pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Fario_nebunu
- veteran

R3app3r ai dreptate. Dar stiu ca pe fostul permis pe care RNP il dadea (de fapt o simpla hartie cu numele de Permis...) scria clar ca nu ai voie sa lasi undita sau lanseta din mana, adica pe mal! Chestia e hilara pentru ca daca lasi lanseta si ai pe ea muste artificiale sau naluci nu e nici un pericol pentru peste, doar tu ca pescar risti sa le pierzi agatzate prin cine stie ce tufe sau bolovani subacvatici! Cand e periculos sa lasi undita din mana? Logic: cand folosesti momeli naturale si pestele va inghiti acul pana sa intepi! Deci, RNP sugera ca de fapt se poate da cu momeli artificiale dar "controlat", cu chestia aia telescopica in mana, nu pe mal!
Acum, RNP, cel putin in Hateg si Gura Zlata nu mai da Permis ci il cere pe cel al ANPA! Daca ai permis ANPA ei taie doar chitanta daca nu ai nu iti mai pot da nici chitanta. E logic dar nu corect. Corect ar fi sa fie de ajuns doar permisul ANPA! Asa ca aviz amatorilor: cine vine la munte fara permis ANPA dar cu bani in buzunar risca sa nu poate pescui legal. Si atunci ce va face? Va renunta? hahaha, ce gluma buna! Nu, va pescui pe sestache cu scule de 30 de lei de care sa nu ii para rau daca i se confisca!

-
Oaca
- utilizator constant

Cred ca undeva scria si ca se pescuieste de pe mal. Nici macar nu au luat in calcul ca mai sint si muscari, care dau din apa ... se gindeau doar la cei cu spinning si buldo ...
-
R3app3r
- junior

deci nu stiu ce scria pe fostele permise RNP sau etc , nu am permis numai de anul acesta , iar acel permis e facut la ANPA Cluj , pana acum cel putin eu nu am patit sa trebuiasca sa platesc anumite taxe cel putin pe lacurile de acumulare clujene Belis si Tarnita , mi-au cerut doar actele si atat , oricum cu domnii de la ANPA am avut o discutie clara in aceste privinte si mi-au spus ff clar sa nu platesc nimic nimanui deoarece actul pe care il am e valabil pe toate apele apartinand statului fara a mai platii alte taxe .
-
Fario_nebunu
- veteran

R3app3r scrie:deci nu stiu ce scria pe fostele permise RNP sau etc , nu am permis numai de anul acesta , iar acel permis e facut la ANPA Cluj , pana acum cel putin eu nu am patit sa trebuiasca sa platesc anumite taxe cel putin pe lacurile de acumulare clujene Belis si Tarnita , mi-au cerut doar actele si atat , oricum cu domnii de la ANPA am avut o discutie clara in aceste privinte si mi-au spus ff clar sa nu platesc nimic nimanui deoarece actul pe care il am e valabil pe toate apele apartinand statului fara a mai platii alte taxe .
E OK, asta imi arata ca autoritatile sunt ceva mai inteligente la voi decat aici. Eu daca merg azi pe lacul Bolboci, acumulare imensa pe raul Ialomitza sau pe lacul Pecineaga de pe Dambovitza , ambele cu pastrav frumos, ei bine, daca am doar permis ANPA si buletin in proportie de 80% voi fi amendat de jandarmeria montana! Nu e vorba in vant, au patit-o si altii! Asadar JM comite o ilegalitate, ajuta fraudulos RNP si totusi nimic nu se intampla! Pana la urma o sa imi pierd rabdarea complet si ma prezint la sediul RNP de pe bd Magheru unde fie le dau foc la niste masini din alea scumpe luate pe banii contribuabililor fie il iau la bataie pe directorul care raspunde de pescuit! Zau ca daca as fi bogat as pune un premiu pe "capul" astora din conducerea RNP si ai jandarmneriei Montane! Cine ii bate mar primeste o suma cu 4 sau cinci zerouri! Suntem noi prea blanzi si civilizati, de asta profita gunoaiele astea umane!
-
lucky_51
- veteran

Fario_nebunu scrie:
Suntem noi prea blanzi si civilizati, de asta profita gunoaiele astea umane!
Daca te uiti mai atent pe lacurile montane vezii puncte albe plimbanduse pe luciul apei. De la distanta seamana cu,,buldo" dar de aproape sant plute sadea plimbate de pestisorii prinsi in carlige si care sant ,, neobservate" de cei care ar trebui sa-si faca datoria. In stanga si in dreapta pripoane, cum dai cu lingurita in apropierea lor numai auzi, ,,baaa... ai grija la fire! "
Pusi pe capatuiala unii dau si altii iau, iar cei care vin pentru relaxare dau si ei, dar marunt din buze.

