Pescuitul la Stiuca !?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 24 Ian 2008, 09:09

mihaita,
pentru inceput iti spun ca si daca pescuiesti in cele mai grele conditii tot relaxare se numeste.
legat de tehnici,momeli si alte ustensile .toate sfaturile si indicatiile sunt bine venite,dar nu uita ca repetitia e mama invataturii.
fir intins.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Ian 2008, 11:05

aveti de grija ca se apropie prohibitia la stiuca, asa ca PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA GREA!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

piketor
utilizator nou
utilizator nou

Cele mai bune Voblere la stiuca?

Mesaj de piketor » 08 Feb 2008, 22:03

Sunt si eu nou pe aici si as vrea sa va intreb pe cei veterani care sunt voblerele la stiuca cele mai prinzatoare?
De la Rapala,de la Salmo...?

Sa dai sute de mii pe unul si sa nu prinzi nimic ulterior nu prea-ti vine bine.
Poate sa ma ajute cineva:culori,marimi,marci,samd.

X-Rap de la Rapala sau Super Shad Rap,adica alea la 35 ron bucata sunt mai bune decat plasticele,oscilantele sau rotavivele?
Multam. :wink:

piketor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de piketor » 08 Feb 2008, 22:21

Va rog,frate,e cineva?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 08 Feb 2008, 22:29

incearca sa dai o raita pe forum , ca o sa gasesti multe topicuri utile, despre stiuca !ok! spor la treaba! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Feb 2008, 22:40

Piketor, nu-ti poate garanta nimeni ca vei prinde cu un anume vobler.
De la Salmo incearca Pike, Slider, Perch
Rapala: Husky Jerk, Rattlin, Twitchin' in special RH
Si Cozma sunt bune, de la 7 cm in sus
Oscilante:
Berti: Lynx, ES, Piscot, Doli
Gipo: Irlandeza, Dolinger, Painica
La rotativa n-am prins, dar sunt convins ca merg Mepps si Blue Fox de la nr. 3-4 in sus.

Sa dai sute de mii pe unul si sa nu prinzi nimic ulterior nu prea-ti vine bine.
Sa vezi cand il agati cum te simti :lol:
O sa ajungi in timp sa dai milioane bune ca sa-ti completezi trusa, si tot nu te poti opri.

piketor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de piketor » 08 Feb 2008, 22:40

Bine,bine,dar pana acoloas vrea si eu sa stiu,daca doreste cineva sa si dezvaluie din secrete(am vazut ca sunt totusi),daca se prinde mai bine stiuca la vobler decat la alelalte,si daca voblerele X-Rap Jointed sau Super Shad Rap de la Rapala prind stiuca la noi.

De aratat ele arata bine in cutie :lol: dar si costa;banuiasc totusi ca nu costa degeaba atat cat costa.
Ca doar trebuie sa arate bine si pentru stiuca noastra,nu doat pt ochii nostri?
Stie cineva ceva?
Multumesc pt raspunsul de mai sus

piketor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de piketor » 08 Feb 2008, 22:42

n am vaz mes de mai sus

..a incercat cineva modelele de care spun?

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 09 Feb 2008, 15:49

piketor scrie:Bine,bine,dar pana acoloas vrea si eu sa stiu,daca doreste cineva sa si dezvaluie din secrete(am vazut ca sunt totusi),daca se prinde mai bine stiuca la vobler decat la alelalte,si daca voblerele X-Rap Jointed sau Super Shad Rap de la Rapala prind stiuca la noi.
Hai sa-ti zic si eu ceva.
Prinsul stiucii tine si nu tine de naluca folosita.Sunt situatii cand stiuca trage;in cazul asta poti da cu ce vrei ca tot prinzi.Am avut partida in care am schimbat nalucile ca sa vad la ce NU targe;am epuizat tot ce aveam in trusa si tot a tras.
Dar am avut partide in care am schimbat tot ce aveam in trusa si tot n-a tras,doar a impins :lol: :lol:
Totusi ce starneste mai tare stiuca atunci cand nu prea vrea:Rattlin Rapala tras mai pe la fundul apei sau jeliboane Bass Asasin tarate mai incet,tot asa,mai aproape de substrat.Am mai avut succes cu niste voblere made in CCCP,un fel de combinatie vobler+popper;se scufunda si au miscare de vobler dar,datorita taieturii din capul lor, fac bule si zgomote asemanatoare poperelor.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 18 Feb 2008, 18:16

foarte bine zice dl gigi dar lanseta de carbon si mulineta usoara nu e de fitze este pt cele 200 de aruncari pe care trebuie sa le faci pe balta Macar atata in prima zi de lingurit dupa aia daca dai de vreo dintoasa nu mai bagi de seama cate aruncari faci da nici nu te mai opresti
lingurire usoara

Scrie răspuns