Pescuitul la Stiuca !?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Mar 2008, 12:31

Unde vrei sa pescuiesti la stiuca?

Andr3w
utilizator nou
utilizator nou

Povestea mea la pescuit de stiuca

Mesaj de Andr3w » 02 Noi 2009, 19:46

Haide-ti sa va spun povestea mea la pescuit de stiuca. M-am apucat de pescuit la aceasta minunatie de acum 2 luni(tin sa spun ca pana acum pescuiam doar la varga, asa ocazional, odata la un an :lol: )deci pot zice, ca abea de 2 luni pescuiesc...sunt incepator. M-am dus pe siret intre Bacau si Adjud si am inceput sa dau la stiuca cu o lanseta spinning fir de 0,25 mm si o mulineta speciala pt rapitori...prima mea zi...doar o marlitza de 200 g...prinsa cu un twister de 2,5! A 2 a incercare, peste cateva zile am luat doua marlite la acelasi gramaj aproximativ o stiuculita la un kg jumatat si una la 2,3 Kg...inceput promitator pentru mine la peste...asa ca am tot incercat...de atunci...am luat mai multe marlite(nu le mai tin numarul) si "recordul" meu e o stiuca de 3,2 kg...greu am mai adus-o la mal :roll: . Asta e povestea mea la pescuitul de stiuca...imi place enorm...am cheltuti in 2 luni pe scule 500-800 ron...si nu regret...se merita...e o placere...fir intins...

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 02 Noi 2009, 22:32

bine ai venit in lumea noastra,felicitari pentru cumetre.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 03 Noi 2009, 08:47

Eu cred ca in zilele noastre, principalul criteriu pentru capturarea stiucii este sa gasesti un loc cu... stiuca. Sculele, tactica si nalucile, sunt pe planul doi. Adica partea cea mai grea este sa mai gasesti un lac/rau cu stiuca.

Cel putin pe langa Bucuresti, aceste locuri sunt extrem de putine din pacate. Sau cel putin, nu am eu habar de vreun lac bine populat cu stiuca, unde sa se prinda constant, nu neaparat exemplare mari.

Ca si naluci, eu personal (a se vedea ca este propria parere), la stiuca, impart pescuitul in doua - apa mica, cu bradis si apa mai adanca, cu fundul curat. Dupa caz, dau cu Slidere de 10 cm floating in apa mica (mi se pare cel mai prinzator GT-ul, urmat de RH), iar in apa cu fundul curat, la naluci suple, mai exact shad-uri albe de 10 cm, evident, cu struna aferenta. Repet, eu personal, nu folosesc linguri, voblere, rotative, etc.

Insa daca cineva stie ceva locuri simpatice cu stiuci, pe langa Bucuresti si vrea sa le impartaseasca, ii raman recunoscator. In afara de lantul Moara Vlasiei, eu nu stiu balti cu esox prin imprejurimi din pacate. Sau acolo unde este din belsug, nu este voie la rapitor - Milotina, Calareti. Dezamagitor, dar asta este... ne adaptam.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 06 Noi 2009, 19:24

M-am intors azi dupa cateva zile petrecute in Delta;avand in vedere ca a fost o expeditie mai mult pentru vanatoare decat pentru pescuit n-am putut sa rup decat o zi la caracaline.
A tras frumusel si in cateva ore,intre 10.30 si 13.30, ca atunci e apa mai caldutz si misca si ea mai bine, am capturat cateva stiuci frumoase cam la 2kg.
Au fost insotite de niste bibani cum rar mi-a fost dat sa prind;cam 3 la kg
:shock:
Cocoshatzi rau :lol:
Pacat ca a fost asa scurt. :(
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

...

Mesaj de CataZander » 06 Noi 2009, 19:34

...ceva poze cu bibanii ai nu ai cumva sa ne clatim si noi ochii cu asa minune :shock: ....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Noi 2009, 19:48

Si eu imi doresc sa vad un bibi de 3 kg! Poate nu mai dorm la noapte :lol: Cred ca ai sanse mari la carligul de aur...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 06 Noi 2009, 19:58

Cam 3 la Kg ! nu 1 de 3 Kg :D
www.pentrupescuit.ro

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Noi 2009, 20:02

Bine mah ,ca nu puteai sa ma lasi sa visez si eu...Esti rau! :lol:
Ce ti-e si cu cifrele astea domne'... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Noi 2009, 22:27

meas scrie:M-am intors azi dupa cateva zile petrecute in Delta;avand in vedere ca a fost o expeditie mai mult pentru vanatoare decat pentru pescuit n-am putut sa rup decat o zi la caracaline.
A tras frumusel si in cateva ore,intre 10.30 si 13.30, ca atunci e apa mai caldutz si misca si ea mai bine, am capturat cateva stiuci frumoase cam la 2kg.
Au fost insotite de niste bibani cum rar mi-a fost dat sa prind;cam 3 la kg
:shock:
Cocoshatzi rau :lol:
Pacat ca a fost asa scurt. :(
ptiuuu, pacostea naibii :twisted:
la's ca stiu eu cine a prins stiuci si bibani mari, nu tu, ea.
deci mai usor cu laudele "maestre", ca sa nu spun tradator de tagma pescareasca
auzi la el, pleaca la vanatoare si prinde stiuci :evil: :evil:

:lol:

Scrie răspuns