"SET THE HOOK" la pastrav

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 07 Oct 2009, 08:01

Frumusetea pescuitului la pastrav pe paraie consta tocmai in salbaticia locurilor in care-l gasim. Ar fi pacat sa stricam locurile extraordinare ale pastravului pentru a le face accesibile unora care nu vor sa le vada asa cum sant. Chiar daca nu prinzi nimic :D o excursie de-o zi sau mai multe ramane de neuitat . :D :D :D sa ne bucuram de ce a mai ramas !

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 07 Oct 2009, 08:39

Fario lasa paraul sau raul asa ca e mai bine asa sau vrei sa nu mai poti pescui de manele sau gratare incinse sau pripoane sau ....etc. Lasa natura asa cum e salbatic greu accesibil = pastrav ca asa mai au si ei sansa lor. Si asta e farmecul pescuitului la munte.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Oct 2009, 14:53

pastravarul 77 scrie:Fario lasa paraul sau raul asa ca e mai bine asa sau vrei sa nu mai poti pescui de manele sau gratare incinse sau pripoane sau ....etc. Lasa natura asa cum e salbatic greu accesibil = pastrav ca asa mai au si ei sansa lor. Si asta e farmecul pescuitului la munte.
Asa o sa fac, sa ramana salbatic. Totusi sunt copaci cazuti pe albie care creaza obstacole inalte in calea migratiei spre amonte a pastravilor. Asadar nu se vor putea reproduce mai sus de acele cascade asta daca nu sunt deja acolo cateva exemplare. Poate ar trebui distruse cascadele alea de peste 2 metri...nu stiu ce sa zic.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 04 Noi 2009, 08:11

Ce poate fi mai frumos in plina toamna decat o excursie pe cararea pescarului pe un parau de munte. Frumusete de nedescris unde doar mama natura isi rezerva dreptul sa modifice ceva. Covoare de frunze galben roscat s-au asternut peste carare, cioatele cazute peste apa golase asta vara erau acoperite de ghebe maronii asezate in buchete ca niste flori, apa cristalina arata ca niciodata pastravi ca niste naluci negre asezati pe fundul dornelor care amortiti de raceala apei abia se misca. Pe la 1200m gheata si zapada au pus stapanire pe parau. M-am intors bucuros ca la anu voi mai avea inca unde sa ma relaxez intr-o partida de pescuit.

:D :D :D

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 04 Noi 2009, 12:45

Da toamna are culorile ei speciale si in combinatie cu un rau de munte e beton. Am fost si eu la o plimbare am facut si ceva poze o sa bag cateva sa va incant ochi sper.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Noi 2009, 00:29

pastravarul 77 scrie:Da toamna are culorile ei speciale si in combinatie cu un rau de munte e beton. Am fost si eu la o plimbare am facut si ceva poze o sa bag cateva sa va incant ochi sper.
Eu daca merg acum sa ma plimb pe Avrig, Arpas sau Porumbacu nu ma pot impiedica sa si pescuiesc si daca prind ceva mare nu eliberez asa ca...mai bine ma abtin sa merg pana in aprilie-mai 2010. Asta daca nu se deschide sezonul din nou in ianuarie ca anul asta.

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:)

Mesaj de razvi » 03 Dec 2009, 23:18

Toamna, incercati TAINFUN si AUSTRIA de la BERILure .. Oscilante mici, dar grele.. In special cele oxidate :) O sa aveti surprize frumoase.

NIMIC NU SE COMPARA, cu o zi in cautarea pistruiatului, incheiata alaturi de iubita si prieteni, la o cabana in munte...
TOATE CELE BUNE DRAGII MEI :)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

DiViNiTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DiViNiTi » 18 Mar 2010, 14:03

vin cu o intrebare...cand e apa mare, un rau crescut, pistruiatu iasa sa manance sau sta speriat la fundu dornei pana trece potopu'?
-=pestele rapitor este prea pretios pentru a fi prins o singura data=-

bogdan_m.
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_m. » 05 Apr 2010, 11:02

Salutare,
Incepand de anul acesta m-am hotarat sa incerc pescuitul pastravului pe lac si la twister.
Daca a mai incercat cineva, poate sa dea niste detalii?Ce culori a folosit, in ce perioade l-a prins,marimi,gramaje etc.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 06 Apr 2010, 13:10

DiViNiTi scrie:vin cu o intrebare...cand e apa mare, un rau crescut, pistruiatu iasa sa manance sau sta speriat la fundu dornei pana trece potopu'?
atunci mananca mai lejer, pe apa tulbure, si-l accidenteaza riveranii cu undita cu rama... :cry:

Scrie răspuns