-
pastravarul 77
- utilizator constant

Anul trecut in Retezat la Gura Apei au venit 2 smecherasi cu masina ocolului silvic imbracati in verde s-au suit in barca au pus motorul pe barca culmea motor pe benzina ( stiam ca pe lacurile din Romania nu ai voe cu motor pe benzina doar electric ) au plecat cu barca si au revenit cam in jumate de ora , au lasat barca la mal unul dintre ei a luat motorul si celalalt avea o plasa culmea transparenta in care se vedeau 2-3-5 pastravii. Nu stiu exact cati avea dar era clar ca au fost sa scoata pripoanele sau poate vreo plasa.

.
-
Fario_nebunu
- veteran

pastravarul 77 scrie:Anul trecut in Retezat la Gura Apei au venit 2 smecherasi cu masina ocolului silvic imbracati in verde s-au suit in barca au pus motorul pe barca culmea motor pe benzina ( stiam ca pe lacurile din Romania nu ai voe cu motor pe benzina doar electric ) au plecat cu barca si au revenit cam in jumate de ora , au lasat barca la mal unul dintre ei a luat motorul si celalalt avea o plasa culmea transparenta in care se vedeau 2-3-5 pastravii. Nu stiu exact cati avea dar era clar ca au fost sa scoata pripoanele sau poate vreo plasa.

.
Sa stii ca ai dreptate, sunt mari javre in conducerea RNP Hateg. Stiu asta de la padurarul care mi-a taiat chitanta in vara la cabana Gura Zlata. Era si el revoltat de manariile si afacerile ilegale ale sefilor lui, mi-a spus ca daca ar gasi alt job mai bun le-ar da cu tifla la hotzii de la RNP de le-ar merge fulgii! De qaltfel m-a sfatuit sa nu merg la lacul Gura Apei, mi-a aratat niste locuri bunicele pe Raul Mare si pe Zlatioara. Mi-a mai spus ca dupa ce s-a dat drumul la apa lacului o vreme s-au prins patravi de peste 1 kg in zona Gura Zlata dar apoi apa rece i-a omorat pe majoritatea pestilor, doar cei mici au mai scapat. Culmea ca doar pastrav mic am luat pe Raul Mare (joc de cuvinte

), si ceva mai frumusel pe Zlatioara...dar ma intreb cum naiba sa omoare apa rece din lac pastravii? Sau de fapt tot braconajul e de vina? Voi ce ati prins in Raul Mare anul asta?
-
lucky_51
- veteran

Dam ca pe asfalt in locuri care-ti fac cu ochiul si-ti spun ca acolo sta pastravul, arunci lingurita nimic, mai incerci o data nimic, urci mai sus incerci din nou si asa toata ziua nimic. Te uiti in jur ca in timp ce pescuiai nu ai avut timp si ce vezi, case de vacanta cu garduri din piatra de rau facute pana in apa, plaje amenajate, pomi taiati de pe marginea apei sau mai bine zis habitate distruse. Si atunci unde sa mai stea pastravul ?

-
Fario_nebunu
- veteran

lucky_51 scrie:Dam ca pe asfalt in locuri care-ti fac cu ochiul si-ti spun ca acolo sta pastravul, arunci lingurita nimic, mai incerci o data nimic, urci mai sus incerci din nou si asa toata ziua nimic. Te uiti in jur ca in timp ce pescuiai nu ai avut timp si ce vezi, case de vacanta cu garduri din piatra de rau facute pana in apa, plaje amenajate, pomi taiati de pe marginea apei sau mai bine zis habitate distruse. Si atunci unde sa mai stea pastravul ?

Corect, si eu am vazut ca astia cu casele sunt nesimtiti si construiesc pana in albia Raului Mare. Desi legea te obliga sa lasi 3 metri de mal liber pana la apa!

Dar unde nesimtirea e maaaaare, ce sa facem?
Cat despre locurile clasice unde stim ca sta pastravul...ia-ti gandul. Sunt multi pescari, multa forfota pe mal si pestii se ascund acum in locuri unde nu ai zice ca pot sta: plaje cu apa mica si maluri inierbate, marginile umbroase si pline de crengi ale bulboanelor etc. Dar daca mergi pe Lapusnicul Mare vei vedea ca acolo pastravii sunt mai vizibili fiind ceva mai putin deranjati de oameni.