pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

mersi,nu ma las pana nu prind salau la plastice,oricum la noi salaul e mai dificil de prins si mai rar,am auzit ca ar merge mai bine la voblere pe-aici,dar eu nu ma las
ps:am luat salau doar la voblere si la oscilanta si asta intamplator.
-
todi
- veteran

-
andrei-ovidiu scrie:nu sunt un "greu" al jig-ing-ului dar pot sa-ti spun ca am pescuit intr-o zona super de salau pe Olt, acolo unde pestele nu ataca shad-ul decat daca-l tarai usor pe fund sau la 5 cm desupra fundului...fara obisnuitul si arhicunoscutul stil jig-ing! nu este o parere formata numai de mine ci de multi pescari care pescuiesc de mult timp in acea zona! mentionez ca asta se-ntampla primavara...in restul anului nu stiu cum sta joaca!

:
ai inteles gresit. acolo se pescuieste asa din cauza agataturilor, in imediata apropiere de baraj, unde cum l'ai pus pe fund nu mai vede lumina zilei

mai in aval, se pescuieste asa datorita adancimii mici si curentului rapid, care nu'ti permite sa joci naluca cum trebuie. salaul nu o sa atace un peste de plastic care sare 1 m de fund si cade la 4-5 metri mai intr'o parte. de'asta la izbiceni se prinde bine si la vobler.
michael, ideea e simpla, contactul cu substratul e vital.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
da exemplu si de voblere care merg la Izbiceni la salau...se ia numai primavara sau si vara?

-
todi
- veteran

-
n'am pescuit vara acolo. si nici la vobler n-am dat.
-
Michael
- Moderator

todi scrie:
michael, ideea e simpla, contactul cu substratul e vital.
ce intelegi prin "substrat" Todi?
in conditii de curent pe rau,sunt nevoit sa folosesc jiguri grele,chiar si cu ele,dupa cateva mici salturi,jigul ajunge din amonte in aval.
-
todi
- veteran

-
zona din imediata apropiere a fundului, inclusiv fundul.
nu mai lasa in amonte, ci perpendicular pe curs, tine firul bine intins si dupa contactul cu fundul, ridica'l scurt. pauzele intre momentul in care simti contactul si momentul in care il salti din nou de pe fund sa fie foarte mici. asta daca e apa adanca. daca nu, recupereaza'l incet, ca in cazul Izbiceni, prezentat mai sus
stiu, te trezesti cu el in mal urgent, astea's conditiile. poate nu plasticele sunt cea mai buna optiune acolo. sa stii ca un jig de 30 de g nu te ajuta prea mult, ci doar scurteaza timpul in care ajunge naluca pe fund.
-
Michael
- Moderator

mersi Todi pt sfaturi,din pacate nu avem intinderi de apa sa jucam corect un jig,daca lansez perpendicular pe cursul apei,pana atinge fundul e deja in aval.

-
todi
- veteran

-
e bine si in aval sa fie, nu trebuie sa vina drept spre tine. il joci asa pana il pui pe mal la 20 de metri de tine

-
Michael
- Moderator

mersi,deocamdata inca mai lucrez la dezvoltarea simturilor in ansambul pe care-l folosesc.