Salaul la twister

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ninja
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ninja » 07 Iul 2006, 09:41

sal. la pestishor viu cu lanseta sau la unditza la mal? cu ce pestishori ? pentru ca am observat ca e un amanunt foarte important. eu am observat ca merge bine la guvizii aia care au aparut de catziva ani in zona.

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 07 Iul 2006, 23:54

Salaul trebuie cauta in locuri in care vrei, nu vrei te agheti! Nu ii place lumina! Si cum spune Adelin, pragurile sunt esentiale!
Pestii sunt sub apa!

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 08 Iul 2006, 00:16

Dar asta depinde si de anumite perioade.Acum se ia salau pe fund la pestisor,iar la inceputul lui octombrie se ia la suprafata,la pluta.Si spun asta pt ca in fiecare an in acelasi loc acest lucru se intampla.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 08 Iul 2006, 17:48

Chiar asa,chestia aia cu"salaul se gaseste intodeauna in prejma substratului iar noaptea si dimineata devreme vineaza in zona malului" nu prea se potriveste total cu experienta mea pe lacul Surduc(TM) deoarece aici din iunie in septembrie salaul se prinde la vobler sau twister la TRENA,nalucile(voblere mai ales) nu prea ajung in zona substratului,ci la 3-6 metri,apa avand adancimi mai mari (10-20m).
Acum 2 saptamani am vazut un salau de 3 kile(eram in acceasi barca cu cel care l-a prins) prins la twister la trena(shad de 12 cm cu jig de 12-14 g) care shad nu evolua deloc in zona substratului.Deci cred ca in ape intinse si adanci nu este valabila prezenta permanenta a salaului la nivelul substratului.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 08 Iul 2006, 18:06

el poate sta in preajma substratului dar de vanat in special primavara si vara devreme se ridica sa atace pestisorii spre suprafata! nu de putine ori am vazut vobler evoluand pe fund dar salaul l-a atacat cand voblerul mai avea putin si iesea din apa...spre suprafata!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 12 Iul 2006, 21:05

se schimba ceva in comportamentul salaului vara?

ma refer la cu musca. In batz il simt cum loveste (si loveste bine), intep si aproape de barca se dezgatza, de cele mai multe ori nici nu apuc sa-l ridic la suprafata

unde gresesc? nu intep eu bine sau nu o ia el in gura cum trebuie, ma grabesc eu la drill?

azi am avut impresia ca am in fata o turma de salai care toti vor doar sa se curetze in diniti cu firul meu. :evil: :evil: :evil:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 13 Iul 2006, 08:47

poate trebuie sa schimbi dimensiunea jig-ului si a twister-ului :idea: , zic poate...altcumva nu-mi explic...vara in general musca mai slab, dar daca zici ca musca bine trebuie sa schimbo ori dimensiunea nalucii, ori echipamnetul nu se preteaza f. bine la asa ceva :!:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 13 Iul 2006, 10:28

ataca superficial, mai ales pe timpul zilei. cei prinsi nu erau cumva intepati din exterior?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Iul 2006, 19:41

poate nu intepi suficient de ferm incat sa-i intre bine carligul.Ieri am lansat un manns de 11 cm apoi pana mi-am aprins tigara l-am lasat in repaus.Cand sa recuperez,simt greu si intep.Nu mi-a venit sa cred ca poate un salau de 0.5 kg sa inhaleze in halul asta (pana-n gat) un shad de 11 cm si asta in repaus,adica nejucat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 13 Iul 2006, 20:55

Adica dadeai la stationar cu shadu'? :lol: Scuze off topicu'.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns