pescuit la pastrav cu rotative si plastice pe rauri de munte

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 20 Aug 2004, 12:48

Si Cozma are unele trout foarte frumoase de vreo 3 cm, ba chiar mi se pare mai naturala culoarea decat la Salmo care e parca un pic prea vie, culorile foarte tari, dar la Cozma nu-mi place ca se tot deregleaza inelul cand il mai tragi pe pietris sau il agati si n-am rabdare sa le tot reglez
Bogdan

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Aug 2004, 12:48

Cu acelasi vobler (Salmo Hornet SR 3cm, culoare T, adica cea din imagine) am prins foarte multi cleni pe lac. Dar pt. pastrav, la mine e alegerea numarul 1! Daca nu prind la acesta, abia atunci incerc si alteceva.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Aug 2004, 12:54

Dupa cum am mai spus si in alte discutii, niciodata nu-mi voi lua cozma, in primul rand ca nu am nervi sa le reglez non-stop, si in am doilea rand, pretul e cat la Slamo, deci...ma intelegi.

Culoare T de la Salmo pare, intr-adevar, prea vie, dar in apa se vede foarte bine. Mie imi place, mai ales ca obisnuiesc sa dau la pastrav dimineata devreme si seara pana cand nu mai vad nimic. Deci in astfel de conditii, de luminozitate redusa, e chiar bine sa fie culorile putin mai vii, atrag pestii mai bine. De ex., la Gura Apei, in aprox.30-45 min. am prins 2 pastravi frumusei, unul la 700-800gr., celalalt peste 1 kg.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 22 Aug 2004, 16:53

pentru rau va mai recomand cu caldura salmo hornet srf si tiny si down de 2,5 si 3 cm (sunt excelente)

pentru lac eu folosesc bull head de 6 normal si sdr (nevasta-mea e campiona la prins cu bull head) si, preferatul meu, butcher culorile biban(PH) si butcher (BR)

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 23 Aug 2004, 14:59

Pe rau cel mai bine am prins pastrav la salmo hornet de 2,5 cm sinking, culori T si G.

ionut_brasov
junior
junior

Mesaj de ionut_brasov » 23 Aug 2005, 13:26

adilucu scrie:Acesta din imagine e un Salmo Hornet 4 SDR (Super Deep Runner) floating, adica recuperat se scufunda mai mult. Eu personal nu l-am folosit pe acesta ci pe cel de 3 cm SR shallow runner(adica nu se scufunda prea mult), dar aceeasi culoare si marca SALMO!!! Merge foarte bine pe lac.
Stie cineva de unde se pot cumpara produse Salmo in Brasov?
ionut

noname
veteran
veteran

aga

Mesaj de noname » 06 Sep 2005, 18:02

Pe o vreme ca asta ...cel mai bun vobler se gaseste pe sub pietre sau prin gunoaie si este gratis :wink:

Adi_
veteran
veteran

Re: aga

Mesaj de Adi_ » 06 Sep 2005, 18:58

gippa scrie:Pe o vreme ca asta ...cel mai bun vobler se gaseste pe sub pietre sau prin gunoaie si este gratis :wink:
dar daca e sa fim legali, scorobetii nu se pun. nici ramele. nici icrele.

noname
veteran
veteran

aha

Mesaj de noname » 07 Sep 2005, 08:19

Nu, eu ma gandeam ca poate gasim wobblere agatate pe sub pietre sau prin gunoaie si acelea sunt gratis :lol: :twisted:(pe o vreme ca asta cand in magazine sunt scumpe... :roll: )

Adi_
veteran
veteran

Re: aha

Mesaj de Adi_ » 07 Sep 2005, 11:12

gippa scrie:Nu, eu ma gandeam ca poate gasim wobblere agatate pe sub pietre sau prin gunoaie si acelea sunt gratis :lol: :twisted:(pe o vreme ca asta cand in magazine sunt scumpe... :roll: )
siiiiigur ca da..... sunt convins....

Scrie răspuns