Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 05 Ian 2012, 20:00

somni de peste 30 de kg inca apar mai des decat ati crede pe Oltul inferior, ma refer aici la Ipotesti, Frunzaru, Rusanesti, Izbiceni sau Islaz. din pacate, in ultimii 5 ani, nu am cunostinta de nici unul prins in mod sportiv, toti au fost luati cu alte mijloace (plase, varse, setci, curent). mai sus de Ipotesti, pe Arcesti, Strejesti, Dragasani sau Ionesti, nu am mai auzit de asa ceva.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 05 Ian 2012, 20:05

elias scrie:Nu-mi pune in gura cuvinte pe care nu le-am spus.N-am afirmat ca sunt singurul .Din pacate stiu putini care elibereaza somn si mi-ar place ca si tu sa fi unul dintre ei.
Imi cer scuze, am interpretat eu gresit nota generala a acelui post :respekt: am vazut destul de multi pescari ce au inceput sa elibereze somotei dupa ce au vazut ca , la cei sub standardul legal , nu prea ai ce savura. (vorbesc aici de stationaristi , unii chiar cu parul alb). pot sa zic ca ma numar printre cei care elibereaza si somn . cred totusi ca politica mea de c&r (sau a altcuiva) nu face obiectul topicului . in plus aspectul asta l-am mai dezbatut acu un an - doi pe alt forum si daca e sa plasez nivelul educatiei mele c&r pe o scala de la cresa (no release) la doctorat (no kill) pot sa spun ca am trecut de gimnaziu si nu voi ajunge la masterat vreodata in domeniu asta. :oops: singurul lucru limpede e ca pe masura ce imi perfectionez tehnica de "c" creste si rata de "r" astfel ca relatia asta e direct proportionala.

revenind la topic, cred ca ma numar printre putinii din Sibiu care urmaresc exemplare capitale pe principiul "momeala (=naluca) mare -peste mare" asa cum se practica in vest. pot spune ca sunt in faza de pionierat insa pana acum am prins mai mullti somni mari pe momeli mici decat pe momeli mari (asta considerand ca mi-am adus din vest nalucile "fatale" la ei pe care le-am corelat cu tehnica lor si cu echipamentul lor ).
pot doar sa spun ca ori inca n-am experimentat destul, ori pestii nostrii reactioneaza mai greu ca ai lor la aceeasi stimuli , ori pesti de talia aia inca nu se gasesc in zona mea de actiune. am pierdut ceva somni anu asta (am si scos cativa) insa nici macar unul dintre ei nu a ar fi putut emite pretentii de 40 de kg poate doar jumate din asta (daca e sa iau in calcul principiul ca cel mai mare somn ocupa cea mai buna pozitie din zona si /sau cea mai adanca groapa din zona in anumite perioade nici nu cred ca sunt pesti over 40 pe Olt in zona Sibiului si asta dupa ce au incercat unii la clonc aceste zone o vara intreaga .)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 05 Ian 2012, 21:10

@Zoran, ca sunt somni de 50 kg sau mai mici, chiar si mai mari in Mures asta nu stiu si nici nu o sa aflu vreodata cu exactitate, fiindca nu am asemenea cantar si nici nu o sa am :) , o ruleta poate mai gasesc si masor lungimea, dar eu personal niciodata nu eram interesat de cate kg are un peste sau ce lungime si poate nu crezi dar sunt cazuri in care ma bucur mai mult pentru un clean de o palma prins in anumite locuri si zone prins cu anumite naluci sau mai nou la Fly, decat sa prind somni de 1.50m pescuind la fund sau la clonc....

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Ian 2012, 21:25

kingofbeasts scrie:[nici nu cred ca sunt pesti over 40 pe Olt in zona Sibiului si asta dupa ce au incercat unii la clonc aceste zone o vara intreaga .)
S-a luat si asa ceva.Pana la urma tot ai sa-i gasesti. :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 05 Ian 2012, 21:53

asa sa fie :P incepem un nou an de verificat teorii si de facut teste, ocazie cu care, eu personal va doresc tuturor ceea ce imi doresc si mie : cat mai multe povesti pescaresti de spus iarna viitoare pe baza capturilor proprii de peste an. :wink:

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 06 Ian 2012, 08:18

king acum 2 ani s-a luat pe un anume baraj unu de 78 vazut nu minciuni,anul trecut am vazut cu ochii mei un bou de peste 2 m care se ridica in turbine si intra la loc pe curent ,anu trecut am vazut timp de o ora si ceva un adevarat recital de somni la suprafata deci sunt iar mie personal mi-au dat 2 care au plecat precum rapidul nici echipament mai sarma nu am avut :cry: si sigur exp la peste foarte mare :D

SzylaRd
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de SzylaRd » 07 Ian 2012, 20:07

Inca n-am facut cunostinta cu somnu' la spinning :( la vara vreau sa insist mai mult, ce naluci ar fii mai indicate ? voblere, oscilante, gume, etc ?? Si care ar fi alea :d
Daca Nu Stii Ce Cauti, Atunci Nu Mai Cauta!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Ian 2012, 20:41

SzylaRd scrie:Inca n-am facut cunostinta cu somnu' la spinning :( la vara vreau sa insist mai mult, ce naluci ar fii mai indicate ? voblere, oscilante, gume, etc ?? Si care ar fi alea :d
Fiecare naluca are perioada lui, pentru inceput recomand sa citesti acest topic de la inceput :wink:
Dupa aceea spune unde vrei sa pescuiesti, pe ce tip de ape ? Din barca sau de pe mal .... etc... etc .... la asa intrebare generala e greu de dat un raspuns :roll:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Ian 2012, 21:14

O intrebare de om...prost, dar macar sa nu mor fara sa stiu!
Se poate prinde si somn african la naluci? Vreau sa zic pe baltile de la noi unde se introduce primavara si e recoltat toamna ca sa nu moara...iarna, de frig! Am incercat pe o balta din asta si nu am luat nimic, nici la naturale nici la artificiale. Am dat in apa adanca de maxim 1,8 m cu jiguri de salau, trase pe fund si oscilanta de 7 grame foaie de salcie, argintii si aurii. Localnicii ziceau ca e chiar mult african din asta, de talie 1-2 kile, de altfel in apa se vedeau bule ca si cum ceva ar fi ramat pe fundul apei....

dorinb
senior
senior

re

Mesaj de dorinb » 07 Ian 2012, 22:50

salut !
voblerele pt somn sunt acelea care au bataie foarte agresiva si fac foarte mult zgomot!
iti recomand :rapala cnr si rnr ,tail dancer ,dt
la shad nu conteaza marimea eu unu am prins ceva somni anu asta la shad de 6,5 cm

Scrie răspuns