Spinning pe timp ploios - intrebari ....
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
@ kzoli
...cred ca ar trebui sa lamurim un aspect
...pestele ala vrea sa "pape" doar cand este furtuna sau cand ploua normal fara "flas-uri " si " blitz-uri" ?
@ king
...teoretic , de acord cu tine , dar unde gasesti pe malul raului conditiile de care vorbesti tu?
...mai ales sa fi izolat de pamant atunci cand ploua ?
Recomandare UE : NU pescuiti pe furtuna cu descarcari electrice ! Pericol de moarte!
...cred ca ar trebui sa lamurim un aspect
...pestele ala vrea sa "pape" doar cand este furtuna sau cand ploua normal fara "flas-uri " si " blitz-uri" ?
@ king
...teoretic , de acord cu tine , dar unde gasesti pe malul raului conditiile de care vorbesti tu?
...mai ales sa fi izolat de pamant atunci cand ploua ?
Recomandare UE : NU pescuiti pe furtuna cu descarcari electrice ! Pericol de moarte!

- kingofbeasts
- veteran
in principiu pe mal ai mai multe sanse sa fi trasnit. nu am auzit sau vazut scris de vreu caz in care sa traszneasca pe un luciu de apa . de regula traznetul loveste in obiectele de pe mal sau in arborii inalti de pe mal.kzoli scrie:... si daca incerc din barca ?
.... unde am mai multe sanse sa fiu traznit ? pe mal sau in barca ?
totusi daca te aflii in mijlocul unei mari intinderi de apa la campie unde sa nu fie nici pomi sau alte obiecte inalte pe mal s-ar putea sa nu se stie .
spinning pe ploaie? pe tunete si fulgere? pai cum sa ratezi asa ceva atunci iasa mustaciosul si da in bete ca nebunul. lanseta ? carbon ca numai de astea mai am. frica de fulger nu imi este ca daca e sa mor cad in vana si dau cu capu de faianta . macar de la fulger mor de la o trinta cu motorul pe munte poti paraliza si e mai naspa. frica ar trebui sa ne fie pe drumul spre girla cu toti cretinii care circula liberi pe drumul public in masini ,,bengoase" sau nu si care o data cu masina au primit de la taticu si banda a doua in folosinta unica sau oglinzi si semnalizari pe care nu trebuie sa le foloseasca sa nu se uzeze. sa ne fie frica de cretinu care are prioritate vesnica (data de caii putere sau tonaj) indiferent de legislatia rutiera .
in concluzie pescuiesc pe ori ce vreme (in limita echipamentului) daca tot sunt la peste
in concluzie pescuiesc pe ori ce vreme (in limita echipamentului) daca tot sunt la peste
OBS: carbonul are prostul obicei de a conduce curentul electric in multe situatii , maneru de pluta nu te ajuta cu absolut nimic daca esti ud pe maini , mai indicat ar fii sa ai o pereche de manusi de cauciuc foarte groase + cizme de cauciuc si sa nu fii transpirat la picioare , iar la partea cu stalpii de inalta tensiune tin sa precizez ca mai mult de 50 % din stalpii din Romania nu sunt pamantati asa ca si de la 50 m de ei s-ar putea sa simti furnicaturi si degeaba stai cu un bat de carbon in vecinatatea unui paratraznet ca pur si simplu mai adaugi inca un paratraznet mobil ( persoana ta) in vecinatatea celuilalt . Cel mai bun izolator impotrica curentului electric e cusca lui Faraday , un costum de IN si izolatie de cupru pe exterior folosit pt a se lucra pe linii de inalta tensiune active , in acel caz curentul face circuit prin costum , dar nici acel costum nu e voie sa se foloseasca pe timp ploios si mai ales in plina furtuna electrica .kingofbeasts scrie:cele de carbon cu maner de pluta . ideea e sa nu fi expus , adica preferabil ar fi sa te afli in apropierea unor cladiri cu paratraznet (gen hidrocentrale, silozuri,etc.) sau in zona unor stalpi de inalta tensiune (dar nu mai putin de 25 de metrii stanga dreapta fata de ei ) poduri metalice,etc.
Pe o furtuna electrica cel mai bun lucru care se poate face e sa lasi batul din mana o perioada si sa te indepartezi de el , sa astepti putin sa vezi cum evolueaza furtuna.
vorbiti in dodii
dar ma distrati, adica si anume ce izolator iti trebuie in chicioare pentru o ditamai tensiune electrica? si mai ales daca ploo ... io stiu caz in care 2 masini shedeau una langa alta si una din ele a fost traznita direct, daca nici aia nu era izolata pe 4 cauciuce, oricum ploua si deci era bun conductor, finalul a fost fericit pentru baietii din masina care au iesit cu parul sculat, de frica, s-a indoit plafonul si s-a ars instalatia electrica la masina
ma rog, io creca poa sa faca arc electric cu un stalp si apoi cu tine fara nicio problema chiar daca shazi pe un butoi de cauciuc
Una peste alta io pescui pe furtuna
desi nu am prins nimica
mai frica mi-e de dala uda , sa nu caz sa rup bota decat de fulgere, si de alea mi-e frica daca is aproape, distanta se calculeaza cu aprox 1km/secunda , und esecundele se numara intre fulger si tunet, deci daca tuna la 5 secunde dupa fulger, e la 5 km de tine, sub 5 secunde ii cam riscant 

