experienta neplacuta a fost cand a lovit destul de aproape traznetul de unde stateam eu si am simtit furnicaturi in mana (tineam umbla in mana).
the angler is catching xxx, not by the lure
-
kzoli
- veteran

[quote="sir.JONES
ai cresteri de tensiune sau scaderi (de unde si durerile de cap infernale-aveai impresia ca nu iti mai incape creierul in craniu?) in plus de asta ai o stare de rau generala plus pe mine am ma dor articulatiile. Dupa cate stiu eu nu prea trece cu nimic poate cu un gat de tarie de calitate

(daca nu esti cu masina).
.[/quote]
Acelasi fenomen am avut si am si acum daca "urc" repede la o altitudine mai mare intr-un timp foarte scurt ... fenomenul apare in cateva minute si poate sa dureze si ore bune

( de exemplu am urcat la 1800 m in cateva minute cu masina , drumul era cam 4-5 km si eram toti trei KO , daca mergem pe jos totul e ok )..... cu schimbarile de vreme inca n-am probleme ,dar pe parcurs cine stie ....
-
shimano
- veteran

-
Nu stiu sincer daca-s meteosensibil, cel putin pana acum nu eram. Niciodata nu ma doare capul, nici articulatiile, si mai presus de toate nu am simtit arsuri interioare...indiferent cum e presiunea, sau ve vreme mare vine sau pleaca, pe mine niciodata nu m-a afectat asta in vreun fel, doar de data asta, si nu pricep inca care-i treaba...
Cred ca Kzoli are dreptate, tre' sa fiu defect pe undeva....

Oare sa schimb tzeava de esapament, sau turbo-ul?