pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
elias scrie:Dar dintre cei de aici care dau dupa somn si poate si prind,cati ii si elibereaza?
nu esti singurul daca asta vroiai sa zici, mai multi decat crezi elibereaza peste (inclusiv somn) si cu toate astea nu se afisaza cu asta
elias scrie:Aha,dar in schimb "bagam" la greu frate cu disparitia speciei
era vorba de numarul exmplarelor de talie foarte mare care la noi nu numai ca nu sunt multi dar nici macar nu exista in multe locuri datorita unor facori de distrugere in masa care au mai putina legatura cu pescuitul.
elias scrie:Ahhh da,ve-ti spune ca procentul asta e unul infim.....
corect
elias scrie:Hai bai mai intai sa ne educam pe noi si apoi sa trecem palanu'.
de acord
elias scrie:ps:da,eu am eliberat somn daca asta e intrebarea ce va roade acum.
stim

dar , nu asta era subiectul discutiei

-
kingofbeasts
- veteran

-
Zoran Wiener scrie:1981?
Suntem cu tehnica, cu studiul si cu cunostinte mai noi cu 30 de ani! De ce trebuie
sa fie valabil ce sa scris atunci si peste inca 100 de ani?
pentru ca realitatea de sub apa a ramas aceeasi si la studiile din anii 50 si la cele din anii 80 si cel mai probabil si acum.
-
Zoran Wiener
- utilizator constant

-
grey-wolf,
acuma sincer, tu chiar crezi ca ce s-a stiut in 1981 mai e valabil?
Dar eu zic sa lasam acuma asta, ca si asa fiecare ramane la parerea lui, si sa ne concentram pe ... somn la spinning.
Zoli,
te rog sa te dai si tu cu parerea, ca pescar vechi si cu experienta la spinning, cu ce marime de somni ne-am putea astapta la spinning pe Mures? Am inteles ca tu ai blinkerit mult pe Mures, sau?
-
grey-wolf
- veteran

Zoran Wiener scrie:grey-wolf,
acuma sincer, tu chiar crezi ca ce s-a stiut in 1981 mai e valabil?
Dar eu zic sa lasam acuma asta, ca si asa fiecare ramane la parerea lui, si sa ne concentram pe ... somn la spinning.
da cred ca mai e valabil atita timp cit tehnologia evolueaza deasupra apei , iar tehnologia se reflecta negativ in adincul apei .
da hai sa o lasam asa ca altfel deraiaza si topicul acesta
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
-
SVF
- veteran

kingofbeasts scrie:elias scrie:Dar dintre cei de aici care dau dupa somn si poate si prind,cati ii si elibereaza?
nu esti singurul daca asta vroiai sa zici, mai multi decat crezi elibereaza peste (inclusiv somn) si cu toate astea nu se afisaza cu asta
quote]
Nu-mi pune in gura cuvinte pe care nu le-am spus.N-am afirmat ca sunt singurul .Din pacate stiu putini care elibereaza somn si mi-ar place ca si tu sa fi unul dintre ei.
-
kzoli
- veteran

Eu nu ma laud cu ce am prins, sau ce am eliberat, din fericire am avut parte de senzatii placute plina de adrenalina in drill, pe care unii nu gasesc nici pe Po sau pe Ebro. Sustin ideea ca somn este destul si in mures, doar trebuie cautat si insistat, dar daca astepti ca el sa vine la momeala ta... e nasol.
Am mai postat pe vremuri cum eram plimbat, tractat de catre mustaciosi mari si cum ramaneam cu buza umflata si tamburul gol cand pleca cate un trenuleti ...
-
mircioneolt
- veteran

pacat de topic..................

-
kzoli
- veteran

Apropo de eliberari, majoritatea pescariilor elibereaza peste doar virtual pe net, ca in realitate este total altceva... pacat dar aceasta este adevarul in majoritatea cazurilor. Cunosc multi pescari care se mandresc cu capturi eliberate si defapt erau pesti prinse in incinte sau in amenajari private unde este obligatoriu C&R. Pe ape naturale din pacate majoritatea pescariilor este "pescar de carne".... nu mai are rost sa lungesc ... si ...
Corectati-ma daca gresesc !
-
SVF
- veteran

Zbaaang.Multumit?
-
Zoran Wiener
- utilizator constant

-
Multumesc Zoli,
dupa spusele tale somni de peste 50 de kg se pot prinde pe Mures.
Si intradevar, doar pescuind putem prinde peste.
Cine da sau nu drumul la pesti este aici pt mine irelevant.
Ce e cu Oltul, poate cineva sa relateze asupra unor capturi mari de somn de pe Olt?
Eu am fost prin 2004 (cred ca era atunci) la o partida scurta de pescuit pe Olt, la Babiciu (5 zile). Am prins la montura de salau un somn de 1,2 metrii ce mai avea o montura rupta in gura, noaptea am avut la avat de 1 kg un atac extraordinar (mi-a smuls pestele din montura, dar n-a ramas agatat) iar a doua zi, un batrin a prins la twister de salau un somn de 1,6 metrii, 35 de kg. L-a driluit cam peste o jumatate de ora, dar pina la urma l-a scos.
Daca aveti si alte experiente de pe alte rauri, m-ar interesa sa le postati.