Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Apr 2011, 07:10

bogdan_mihu scrie:superb animalu;pacat ca pe la noi nu prea mai exista asa ceva
Nici acolo nu prinzi in fiecare zi :?

Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 19 Apr 2011, 10:15

Salut
Vreau sa ma apuc de pescuitul somnului la spinning si am ales urmatorul echipament:
Mulineta:
http://www.xxx.ro/mulineta-s ... -4548.html sau
http://www.xxx.ro/mulineta-s ... -5550.html
Bat:
http://www.xxx.ro/lanseta-bl ... -3922.html
O sa pescuiesc pe Mures in zona Tg-Mures.
Daca aveti pareri sau sugestii, le astept.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Apr 2011, 10:22

chiar as fi curios cum ar fi sa tragi de un asemenea animal si ce echipament ai nevoie pentru a il scoate ... indivizii astia aveau si barca la mal si ceva ma face sa cred ca l-au scos din barca pentru ca altfel nu stiu daca ar fi reusit ... pescuiau de pe o plaja ...

@ Belenyessy S

nu stiu despre lanseta aia absolut nimic dar nu vad de ce nu ar fi OK ... in schimb as putea sa iti sugerez sa mergi pe o marime mai mare la mulineta, eu folosesc un TDA de 3500 care in comparatie cu un Shimano 4000 e ceva mai mare ... adica trebuie sa te gandesti ca ai nevoie de fir gros pe mulineta si nu cred ca te-ar incanta prea mult sa bagi vreo 80 de metrii de fir pe mulineta plus ca iti trebuie ceva cu care sa ai suficienta forta sa tragi daca iti intra ceva mai imbracat ...

nu sunt un pescar de somn, adica de abea acum incerc si eu sa prind ce si cum dar avand in vedere dimensiunea pestiilor tinta as zice ca e nevoie de un echipament greu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 19 Apr 2011, 10:30

eu iti recomand alt echipament
lanseta shimano beast master bx 270xh
ryoby zauber 4000
fir textil de calitate, minim 25lb
este echipament testat in conditi grele, dunare
de retinut ca unii somni nu ii poti scoate indiferent ce echipament de spining ai avea

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Apr 2011, 11:01

Belenyessy S scrie:Salut
Vreau sa ma apuc de pescuitul somnului la spinning si am ales urmatorul echipament:
Mulineta:
http://www.xxx.ro/mulineta-s ... -4548.html sau
http://www.xxx.ro/mulineta-s ... -5550.html
Bat:
http://www.xxx.ro/lanseta-bl ... -3922.html
O sa pescuiesc pe Mures in zona Tg-Mures.
Daca aveti pareri sau sugestii, le astept.

Nu te astepta sa prinzi din prima iesire, sau cine stie :wink:. Tocmai de aceea ai nevoie de un echipament usor sa nu te obosesti, dar una destul de puternica care are suficineta forta, iar mulineta rezistenta din material de calitate. Cat timp la stationar lansezi odata si mai scoti odata minim la 1-2 ore montura, la spinning lansezi de sute de ori pana ai 1 atac ...
Bafta si nu uita de dimensiunea minima ... restul pe PM

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Apr 2011, 11:05

kzoli scrie:Nu te astepta sa prinzi .................Bafta .... ... restul pe PM
Muhahahahaahahahahahah bai, kzoli :lol: :lol: :lol: :lol: mare figura esti :lol: :lol: :lol: :lol:

Belen..... baga, tati, un Pulse si un Zauber de 4000 cu PP de 20 lbs... si dai la mustati :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Apr 2011, 11:13

d4md3od scrie:chiar as fi curios cum ar fi sa tragi de un asemenea animal si ce echipament ai nevoie pentru a il scoate ... indivizii astia aveau si barca la mal si ceva ma face sa cred ca l-au scos din barca pentru ca altfel nu stiu daca ar fi reusit ... pescuiau de pe o plaja ...
Depinde foarte mult de configuratia terenului, insa din barca ai din start sanse +50%, fiindca poti sa te duci dupa el si sa tragi in sus, vertical... cat despre pescuitul de pe mal o dihanie mare merge unde vrea el si in majoritatea cazurilor sunt locuri pe care TU nu vrei sa ajunga...
In zone fara agataturi se poate pescui si la distanta mare la stationar... barca e foarte utila pentru plantarea monturilor, momeliilor care au dimensiuni impresionate in majoritatea cazurilor.
Pescuind la stationar, poti sa ai orice echipament greu, oricat de grea ar fi nu tii in mana decat o mica parte a timpului de pescuit insa la spinning ai nevoie de un echipament cat se poate de usor si foarte rezistent... calitatea costa...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Apr 2011, 11:16

Nemernic scrie:
kzoli scrie:Nu te astepta sa prinzi .................Bafta .... ... restul pe PM
Muhahahahaahahahahahah bai, kzoli :lol: :lol: :lol: :lol: mare figura esti :lol: :lol: :lol: :lol:

Belen..... baga, tati, un Pulse si un Zauber de 4000 cu PP de 20 lbs... si dai la mustati :bere:
Spinningul la somn nu e ca la biban :lol: te duci si prinzi una dupa alta... trebuie multe ore petrecute pe malul apei, nopti nedormite .... sau ma insel ?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Apr 2011, 11:18

Nu stiu, ca nu sunt pescar de somn si nici nu cred ca am sa fiu vreodata. Stau prost cu inima, si daca-mi intra vreun animal si apoi il pierd in mal..... ma las de pescuit :? ... Prefer salaul.... :roll:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 19 Apr 2011, 11:42

Multumesc de sfaturi, mai studiez un pic piata.
Am un buget de cca 600 lei, dar cred ca o sa me descurc.

Scrie răspuns