Pescuitul la Stiuca !?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaitzzza
junior
junior

Pescuitul la Stiuca !?

Mesaj de mihaitzzza » 15 Sep 2007, 17:02

Imi poate spune si mie cineva cum pot sa prind stiuca intr-un mod rapid dar si relaxant? Ce naluci trebuie sa folosesc, ce fir, ce plumb (sau fara plumb) etc...sunt la inceput cu pescuitul si sincer sa fiu nici nu stiu denumirile tuturor ustensilelor pentru pescuit :oops: ... dar vreau sa invat cat mai repede posibil si sper sa ma ajutati

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 15 Sep 2007, 17:15

Sunt extrem de multe topicuri cu raspunsuri la intrebarile tale pe forum.
Totul este sa vrei sa cauti si sa citesti. :wink:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 15 Sep 2007, 18:46

Faptul ca vrei sa inveti rezolva jumatate din problema. Cealalta jumatate o gasesti pe forum, trebuie numai sa cauti. :wink:

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 15 Sep 2007, 19:05

Pune intrebari si ti se va raspunde, in principiu iti trebe un bat de spin, mulineta, fir, cateva tinichele si o apa care sa contina dintzoase,...a...si multa perseverenta, pentru alte detalii de finetze pune intrebari ca doar nu ne apucam noi aici sa descriem pescuitul stiucii de la a la z...

Fir incins!!

P.S. Ia exemplu de la cel mai bun elev de pe forum Marius Popa, :wink:
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Re: Pescuitul la Stiuca !?

Mesaj de Busta » 17 Sep 2007, 12:47

mihaitzzza scrie:Imi poate spune si mie cineva cum pot sa prind stiuca intr-un mod rapid dar si relaxant? Ce naluci trebuie sa folosesc, ce fir, ce plumb (sau fara plumb) etc...sunt la inceput cu pescuitul si sincer sa fiu nici nu stiu denumirile tuturor ustensilelor pentru pescuit :oops: ... dar vreau sa invat cat mai repede posibil si sper sa ma ajutati
iti trebuie o lanseta de 2.10m - 2.70m o mulineta bunicica ceva fir de 0.22-0.25mm o struna metalica (lita) si linguri oscilante , rotative , voblere, twistere,shaduri etc . depinde de ce preferi tu si cum te tine buzunaru ;)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Sep 2007, 16:51

metoda rapida si relaxanta de prins stiuca?
cea mai eficienta este jocul ala pe calculator,stai in fotoliu si prinzi de te saturi,ce vrei mai relaxant de atat?
:lol:
oricum,pana sa te apuci de dotare cu tot felul de "minuni" pt stiucarit,iti recomand sa gasesti in primul rand locul cu stiucile respective si cu asta ai rezolvat cam 60% din întrebarea ta ,restul...............cum ti-o fi norocul. :wink:

acuma pe bune,cauta si tu in topicuri,vezi ca ai functia cautare la forum,o sa fi surprins de cate informatii vei găsi,infinit mai multe decât speri ca ti se v-a răspunde deschizand un nou topic pe un subiect destul de banal.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 18 Sep 2007, 12:42

da mersi dragos cretu.nesiguranta e o problema , iar daca ai variante, poti sa intrebi fara rusine, rusine e sa prinzi cu butelia, plasa, carbid....etc.
nimeni nu s-a nascut invatat.
se gaseste pe forum o gramada de topice despre stiuca. bafta, intreaba nu ezita, ti se va raspunde siguir.
fir intins. 8)

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 19 Sep 2007, 10:01

Apuca'te de stiucarit si nu te mai lasi. Scoate insa din uzuanta ideea de "rapid". Unii au spus ca poti prinde stiuca rapid pe net. Eu cred ca cel mai repede se poate "prinde " in magazinele metro. Sau poate in alte magazine...
Ieri am dat timp de patru ore cu fel de fel de naluci , in locuri in care prindeam relativ rapid. Nimic! Astazi vremea este total schimbata, cu o diferenta de temperatura de peste 10 grade. Meteorologul de serviciu, adica stiuca, a fost foarte rapida in a sesiza schimbarea de vreme. Problema e ca eu nu am inteles la fel de rapid. Altadata tocmai schimbarea de vreme o face sa fie mai activa. Frumos este sa stii multe si sa inveti mereu.
Bun venit la cel mai sportiv pescuit!
Urarea mea este.."naluci inghitite"!

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 19 Sep 2007, 15:42

@mihali
Exista solutii si pentru cazuri din cele povestite de tine!
Daca pe locurile alea ai mai prins inainte, stii bine ca-i acolo dar pur si simplu nu vrea, una din solutii e un swimbait ce se scufunda ffff lent jucat ffff finut!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

gigi dima
utilizator nou
utilizator nou

pescuitul la stiuca

Mesaj de gigi dima » 26 Dec 2007, 20:08

Stiuca se gaseste in majoritatea baltilor si ape curgatoare de ses ,
pentru inceput iti trebuie o lanseta usora (carbon) cu inele sic (macar cel din
virf) 2,1-2.7m, actiune 5-20g fast (rapida).
Naluca pentru inceput oscilante usoare ,daca gasesti oscilante usoare Dolinger imprimate cu DARA KILER din inox 6-8g .
Mlineta mica pentru Spinning cu cel putin 5 rulmenti si foarte silentioasa musai.
Fir pentru inceput 0,27-0,3 fluo foarte rezistent pina la 12kg (daca gasesti)
monofilament soft (moale).
Este bine sa le ai intodeauna cu tine indiferent de specia vizata ,ocupa foarte putin spatiu.
Daca nu iti place miscarea ,este bine sa nadesti locul ochit ,cu nada pentru jai.
Poti sa pescuiesti la viu ,stationar dar nu are farmec.

Scrie răspuns