Salaul la twister
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salaul la twister
As dori sa avem o discutie despre tehnicile de pescuit la twister, schimb de opinii, salaul primavara, salaul toamna.
- littlefish
- junior
RE
hmmmmmmm.... chestia e mai complicata...salaul e acelasi...difera doar temperatura exterioara, a apei, daca apa e clara sau tulbure, daca ''maruntisul'' a inceput sa misune, balta sau apa curgatoare....etc.
Si nu in ultimul rand...CE FEL DE TWISTER!
Si nu in ultimul rand...CE FEL DE TWISTER!
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.
-
- veteran
In lacurile de acumulare , in aval de baraj , eu m-am convins de 2 lucruri ;
1. maninca dimineata orele 4-7, seara la crepuscul, si noaptea orele 23-02.
2. este influentat 100% de fluctuatia apei (debit la debusare, nivelul de activitate al turbinelor, functionarea alternativa a turbinelor, malul cu curent mai puternic.. etc )
La ce se prinde mai bine???? Parerea mea 90% twister shad albastru, gri, verde cu gliter, 10% voblere suspending ratlling (cel mai prizator de pina acum Salmo hornet 6 cm, 14gr ; Rapala DT 10ft) . Nu vorbesc de pescuitul cu pestisor viu.. pt. ca nu-l practic pe lacuri.. , doar in Dunare. cu plumb culisant...ceva asemanator monturii Carolina. (vezi AVP>>>)
1. maninca dimineata orele 4-7, seara la crepuscul, si noaptea orele 23-02.
2. este influentat 100% de fluctuatia apei (debit la debusare, nivelul de activitate al turbinelor, functionarea alternativa a turbinelor, malul cu curent mai puternic.. etc )
La ce se prinde mai bine???? Parerea mea 90% twister shad albastru, gri, verde cu gliter, 10% voblere suspending ratlling (cel mai prizator de pina acum Salmo hornet 6 cm, 14gr ; Rapala DT 10ft) . Nu vorbesc de pescuitul cu pestisor viu.. pt. ca nu-l practic pe lacuri.. , doar in Dunare. cu plumb culisant...ceva asemanator monturii Carolina. (vezi AVP>>>)
-
- veteran
Eu pescuiesc in lacuri,sunt cateva mai mici in zona si unul mare,lacul Secu(nu exista curenti).Pescuiuesc la twister din 2000,stiu ca salaul sta pe fund la stanci,am prins primavara de cum se dezgheata pana toamna cand ingheata.Folosesc twistere albe,verzi,galbene,lucrez pe fundul apei cu trepte dese,am cateva"locuri consacrate" unde s-a prins mai des dar in ultimul timp n-a mers.Care sa fie explicatia?
-
- veteran
-
- veteran