pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
costica_fishing
- veteran

-
petre - BerTi scrie:vanatoruldepesti scrie:Am vazut "taifunurile" si seamana perfect cu oscilantele CATI. V-am spus, la Valcea nu au aparut.
Este ciudat ceea ce spuneti, deoarece magazinul LIDER SPORT din Valcea a cumparat in 2005 cel putin 100 de taifunuri, majoritatea grele, argintate.
Toata stima,
Petre German- BERTI
S-or fi dat pe sub mana, le-o fi pastrat patronul pt el...sau le-ati dat nestantate?

near the beer
-
Sorin
- Moderator

le-o fi cumparat unu singur si a momit cu ele

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
vanatoruldepesti
- veteran

Pai poate nu ma credeti: m-am dus direct la magazinul LIDER SPORT si va pot comunica exact: au comandat in jur de 200 buc BERTI, dar nu numai taifun si s-au vandut aproape jumatate. Avea taifunurile astea celebre (numai argintate), dar nu sunt tocmai la vedere si deoarece este vorba de afacerea altora, ma abtin de la orice comentarii referitor la expunerea lor in magazin. Mi s-a spus ca se vand destul de bine, de obicei la initiati care le cer direct la vanzator. Ca si client, nu poti sa intrebi despre ceva de care nu ai auzit niciodata. Te astepti sa ti se prezinte. Am cumparat si eu 4 oscilante. Fara sa stiu ca se numesc taifun, am constatat ca mai avea in trusa doua. Nu sunt chiar la fel ca oscilantele CATI si ITA. Sunt mult mai subtiri si mai usoare si parca s-ar folosi matrita pentru ele. Cred ca hunedorenilor le este destul de greu sa le faca sa "joace" avand grosimea asta, insa v-am spus, cat de grele sunt, serpuiesc prin apa de te apuca damblaua. Nu o spun ca sa ma laud, dar sa ma bata Dumnezeu daca nu am uimit pe toata lumea de cat pastrav am adus acasa anul acesta. Anul trecut si in ceilalti ani, daca prindeam 6 sau 7 pastravi intr-o zi, poate chiar in doua zile, ma bucuram extraordinar. Acum, media unei partide de pescuit a fost de 20 de bucati.
-
eugend
- utilizator constant

pana la urma are careva curajul sa ne arate si noua o poza cu tuburile alea grozave ?
-
Nicolas
- utilizator nou

E un topic mai vechi, si vad ca nu a a mai fost parcurs de mult ...
Intradevar, oscilantele ITA sunt facute manual, din diferite materiale, (chiar si din argint), sunt incercate si dau randament bun... si nu sunt la preturi de 100 000 - 150 000 lei bucata, sunt mult mai ieftine...
Sunt vecin si prieten cu cel care le face, daca doreste cineva numar de telefon, sa ma contacteze ...
Nu-i fac publicitate, (n-are nevoie), vanatoruldepesti stie cum merg oscilantele ...
-
vanatoruldepesti
- veteran

L-am sunat pe padurarul de la Vidra si mi-a dat el numarul lor de telefon apoi l-am sunat pe unul dintre ei, Catalin il cheama, si mi-a spus ca exclusivitate pe oscilantele lor are baiatul de la care le-am luat eu (i-am postat mai sus nr de tel cu acordul sau). Nu mai fac oscilante decat pentru magazinele lui, deoarece ii cumpara cate 300 odata. Are o intelegere sa nu mai vanda "de acasa" decat la hunedoreni, altfel i le trimite pe toate inapoi. Lor le este destul de greu sa le vanda pe malul lacului, iar acasa nu au acces la internet. Hunedoreanul a zis ca este mai simplu si pentru el sa le vanda astfel si nu are nici bataie de cap cu netul si cu trimisul prin posta. Eu ii sugerasem sa intre pe rapitori.ro, dar nu a vrut. Mi-am mai comandat si eu cateva, dar tot la cel care le vinde prin magazin.
-
MihaiV
- Moderator

Intelegerea asta cu exclusivitatea mi se pare cel putin stupida, atata vreme cat respectivul n-are distributie nationala si n-a auzit aproape nimeni de el. Daca producatorului ii convine, treaba lui!
-
costica_fishing
- veteran

-
intr-adevar, problema de mentalitate!
In Bucuresti eu stiu persoane care cumpara 300 de Taifunuri pe sezon pt folosinta proprie.
Ultima oara eu cu Gyorg si Sorin am cumparat peste 100. Respectiv toate cate erau!
Iar treaba cu matrita nu inteleg de ce e de rau!!!
Poate oamenii nu inteleg dimensiunile fenomenului!

near the beer
-
Sorin
- Moderator

Peskriciu, mai trebuia sa-ti dau vreo oscilanta de atunci?
nu de alta da ma pomenesc pe forum ca ma dai la datorii neonorate

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
sergiu
- utilizator nou

-
din experienta mea..salmo hornet, culoarea trout sau la rotativa mepps argintie cu un pic de rosu. Cu astea am prins cel mai mult( pe rau, ca pe lac nu prea-mi iese treaba din lipsa de barca). Oricum..la pastrav tot musca ii baza.