"SET THE HOOK" la pastrav

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 16 Sep 2009, 10:38

Fario are dreptate.
De aia prefer eu sa pierd jumate de zi dar sa pescuiesc acolo unde e LINISTE.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Sep 2009, 13:27

pastravarul 77 scrie:Fario are dreptate.
De aia prefer eu sa pierd jumate de zi dar sa pescuiesc acolo unde e LINISTE.
Liniste = pastravi activi. Ecuatia succesului la pescuit de pastrav = pastravi in densitate Q (rezonabila)X L (liniste)X C (cascade si praguri)/ T (turbiditate cat mai mica) + P (presiune buna - solunara)
Uite, daca acum merg pe Raul mare in aval de Gura Apei si stau 6 ore am o probabilitate mare sa prind cam 2-4 pastravi, de 12-20 cm. Fiind eci vorba de o apa curgatoare lata de vreo 8-12 m si adanca de 0,5-1,5 m.
In schimb daca merg pe un parau mic (1-2 m albie) intre Predeal si Poiana Bv, unde nu vin aproape deloc pescari, e liniste, malul impadurit si apa cu cascade naturale prind in 6 ore cam 10-20 de pastravi, cu talia intre 10 si 27 cm. 27 am prins anul trecut, record personal pe acea apa. Ce spune asta? Un mic parau de munte are o bonitate mai mare decat a faimosului Rau Mare din retezat. Cum? Simplu - braconaj f rar, peste nederanjat, fara viituri si fara poluare. :lol:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 18 Sep 2009, 07:28

Un parau este mai greu accesibil celor care vin la gratar. Toata lumea se opreste pe rau acolo unde poate pune gratarul si parca masina. In locurile acelea mai mut ca sigur nu mai este pastrav. Si va intreb, popularile in asemenea zone mai au vreun rost ,autorizatiile ar mai trebui platite ?

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 18 Sep 2009, 09:13

In primul rand toate popularile cu Pastrav ar trebui sa se faca sus in munte. In al doilea rand raul populat ar trebui tinut inchis (pescuit ;campare ; bae ) cel putin 2 ani si atunci s-ar vedea rezultatele.
Care populari ca popularile la noi se fac doar pe hartie. :evil:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Sep 2009, 13:42

pastravarul 77 scrie:In primul rand toate popularile cu Pastrav ar trebui sa se faca sus in munte. In al doilea rand raul populat ar trebui tinut inchis (pescuit ;campare ; bae ) cel putin 2 ani si atunci s-ar vedea rezultatele.
Care populari ca popularile la noi se fac doar pe hartie. :evil:
Ai dreptate dar e f greu! Hai ca poti interzice 2 ani pescuitul desi vor veni zeci de braconieri si malul impadurait si abrupt le permite sa se ascunda...cati padurari si jandarmi sa ai ca sa ii alunge? Dar cum sa interzici baia, gratarele, camparea? Pai daca dai de un "clan" de manelisti negriciosi si vii sa ii gonesti aia te arunca in apa si daca esti jandarm! Iar euu ca patron care a concesionatn apa xce sa le fac? Sa trag cu arma dupa ei? Pai cine face atunci puscarie? :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Sep 2009, 13:45

lucky_51 scrie:Un parau este mai greu accesibil celor care vin la gratar. Toata lumea se opreste pe rau acolo unde poate pune gratarul si parca masina. In locurile acelea mai mut ca sigur nu mai este pastrav. Si va intreb, popularile in asemenea zone mai au vreun rost ,autorizatiile ar mai trebui platite ?
Chiar daca populezi la izvoare si pe paraiele afluente o parte din pastravi vor cobori in aval deci vor ajune si in zona turistica....acolo ei se ascund ziua cat aud manele si vad focuri si masini si se vor hrani noaptea. Asa cred si asa mi s-a spus. Uite paraul Timis care vine de la Predeal la Brasov. Ziua sute de oameni cu gratare si scaldatori, degeaba pescuiesti acolo ca nu prinzi nimic. Noaptea in schimb e alta socoteala...daca nu da peste tine conu lupu sau conu ursu!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 19 Sep 2009, 11:48

[quote="Fario_nebunu" Noaptea in schimb e alta socoteala...daca nu da peste tine conu lupu sau conu ursu![/quote]

Ce metoda ai de pescuit noaptea pe parau, ca nu vezi sa-ti bagi dejtele-n ochi darmite sa pescuiesti ? :D

Inainte mai erau bariere care protejau zonele de iubaretii de gratare acum la 2000m ca la ei acasa . :twisted:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Sep 2009, 22:39

lucky_51 scrie:[quote="Fario_nebunu" Noaptea in schimb e alta socoteala...daca nu da peste tine conu lupu sau conu ursu!
Ce metoda ai de pescuit noaptea pe parau, ca nu vezi sa-ti bagi dejtele-n ochi darmite sa pescuiesti ? :D

Inainte mai erau bariere care protejau zonele de iubaretii de gratare acum la 2000m ca la ei acasa . :twisted:[/quote]
Rar am vazut bariere, s-au furat si lacatele :lol:
Pe paraie vii cu lanterna puternica si proiectezi fasciculul de la vreo 3-4 m pe apa cat sa vezi indicatorul de muscatura din polistiren cum se deplaseza lateral...apoi intzepi! E f greu, ai dreptate!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 06 Oct 2009, 07:44

[quote="Fario_nebunu"
Chiar daca populezi la izvoare si pe paraiele afluente o parte din pastravi vor cobori in aval deci vor ajune si in zona turistica....

Adevarat, dar in general paraiele cu debit se varsa in baraje. O populare pe parau ar face ca pastravul sa ajunga in baraj, o populare in baraj ar face ca pastravul sa ajunga si pe parau. Totul e ca ele sa fie luate impreuna si daca se poate puse si sub paza si poate, poate ar mai ramane ceva de pescuit dupa braconaj.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Oct 2009, 14:01

lucky_51 scrie:[quote="Fario_nebunu"
Chiar daca populezi la izvoare si pe paraiele afluente o parte din pastravi vor cobori in aval deci vor ajune si in zona turistica....

Adevarat, dar in general paraiele cu debit se varsa in baraje. O populare pe parau ar face ca pastravul sa ajunga in baraj, o populare in baraj ar face ca pastravul sa ajunga si pe parau. Totul e ca ele sa fie luate impreuna si daca se poate puse si sub paza si poate, poate ar mai ramane ceva de pescuit dupa braconaj.
Uite, am fost pe 20 septembrie pe acel parau mic si f impadurit din zona Predeal si am prins cativa pastravi frumosi, din care 2 am pastrat. In amonte paraul devine f mic, e plin malul abrupt de brazi, multi sunt cazuti in albie, panta abrupta, stanci etc. Deci e f greu si sa inaintezi necum sa mai si pescuiesti! Ei bine, in zona accidentata acolo stau pastravii aia de peste 22 de cm! E atat de accidentat incat f greu lansezi o lingurita, aproape imposibil sa arunci in amonte un vobler, asa ca am dat "la pipaite" cu lacusta. Normal ca mi-ar face placere sa aduc o echipa de muncitori sa largim albia si sa scoatem brazii cazuti. Atunci ar merge si de dat la naluci sau muste. Da...dar ar veni si braconieri, grataragii etc. Asa ca il las asa cum e. :lol:

Scrie răspuns