Somn la rotativa

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Mai 2005, 12:58

nu ca as fi prins io somn la artificiale...dar nu mi se pare genul de peste care odata agatat s-o ia asa, la trap prin tot barajul...
Mai degraba se baga printr-o cioata/anvelopa/kk-turi!

Zic io!

Sigur nu-i chinez prin barajele alea? :roll:

Auziti....sau ...HAI S-O LASAM ASA! ERA UN SOMN DE 10 KILE, LA ROTATIVA (ce numar)? :roll:
near the beer

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 26 Mai 2005, 13:07

Probabil ceva intre 0 si 1. Sa zicem la rotativa nr 1/2. :wink:

Apropo, presupun ca dadeai cu FE-ul ala "custom", nu-i asa?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 26 Mai 2005, 13:12

andrei-ovidiu scrie:[...] poate va vine si voua mintea la cap si poate va lasati de mistouri.
ia disciplineaza-ne tu oleaca, mah.
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Mai 2005, 13:26

[quote="Paul"]Simt un ton usor iritat in "glasul" tau, SF?
E din cauza prohibitiei... o sa treaca :)
Putintica rabdare, stimabile...[/quote]

Io nu stiu ce iritari simti tu mai Paul , da la mine prohibitie nu exista . Am fost duminica , luni , marti si cred ca o sa merg si astazi , dat fiind faptul ca am locul de munca la 3 minute de mal , iar sculele le tin la locul de munca .

Andrei , cam ce adincime avea apa acolo pe unde zici ca ai pescuit ?

Fir Intins!!!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Mai 2005, 15:30

SF scrie: Io nu stiu ce iritari simti tu mai Paul , da la mine prohibitie nu exista . Am fost duminica , luni , marti si cred ca o sa merg si astazi , dat fiind faptul ca am locul de munca la 3 minute de mal , iar sculele le tin la locul de munca .
Atunci cred ca sunt eu de vina... probabil la mine prohibitia isi face efectul :oops:
Scuzele mele1

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 28 Mai 2005, 09:37

Iujin scrie:Vreau sa va spun ca ieri la 18:00, pescuind la avat pe Olt( zona Valcii),

Cam asa incepe mesajul Mihai. Oricum nu vreau sa polemizez pe chestia asta, dar si in galeria foto au fost postate niste poze cu un somn de mai..... O fi fost prins tot accidental dand la stiuca.
Domnule Jujintzu tu postezi dar la raspunsuri nu te mai uiti . Nu dadeam dupe stiuca ci dupe somn si somn am prins . Si am mai prins si iar am prins . Cum dracu sa nu fi invidios cand toata viata nu prinzi decat clenulti de marimea unei scule in erectie , iar altul abia tine pestele sa isi faca poze cu el . Atunci invoci motive ba de sportivitate , ba de prohibitie ba de una ba de alta dar cum spunea un prost ...." toate astea intr-o editie viitoare " ca cum de ar fi asa ar sti si el sa prinda dar e uhn supersportiv . Iar eu jujine am sa tot prind somni pana cand ai sa mergi acasa sa faci infart de ciuda ca vad ca tot ai ceva cu mine . Si revenind la somn l-am prins in mai dand dupa el si nu in prohibitie .
@ andrei ovidiu .
Cum vrei tu sa scoti un somn de 10 cu rotativa de 1 si fir de 0.20 mono , cand altii cu textil de 17 k forta si vobler echipat cu ancore de 2 dupa ce isi ia aproape 100 m de fir si te mai duci pe mal dupa el vreo 200 m iti indreapta ancora la vobler si scapa . ??? sau altul dupa vreo 15 min de dril in forta iti smulge ancora cu inel cu tot ????? daca te tine firul , batul si mulineta tot se intampla ceva nu ???
gandestete si tu ce a fost colo daca unul de 21 a fost executat in aproximativ 15-20 min. desi am primit o critica bine meritata ca pescuiesc la somn cu mulineta de pastrav .
echipeazate tata cu ce trebe si atunci ai sa scoti somnii afara , cu 0.18 nu cred ca vei scoate vreodata vreunul mai ales daca e si sfor puternic .

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 28 Mai 2005, 23:25

:) :twisted: :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 29 Mai 2005, 08:39

btw, am agatat de coada vineri noapte un crap de 4 kg cu jigul. n'a luat 70 m de fir, numai vreo 30 in conditiile unei frane stranse in stil propriu :lol: :lol: si plecat in amonte pe curent.

revenind la somnul lui andrei, tot ce e posibil.

Numai bine!

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

somn la rotativa

Mesaj de remusnico » 28 Iun 2005, 13:47

Hello tuturor! Ma pot lauda cu o experienta de peste 12 ani la rotativa, si anume la rotative self made (imi placea candva teribil sa le construiesc). Dadeam la clean pe crisul negru, dar agatam des si stiuci. Pe la inceputul anilor 90 am prins la rotativa un somn de 4 kg. Cand a "lovit" am avut convingerea ca am agatat o butguruga, mai ales ca nu misca de fel. Dupa aprox. 5 minute de incercari de a descata lingurita, am avut surpriza sa constat ca "buturuga" a inceput sa innoate, pe o distanta de vreo 8-10 m dupa care s-a lasat la fundul apei si iar nu am mai putut sa o determin sa miste. Dupa alte aprox. 3-4 min. a inceput sa umble din nou, iar dupa alte 5-6 min. l-am vazut la suprafata apei. Drill-ul a durat aprox. 20 min. Am constatat ca e adevarat ce scrie in carti, ca somnut trage la vreme de furtuna. Am mai prins unul la rotativa (avea 2,7 kg) intr-o baltoaca in drum spre Moneasa, in timp ce pe cer se adunau nori si tuna.

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 28 Iun 2005, 17:57

De pe la 13-14 ani ma fascineaza pescuitul cleanului,cu timpul am inceput sa las deoparte batul de pluta si am trecut treptat la rotative,voblere si musca(pe rauri mai mici).....cel mai mult mai placut pescuitul cu rotative unde am avut parte de capturi foarte frumoase.
Cu somnul am patito si eu anul trecut pe raul Sieu unde am avut surpriza de a captura un somotel de 3,2 kg la rotativa nr.0 mepps aglia cu palet aurie(nu miam putut imagina ca am sa prind somn la o rotativa asa mica toti pescari au ramas "masca" can au vazut,mai ales ca sa intamplat la ora 3 dupamasa....nu dapa scurt timp ,cam vreo 2-3 saptamani avea sa se repete figura dar cu o rotativa nr.2 si somotelul de 3 kg a fost un pic mai mare dupa aprecierea mea mai mare cu vreo 7 kg dar de data asata a luato la sanatoasa ca nici nu am putut sa-l opresc (cu fir de 14 era imposibil),si povestind fapta la alti pescari am auzi ca nu se intampla chiar asa rar cu credeam sa se prinda somn mare la rotativa(bine partea cu scosul afara din apa e alta poveste)

Închis