Pescuitul la Stiuca !?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Povestea mea la pescuit de stiuca
Haide-ti sa va spun povestea mea la pescuit de stiuca. M-am apucat de pescuit la aceasta minunatie de acum 2 luni(tin sa spun ca pana acum pescuiam doar la varga, asa ocazional, odata la un an
)deci pot zice, ca abea de 2 luni pescuiesc...sunt incepator. M-am dus pe siret intre Bacau si Adjud si am inceput sa dau la stiuca cu o lanseta spinning fir de 0,25 mm si o mulineta speciala pt rapitori...prima mea zi...doar o marlitza de 200 g...prinsa cu un twister de 2,5! A 2 a incercare, peste cateva zile am luat doua marlite la acelasi gramaj aproximativ o stiuculita la un kg jumatat si una la 2,3 Kg...inceput promitator pentru mine la peste...asa ca am tot incercat...de atunci...am luat mai multe marlite(nu le mai tin numarul) si "recordul" meu e o stiuca de 3,2 kg...greu am mai adus-o la mal
. Asta e povestea mea la pescuitul de stiuca...imi place enorm...am cheltuti in 2 luni pe scule 500-800 ron...si nu regret...se merita...e o placere...fir intins...

- storm fish
- veteran
Eu cred ca in zilele noastre, principalul criteriu pentru capturarea stiucii este sa gasesti un loc cu... stiuca. Sculele, tactica si nalucile, sunt pe planul doi. Adica partea cea mai grea este sa mai gasesti un lac/rau cu stiuca.
Cel putin pe langa Bucuresti, aceste locuri sunt extrem de putine din pacate. Sau cel putin, nu am eu habar de vreun lac bine populat cu stiuca, unde sa se prinda constant, nu neaparat exemplare mari.
Ca si naluci, eu personal (a se vedea ca este propria parere), la stiuca, impart pescuitul in doua - apa mica, cu bradis si apa mai adanca, cu fundul curat. Dupa caz, dau cu Slidere de 10 cm floating in apa mica (mi se pare cel mai prinzator GT-ul, urmat de RH), iar in apa cu fundul curat, la naluci suple, mai exact shad-uri albe de 10 cm, evident, cu struna aferenta. Repet, eu personal, nu folosesc linguri, voblere, rotative, etc.
Insa daca cineva stie ceva locuri simpatice cu stiuci, pe langa Bucuresti si vrea sa le impartaseasca, ii raman recunoscator. In afara de lantul Moara Vlasiei, eu nu stiu balti cu esox prin imprejurimi din pacate. Sau acolo unde este din belsug, nu este voie la rapitor - Milotina, Calareti. Dezamagitor, dar asta este... ne adaptam.
Cel putin pe langa Bucuresti, aceste locuri sunt extrem de putine din pacate. Sau cel putin, nu am eu habar de vreun lac bine populat cu stiuca, unde sa se prinda constant, nu neaparat exemplare mari.
Ca si naluci, eu personal (a se vedea ca este propria parere), la stiuca, impart pescuitul in doua - apa mica, cu bradis si apa mai adanca, cu fundul curat. Dupa caz, dau cu Slidere de 10 cm floating in apa mica (mi se pare cel mai prinzator GT-ul, urmat de RH), iar in apa cu fundul curat, la naluci suple, mai exact shad-uri albe de 10 cm, evident, cu struna aferenta. Repet, eu personal, nu folosesc linguri, voblere, rotative, etc.
Insa daca cineva stie ceva locuri simpatice cu stiuci, pe langa Bucuresti si vrea sa le impartaseasca, ii raman recunoscator. In afara de lantul Moara Vlasiei, eu nu stiu balti cu esox prin imprejurimi din pacate. Sau acolo unde este din belsug, nu este voie la rapitor - Milotina, Calareti. Dezamagitor, dar asta este... ne adaptam.
M-am intors azi dupa cateva zile petrecute in Delta;avand in vedere ca a fost o expeditie mai mult pentru vanatoare decat pentru pescuit n-am putut sa rup decat o zi la caracaline.
A tras frumusel si in cateva ore,intre 10.30 si 13.30, ca atunci e apa mai caldutz si misca si ea mai bine, am capturat cateva stiuci frumoase cam la 2kg.
Au fost insotite de niste bibani cum rar mi-a fost dat sa prind;cam 3 la kg
Cocoshatzi rau
Pacat ca a fost asa scurt.
A tras frumusel si in cateva ore,intre 10.30 si 13.30, ca atunci e apa mai caldutz si misca si ea mai bine, am capturat cateva stiuci frumoase cam la 2kg.

Cocoshatzi rau

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
- CataZander
- utilizator constant
...
...ceva poze cu bibanii ai nu ai cumva sa ne clatim si noi ochii cu asa minune
....

ptiuuu, pacostea naibiimeas scrie:M-am intors azi dupa cateva zile petrecute in Delta;avand in vedere ca a fost o expeditie mai mult pentru vanatoare decat pentru pescuit n-am putut sa rup decat o zi la caracaline.
![]()
Cocoshatzi rau![]()

la's ca stiu eu cine a prins stiuci si bibani mari, nu tu, ea.
deci mai usor cu laudele "maestre", ca sa nu spun tradator de tagma pescareasca
auzi la el, pleaca la vanatoare si prinde stiuci