"SET THE HOOK" la pastrav

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 31 Aug 2009, 10:02

Ce e normal.... :lol: :lol: :lol: ...
Daca ai sti cati mariiii pescari am vazut pescuind invers. :datz: . Si dupa aceea spuneau ca aici nu mai e pastrav.

Problema cu pripoanele sunt in zonele de pe langa sate ca sus in munte nu merge nimeni ore in sir printre bolovani sa bage 2-3-9 pripoane. :evil:.

In schimb am vazut o data un batranel cu niste flori galbene pe care l-e batea in apa si faceau o spuma alba in urmatoarele minute a luat 5-6 pastravi ametiti si gata i-a bagat in traista si dus a fost. Spre surprinderea mea a fost ca cei ametiti si-au revenit foarte repede.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 31 Aug 2009, 10:04

erau flori de marihuana?:) :twisted: :wink: :?: :lol: :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Aug 2009, 10:17

pastravarul 77 scrie:Ce e normal.... :lol: :lol: :lol: ...
Daca ai sti cati mariiii pescari am vazut pescuind invers. :datz: . Si dupa aceea spuneau ca aici nu mai e pastrav.

Problema cu pripoanele sunt in zonele de pe langa sate ca sus in munte nu merge nimeni ore in sir printre bolovani sa bage 2-3-9 pripoane. :evil:.

In schimb am vazut o data un batranel cu niste flori galbene pe care l-e batea in apa si faceau o spuma alba in urmatoarele minute a luat 5-6 pastravi ametiti si gata i-a bagat in traista si dus a fost. Spre surprinderea mea a fost ca cei ametiti si-au revenit foarte repede.
Cum adica pescuiau "invers"? Sa stii ca pripoane am gasit si sus in munte, inclusiv pe Raul Lapusnic care trece prin rezervatie! Sunt braconei care se duc si le "planteaza" unde cred ei ca mai e peste!
Planta aia cu flori galbene e cunoscuta ptr efectele si soporifice. Pastravii mari sunt adormiti iar cei mici omorati pt ca le imbacseste branhiile! Unii mai dau cu frunza de brusture, metoda criminala mentionata si de Sadoveanu in Nada Florilor. Culmea ca si Bear Gryill ne invata la tehnici de supravietuire cum sa prindem peste in Amazon cu plante din astea care adorm pestii! :lol:

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 31 Aug 2009, 10:18

Pe bune si fara gluma erau niste flori galbui din cate am vazut eu de la distanta.

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 31 Aug 2009, 10:30

Fario
Eu unul nu te contrazic dar pe Lapusnic am pescuit si la rotativa si nu am gasit pripoane. Pe care lapusnic ai pescuit tu pe ala mare sau pe cel mic?
Pripoane sunt plin in Parcul national Cheile Carasului.Acolo noaptea se pescuieste cu furculita si lampa de carbit .Si ziua cu carbit si pripoane. Dar pescuitul la musca si artificiale este strict interzis. :evil: .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Sep 2009, 14:00

pastravarul 77 scrie:Fario
Eu unul nu te contrazic dar pe Lapusnic am pescuit si la rotativa si nu am gasit pripoane. Pe care lapusnic ai pescuit tu pe ala mare sau pe cel mic?
Pripoane sunt plin in Parcul national Cheile Carasului.Acolo noaptea se pescuieste cu furculita si lampa de carbit .Si ziua cu carbit si pripoane. Dar pescuitul la musca si artificiale este strict interzis. :evil: .
Pe Lapusnicul Mare la vreo 1 km amonte de Cabana Rotunda. Pripon cu sfoara si ca forfac nailon de 0.30, pestisor in carlig. L-am prins intamplator cu firul meu 0.20 si montura cu carabete.
Cheile Carashului zici? Nu am ajuns inca dar banuiesc ca e interzis cu metode sportive tocmai ca sa aiba braconeii ce captura noaptea! :lol:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 03 Sep 2009, 07:32

[quote="Fario_nebunu"] Pripon cu sfoara si ca forfac nailon de 0.30, pestisor in carlig. L-am prins intamplator cu firul meu 0.20 si montura cu carabete.

Se pare ca ai reusit o montura super de ai reusit sa prinzi si pestisorul din pripon. :D :D :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Sep 2009, 09:01

lucky_51 scrie: Se pare ca ai reusit o montura super de ai reusit sa prinzi si pestisorul din pripon. :D :D :D
Haha, asa e! Ma intrebce faceam daca gaseam prins in pripon un pastravan de 1 kg. Il eliberam sau il pastram? Cred ca ii infigeam carligul meu in buza si ilk lasam sa lupte in bulboana ca sa isi scape pielea. daca reusea sa scape...norocul lui! Macar ma alegeam cu drillul! :lol:

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 03 Sep 2009, 09:33

Planta aceea galbena la mine in zona se numeste "lipan".Nu am vazut decat odata,undeva in varful unei creste de munte...Batranii imi ziceau k ei asa prindeau peste cand erau copii,luat ceva seminte,le framantau cu o piatra in apa si pestii iesau la suprafata.....Cu toate k prindeau destul de multi,atunci tot era peste...acum de ce nu mai e?:((

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 03 Sep 2009, 12:54

Nu mai este peste din cauza ca au evoluat idio...I au curent ; dinamita si altele. Inainte batranii i-si luau 5-10 bucati si gata. Pe astia de acu nu-i mai satura nimeni .

Scrie răspuns