Salaul la twister
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- faurstelianlucian
- utilizator constant
Dar asta depinde si de anumite perioade.Acum se ia salau pe fund la pestisor,iar la inceputul lui octombrie se ia la suprafata,la pluta.Si spun asta pt ca in fiecare an in acelasi loc acest lucru se intampla.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
-
- veteran
Chiar asa,chestia aia cu"salaul se gaseste intodeauna in prejma substratului iar noaptea si dimineata devreme vineaza in zona malului" nu prea se potriveste total cu experienta mea pe lacul Surduc(TM) deoarece aici din iunie in septembrie salaul se prinde la vobler sau twister la TRENA,nalucile(voblere mai ales) nu prea ajung in zona substratului,ci la 3-6 metri,apa avand adancimi mai mari (10-20m).
Acum 2 saptamani am vazut un salau de 3 kile(eram in acceasi barca cu cel care l-a prins) prins la twister la trena(shad de 12 cm cu jig de 12-14 g) care shad nu evolua deloc in zona substratului.Deci cred ca in ape intinse si adanci nu este valabila prezenta permanenta a salaului la nivelul substratului.
Acum 2 saptamani am vazut un salau de 3 kile(eram in acceasi barca cu cel care l-a prins) prins la twister la trena(shad de 12 cm cu jig de 12-14 g) care shad nu evolua deloc in zona substratului.Deci cred ca in ape intinse si adanci nu este valabila prezenta permanenta a salaului la nivelul substratului.
-
- veteran
- mihaimircea
- veteran
se schimba ceva in comportamentul salaului vara?
ma refer la cu musca. In batz il simt cum loveste (si loveste bine), intep si aproape de barca se dezgatza, de cele mai multe ori nici nu apuc sa-l ridic la suprafata
unde gresesc? nu intep eu bine sau nu o ia el in gura cum trebuie, ma grabesc eu la drill?
azi am avut impresia ca am in fata o turma de salai care toti vor doar sa se curetze in diniti cu firul meu.

ma refer la cu musca. In batz il simt cum loveste (si loveste bine), intep si aproape de barca se dezgatza, de cele mai multe ori nici nu apuc sa-l ridic la suprafata
unde gresesc? nu intep eu bine sau nu o ia el in gura cum trebuie, ma grabesc eu la drill?
azi am avut impresia ca am in fata o turma de salai care toti vor doar sa se curetze in diniti cu firul meu.

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
- veteran
poate nu intepi suficient de ferm incat sa-i intre bine carligul.Ieri am lansat un manns de 11 cm apoi pana mi-am aprins tigara l-am lasat in repaus.Cand sa recuperez,simt greu si intep.Nu mi-a venit sa cred ca poate un salau de 0.5 kg sa inhaleze in halul asta (pana-n gat) un shad de 11 cm si asta in repaus,adica nejucat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Adica dadeai la stationar cu shadu'?
Scuze off topicu'.

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!