Salaul la twister

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Apr 2006, 18:47

Arata frumos grip-ul. Bravo.

ManeAlin
utilizator nou
utilizator nou

Re: Salau la twister

Mesaj de ManeAlin » 13 Apr 2006, 20:52

Mersi pt mesaje Sorine trite mi o poza cu shadul cu virtej

Brata Sorin
utilizator nou
utilizator nou

Salau la twistwr

Mesaj de Brata Sorin » 13 Apr 2006, 22:09

Il gasesti in galeria foto impreuna cu un grip facut de mine.
Pentru ManeAlin. Cu placere.

JONES
veteran
veteran

Re: Salau la twistwr

Mesaj de JONES » 14 Apr 2006, 06:24

Brata Sorin scrie:Il gasesti in galeria foto impreuna cu un grip facut de mine.
Pentru ManeAlin. Cu placere.

faina idee , dar nu pot sa nu observ ca seamana cu spinner baitul de la berti , numai ca paleta e in jos.

oricum ideea e buna si o s-o incerc si eu
the angler is catching xxx, not by the lure

Brata Sorin
utilizator nou
utilizator nou

Salau la twister

Mesaj de Brata Sorin » 14 Apr 2006, 09:24

Nu este un spinerbait, si nu am vazut la Berti asa ceva, altfel as fi cumparat si eu.

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 16 Apr 2006, 07:30

bravo sorine ,faina idee!!! :D

Jean Scurtu

Re: Salau la twister

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Apr 2006, 05:39

Brata Sorin scrie:Nu este un spinerbait, si nu am vazut la Berti asa ceva, altfel as fi cumparat si eu.
Sorine,

Felicitari pt. realizarile prezentate si pt. indemanarea ta.

Am o mica observatie si anume ca paleta folosita la jig-ul tau nu e de wilowleaf(frunza de salcie plangatoare=Salix babilonica) ci e mai aproape de ce se chiama aici"indiana blade"si te cred ca nu te-ai inspirat de la BERTI.(aproape nimic nu e nou pe lume doar redescoperiri si e bine ca ai spus ca te-ai inspirat din Cabela's,ca altii nu spun nimic!!!)

Daca studiati mai atent cataloagele americane ,sunt niste naluci facute pe acelasi principiu si anume cele ce se chiama "rod runner"(e drept paleta e situata pe partea unde e si varful carligului nu ca la jig-ul "mesterit" de tine) si care de multe ori determina rezultatul unei partide de pescuit daca sti ce plastic si ce marime sa folosest(sau in loc de plastic are pene de marabu diferit colorate,eu le prefer chartreuse si s-ar parea ca si pestele la fel de cele mai multe ori).

Jean Scurtu

Brata Sorin
utilizator nou
utilizator nou

Salau la twister

Mesaj de Brata Sorin » 17 Apr 2006, 07:11

D-le Jean Scurtu. Nu am spus ca acea paleta este wilow, am spus ca se poate folosi si aceea. Cit despre "rod runner", este intradevar modelul meu, dar nu am avut posibilitatea sa-l reproduc intocmai (am incercat). Pot sa va spun ca am prins totusi salau cu mica mea inovatie, de aceea l-am propus si altor pescari. In Romania nu am vazut nici unde genul acesta de spinere, asa ca prinde bine,cred, inovatia. Multumesc pentru atentia acordata acestu-i articol.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Iun 2006, 00:18

hai sa discutam si despre tehnica pescuitului cu jig la salau...care e catch-ul?
tarat,saltat,amplitudine,frecventa,etc
apelez la "greii" jiggingului,povestiti cat mai in detaliu,ajutati un novice in jigging,please 8)
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Iun 2006, 07:32

nu sunt un "greu" al jig-ing-ului dar pot sa-ti spun ca am pescuit intr-o zona super de salau pe Olt, acolo unde pestele nu ataca shad-ul decat daca-l tarai usor pe fund sau la 5 cm desupra fundului...fara obisnuitul si arhicunoscutul stil jig-ing! nu este o parere formata numai de mine ci de multi pescari care pescuiesc de mult timp in acea zona! mentionez ca asta se-ntampla primavara...in restul anului nu stiu cum sta joaca! :D

ideea este ca...acolo unde salti jig-ul de-ti vine rau si-l tot joci si nu ai atac absolut deloc...poti incerca sa-l tarasti usor pe fund...lansezi, il lasi sa cada pe fund si recuperezi usor ca la vobler...sper ca ti-am trezit interesul si pt. al stil la jig decat cel clasic...poate o sa-ti aduca peste in situatii critice! :wink:

Scrie răspuns