ma rog, io creca poa sa faca arc electric cu un stalp si apoi cu tine fara nicio problema chiar daca shazi pe un butoi de cauciuc

Una peste alta io pescui pe furtuna

- kingofbeasts
- veteran
de acord cu partea referitoare la cauciuc.R3app3r scrie:OBS: carbonul are prostul obicei de a conduce curentul electric in multe situatii , maneru de pluta nu te ajuta cu absolut nimic daca esti ud pe maini , mai indicat ar fii sa ai o pereche de manusi de cauciuc foarte groase + cizme de cauciuc si sa nu fii transpirat la picioare , iar la partea cu stalpii de inalta tensiune tin sa precizez ca mai mult de 50 % din stalpii din Romania nu sunt pamantati asa ca si de la 50 m de ei s-ar putea sa simti furnicaturi si degeaba stai cu un bat de carbon in vecinatatea unui paratraznet ca pur si simplu mai adaugi inca un paratraznet mobil ( persoana ta) in vecinatatea celuilalt .kingofbeasts scrie:cele de carbon cu maner de pluta . ideea e sa nu fi expus , adica preferabil ar fi sa te afli in apropierea unor cladiri cu paratraznet (gen hidrocentrale, silozuri,etc.) sau in zona unor stalpi de inalta tensiune (dar nu mai putin de 25 de metrii stanga dreapta fata de ei ) poduri metalice,etc.
contactul intre bat si pamant se face numai prin intermediul peliculei de apa care se scurge de pe bat pe corpul uman si pe sol. oricum ar fi pelicula de apa e mult mai mica decat cea de pe un stalp metalic sau stalp de inalta tensiune indiferent de tipul de soclu pe care sunt montati.
din 2 obiecte cu aceeasi capacitate de a conduce curentul electric , traznetul il va alege intotdeauna pe cel mai inalt (ma gandesc ca nu da nimeni la spinnig cu rubesiana).
- kingofbeasts
- veteran
a nu se intelege ca indemn pe cineva sa pescuiasca pe furtuna.dimpotriva.
spun doar ca teoretic se poate face daca iei unele masuri de prevedere in cazul in care nu ai de ales sau esti mare iubitor de adrenalina.
ps. daca pe masina ai sprijite obiecte metalice sau bune conducatoare , ori caroseria e in contact direct cu iarba uda ai sanse sa ramai fara ea.
spun doar ca teoretic se poate face daca iei unele masuri de prevedere in cazul in care nu ai de ales sau esti mare iubitor de adrenalina.
ps. daca pe masina ai sprijite obiecte metalice sau bune conducatoare , ori caroseria e in contact direct cu iarba uda ai sanse sa ramai fara ea.