pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

Paul ,
nu stiu cum e la voi in Moldova ....mi-am tot propus sa ajung si in zona voastra si poate ne-om inatlni odata sa desartam oarehce halbe

,.....dar in Muntenia si din ce am obesrvat si in Ardeal concursurile se desfasioara pe niste locatii de le poti numara pe degetu mare de la o mana .....din pacate altele nu prea sunt
Cine le cunoaste in amanuntime , si aici nu exagerez ( teava cutare , pragu de la gramada de gunoi , golfu y buturuga x .....) are toate sansele ....nu-ti permiti in timpul concursului sa cautl locuri ,...cel mult tipologii de locuri daca le stii si pe alea ...poate doar in antrenamente.....foarte importante si ele , daca ai timp si bani sa le faci .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
paul
- Moderator

-
ovidiu14 scrie:...pe de alta parte nu exista competitie sportiva in care sa nu conteze toate etapele sau sa iti alegi ce rezultate vrei
conteaza toate concursurile si puncteaza toate ...la cate participi
Mi se pare corect spus... Nu ar mai fi o adevarata competitie daca ti-ai alege doar ce ti-ar conveni.
@Gerula
Pai hai sa o luam si asa:
Cineva care este sponsorizat sau are bani, merge la toate competitiile si isi alege 4, cele mai bune din 9
O alta persoana, merge la 3 locale si la a 4-a (isi permite sa mearga, nu?) da chix...

Zero... Nu face nimic!... "Azi canci" etc etc...
Cu ce s-a ales?
Ti se pare fair?
-
paul
- Moderator

-
Sorin scrie:Paul ,
nu stiu cum e la voi in Moldova ....mi-am tot propus sa ajung si in zona voastra si poate ne-om inatlni odata sa desartam oarehce halbe
Abia astept, Sorine

revenind la ce spui tu.. intr-adevar, exista un oarecare avantaj cand esti pe teren propiu.
Nici noi nu ne putem lauda cu prea multe locatii... inca suntem in cautare si in discutii pentru anumite lucii de apa si, chiar e posibil ca pe anumite lucii de apa sa pasim si noi
doar in ziua concursului.
Din fericire la noi nu sunt multi spinneri, sau spinningul nu este inca atat de bine mediatizat si, de-aceea mai exista ape cu destui rapitori, chiar daca unele mai sunt si braconate.
Exact din acest motiv, expus de tine, am propus trei "finale" nu doar una singura... Si, bineinteles, pe balta care va avea cel mai mult peste

-
Sorin
- Moderator

Teodor,
-nu exista nici o preselectie pentru inscrierea in Open . E liber sa participe cine vrea . Ar trebui sa existe o preselectie ?
-cine ar putea face o asfel de estimare ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Teodor
- veteran

-
O estimare se poate face pe baza numarului celor care au participat anul/anii trecut(i) la concursuri.
Preselectia se face in mod neoficial (in ambele sisteme) pe baza raspunsurilor pe care si le da fiecare lui insusi la doua intrebari simple: "Vreau sa particip?" si "Pot sa particip?" (bineinteles ca exista si nuante de gri).
-
Gerula
- veteran

ovidiu14 scrie:Gerula
daca sunt 9 concursurisi participi la cum spui tu 3 acasa si 1 afara ce-l opreste pe un concurent sa participe la3 afara si 3 acasa ?poti sa ignori efortul si clasarea sa ?never si niciodata
nu poti sa ai 9 sa conteze doar 4 conteaza la cate participi
Nu-i ignori in nici un fel efortul, participand la cat mai multe concursuri cresc sansele sa ai 4 clasari mai bune, dupa cum a sesizat si Paul. Pe de alta parte insa, Paul greseste pentru ca sistemul asta nu inseamna ca un pescar foarte bun dar care nu are posibilitatea de a merge la toate concursurile n-ar mai avea nici o sansa. Nimic nu te impiedica sa castigi 4 din 4 sau 4 din 5.
ovidiu14 scrie:
la fel si in zona poti participa doar la 2 dar daca la trasull iniei esti in primii cinste tie
Nu vad cine a zis altceva, sper ca nu s-a inteles din ce am spus ca as fi pentru o participare
obligatorie la un nr minim de concursuri, ca sa fii clasat
ovidiu14 scrie:
pe de alta parte nu exista competitie sportiva in care sa nu conteze toate etapele sau sa iti alegi ce rezultate vrei
conteaza toate concursurile si puncteaza toate ...la cate participi
Serios?

La saritura in inaltime de pilda, la Olimpiada, daca ai sarit mai mult decat competitorii nu conteaza ca la celelalte incercari ai luat stacheta in brate. Si mai sunt exemple garla.
Cu lacrimi Bastus!
-
Gerula
- veteran

Teodor scrie:
Propunerea respectiva se pare ca a cazut intrucit nu se regaseste in nici unul dintre regulamentele propuse.
Aproape toate regulamentele propuse sunt postate pe
http://pescarul.com
Am observat chestia asta, de-aia imi si exprimam surprinderea. Parerea mea e ca organizarea zonala e o mare greseala, dar daca asta vrea majoritatea, asta o sa se faca. N-ar strica insa, inainte de a lua o decizie finala, sa ne uitam de exemplu la fotbal, unde in divizia B se joaca zonal, dar daca vrei sa joci in A trebuie sa fii in stare sa joci si cu Timisoara, si cu Clujul, si cu Iasiul, si cu Bacaul, si cu Constanta samd.
Cu lacrimi Bastus!
-
Leba
- veteran

-
merge si link.ul de pe pescarul.com. din motive pe care nu le cunosc
http://pescarul.com merge si
www.pescarul.com nu merge. nush, nu ma pricep. Sorin Dragoi mi-a zis ceva legat de frame.uri si refresh
aviz celor care acceseaza sit.ul.
-
paul
- Moderator

-
leba scrie:merge si link.ul de pe pescarul.com. din motive pe care nu le cunosc
http://pescarul.com merge si
www.pescarul.com nu merge. nush, nu ma pricep. Sorin Dragoi mi-a zis ceva legat de frame.uri si refresh
aviz celor care acceseaza sit.ul.
La mine merg amandoua

Vad ca s-a postat regulamentul si acolo.. probabil cand a cautat Teodor, nu mergea siteul
-
Nick
- veteran

Gerula,daca pescuiesti pentru prima data pe o acumulare de cateva sute de hectare,esti clar dezavantajat fata de cei locali,care cunosc fiecare prag.Daca asta e a 4-a ta participare si nu ai de unde alege alt rezultat,ce faci?Cat despre faza ca poti castiga 4 din 4 ,pescuind pe o locatie care nu ai vazut-o niciodata,

,sa fim totusi seriosi.Oricat de bun pescar esti nu cred ca te poti impune cu numia 4 participari,in timp ce ceilalti au 9,si sunt pescari la fel de buni.Daca luam in considerare ca poate nu "a mers "pestele in etapa respectiva ,nimeni sa nu prinda cine stie ce,ce te faci?Caci asta e ultima ta etapa?