pescuit la pastrav cu rotative si plastice pe rauri de munte

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 22 Noi 2005, 14:52

Cele mai bune oscilante pentru pastrav sunt facute de doi hunedoreni si unele se numesc CATI, iar altele ITA. Sunt facute fara matrita si sunt probate in Oasa, Vidra si Bradisor. Nu stiu daca este adevarat, dar se spune ca astia doi traiesc doar din vanzare de pastrav si oscilante, toate fiind vandute numai dupa ce s-a prins un pastrav cu ele. Am inteles ca mai lucreaza si in piele si am vazut intr-un magazin niste rucsaci si veste facute de ei. Credeti-ma, MESERIE. La inceput, nu am vrut sa cumpar pentru ca mi s-au parut prea scumpe (100.000/buc), pe balta costand 150.000/buc. M-a imbarligat un prieten care mai pescuise cu ele si am cumparat doua, una galbena mare si una aramie mica. Sunt foarte grele, dar "joaca" perfect! Va jur, in 6 ore aveam 11 pastravi in jur de 400 - 500g. A doua zi, am intrat de dimineata si am luat inca 12 in numai 3 ore. Mai prindeam, dar am pierdut amandoua oscilantele si nu am avut de unde sa cumpar altele. L-am gasit pe internet cel care le vinde si nu va spun cate am cumparat, ca nu ma credeti. Mai avea de vanzare cateva tuburi de alama, cumva taiate la capete, insa le arvunise altcineva.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Noi 2005, 15:06

interesant asta cu lingurile desi ar fi interesant de stiut ce forme aveau si de unde se pot cumpara/comanda
la plastice ai prins vreodata pastrav?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

noname
veteran
veteran

pret

Mesaj de noname » 22 Noi 2005, 16:34

L-am gasit pe internet cel care le vinde si nu va spun cate am cumparat, ca nu ma credeti
ok... le putem vedea si noi?... vreo adresa ceva ai?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Noi 2005, 19:20

vanatoruldepesti scrie:Mai avea de vanzare cateva tuburi de alama, cumva taiate la capete, insa le arvunise altcineva.

Chestia cu niste tuburi de alama care prind pastravi chiar am mai auzit-o dar am crezut ca e poanta :roll:
Si eu sunt curios de unde se pot cumpara nazdravaniile

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 22 Noi 2005, 21:02

Sorine, promit sa iau maine digitalul si sa le fac cateva poze, dar nu stiu cum sa le pun sa le vedeti toti. Pe cel care le vindea l-am gasit pe alt site in timp ce vroiam sa cumpar niste rotative de la altcineva care cred ca le prezenta doar ca sa se dea mare cu ele pentru ca erau beton la vedere. El m-a abordat si mi-a dat numarul lui de telefon. Se numeste Marian Ungureanu. Numarul de te il am la servici, notat pe calendarul de la "Pescar modern". O sa il iau si o sa il trec aici maine.
Referitor la forma, sunt un pic ondulate, lunguiete (cca 5cm si ai mari), late de cca 1cm, marea majoritate au solzi, unele au doar niste cioplituri, altele sunt albe pe o parte si galbene pe cealalta, nu stiu cum sa va explic. Daca imi spuneti cum sa fac si am voie sa le arat aici, le fac poze si le postez. Nu sunt genul care sa faca un secret din asta si sincer, m-as bucura sa mai aiba numarul acela de tel, sa va luati si sa prindeti si voi cat am prins eu, poate chiar mai mult.
Tavi, pe asta cu tuburile o tot aud si eu de peste 15 ani, dar am auzit ca le-ar face un batran din Brezoi-Valcea si ca acesta i-a invatat sa faca tuburi. Un prieten de-al meu a cumparat de la ei un tub si l-am vazut cu ochii mei. Cica tras prin apa, trece apa prin el si il face sa "joace" de zapaceste curcubeul. Cei care le fac pe astea de v-am spus eu de ele, fac oscilante din 1980 si se semneaza pe ele CATI si ITA.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 23 Noi 2005, 13:30

L-am sunat pe cel care vinde oscilantele si tuburile si mi-a dat voie sa va dau nr lui de tel ( 0743786055 - Marian Ungureanu).
Tavi, mi-a spus istoria tuburilor de care v-am vorbit. Se numesc in termeni populari " Teava popii". Ele s-au fabricat in tarile nordice cu mult inainte de 1980. Pe vremea lui ceausescu, un popa din Lonea(habar n-am unde-i Lonea), le-a vazut in Germania si a cumparat cateva. A prins pastrav cu ele foarte bine, insa l-a pierdut la pescuit. S-a apucat sa le reproduca si lucrul asta i-a iesit foarte bine. Pentru a "juca" bine conteaza, din cate am inteles, unghiul de taiere al capetelor. Popa a stat vreo cativa ani in Valcea, la Manastirea Turnu si l-a invatat pe mosul ala din Brezoi cu sa le faca. Pescuiau cu ele in Bradisor. Tot el i-a invatat si pe hunedoreni. Nu stiu daca nu ar fi interesant sa facem chiar si un topic despre tevile acestea. Mi-am comandat si eu 5 bucati, dar mi-a spus ca mi le aduce peste 10 zile. Am inteles ca nici oscilante nu prea mai avea multe, dar mi-a spus ca tot peste 10 zile mai primeste 150 de bucati. Dureaza mult sa faca o oscilanta (2 ore), pentru ca nu vor sa le faca cu o matrita si asta e foarte bine.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Noi 2005, 14:26

daca esti amabil sa incarci cateva poze cu acele tuburi,in clipa in care ajungi in posesia lor,iti multumesc anticipat,sa avem o idee despre felul in care arata. :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Noi 2005, 15:31

vanatorule de pesti :D
din cate descriai oscilantele ar trebui sa semene cu deja clasicele taifunuri de la Berti.
asa e?
pescuiasca si el va

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 23 Noi 2005, 17:03

Poate razi, dar nu stiu cum arata "taifunurile" de la Berti. Aici nu gasesti in magazine decat putine modele Berti si crede-ma, le-am incercat pe toate si nu am prins decat cu unul, dar nu era gros si facea ca dracu' in aer. Astea de care v-am zis se duc ca glotul si atunci cand cad, oricat de grele ar fi, se exact atat: "pleot". Sunt ideale pentru cei care nu au barca, sau le e frica sa intre cu barca in lacurile mari de acumulare. Arunci 60m cu una fara probleme.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Noi 2005, 17:06

hmmm.....ma gandesc ca sunt cam la fel. In general oscilantele de pastrav au profilul asta : alungite , grele , in S.
Daca poti posta o poza cu acee linguri ar fi perfect
pescuiasca si el va

Scrie răspuns