Somn la rotativa

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Somn la rotativa

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Mai 2005, 10:15

Vreau sa va spun ca ieri la 18:00, pescuind la avat pe Olt( zona Valcii), cu lanseta Cabela's FE 2, mulineta Daiwa Capricorn, fir Trabucco GX-Ultra de 4lbs( 0.18mm), cu lingurita nr. 1, am avut in drill un somn de peste 10 kg( estimez), care si-a luat circa 70 metri de fir, i-a sarit blinkerul din gura. L-am avut circa 15 minute, dupa care m-a cuprins o mega-frustrare, cand am vazut batul moale. Asta este. Aseara n-am putut sa dorm. Nu l-am fortat deloc pt ca nu s-a oprit absolut deloc luand fir in nestire. Lanseta, mulineta si firul au lucrat absolut perfect, dar ghinionul a fost imens, sarindu-i lingurita din gura. Dupa prima intepare am mai dat una pt a fi sigur de intepare buna, dar soarta a fost sa fie asa.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 25 Mai 2005, 10:19

Mare pacat! Poate data viitoare...

La fel de mare pacat este ca nu incerci sa inveti "limbajul", desi te plimbi pe mai multe forumuri de pescuit. De obicei prin "blinker" se intelege o oscilanta (de la celebrul model Heintz Blinker), nicidecum o rotativa. Poate data vitoare...
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Mai 2005, 10:23

nu s-a intepat bine, probabil nici echipamentul nu a reusit sa produca suficienta tensiune pentru a mentine pestele agatat.....

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 25 Mai 2005, 10:30

O rotativa nr. 1 are o ancora marimea 8 sau 10. Un somn de 10 kg are o gura marimea XXL. Cam greu sa agata ancora aia.

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 25 Mai 2005, 10:41

Nu stiam ca pe Olt s-a deschis pescuitul...................

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Mai 2005, 13:06

Iujin scrie:Nu stiam ca pe Olt s-a deschis pescuitul...................
Legal se poate pescui cu naluci artificiale dupa stiuca. Deci atata timp cat nu reti nimic nu poate nimeni sa zica ceva.
Dar ca sa scoti un asa peste cred ca trebuie sa te pricepi, nu-i suficient sa lucreze bine sculele. :lol:

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 25 Mai 2005, 13:11

Am recitit postul initial. Interesant peste, a luat 70 de metri de fir in 15 minute, adica inota cu viteza de aproximativ 4 metri pe minut. Probabil inota pe spate sau adormise de plictiseala si il ducea curentul. Parerea mea!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Mai 2005, 13:18

Sau s-a agatat rotativa de un bustean mare care era dus de curent. Daca nu-i dai aer n-ai cum sa-l scoti! :lol:

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 25 Mai 2005, 13:23

[b]Vreau sa va spun ca ieri la 18:00, pescuind la avat pe Olt( zona Valcii),[/b]

Cam asa incepe mesajul Mihai. Oricum nu vreau sa polemizez pe chestia asta, dar si in galeria foto au fost postate niste poze cu un somn de mai..... O fi fost prins tot accidental dand la stiuca.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Mai 2005, 13:47

Wave, a vorbit fizicianul din tine :D

Poate pestele / busteanul lua 10 m de fir in 30 de secunde, dupa care se oprea in curent, cum de altfel au obiceiul - si pestii si bustenii :?: :lol: Cati somni ti'au plecat tie din bat cu viteza constanta?

andrei-ovidiu, mai acum o saptamana i'am dat prietenei mele o lanseta sa pescuiasca pentru prima oara, iar cand am plecat se gandea deja sa-si minta colegii ca a prins un peste de 1 kg. Efectul dupa o PRIMA partida de pescuit :D

Ca sa eviti misto'urile, adevarata sau neadevarata intamplarea, mai bine te abtii. Nu?

Numai bine!

Închis