Pescuit la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 13 Mar 2008, 15:20

:lol: :lol: :lol:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 07 Apr 2008, 20:03

idee nu e rea :shock: dar la wb nu prea e recomandata (iti dai seama sa si vibreze si sa ''bata'' ar fi un fel de zombi wb) :D poate daca ai incerca sa faci un gandac ptr suprafatza si sa-i dai vibratzi aia de ''periutza'' ar fi mortal :twisted: avand in vedere ca vara cleanul papa mai mult la suprafatza urmarind fiecare miscare :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Apr 2008, 23:37

Vibratorul cu baterie ar putea fi incorporat in mulineta si ar da acea vibratie (tremurici) catre musca ta artificiala cre ar face-o imparabila pentru clean sau pastrav! Insa ma intreb dca ar mai fi acela pescuit sportiv...parca suna mai mult a pescuit cu electricitate! :lol:

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 08 Apr 2008, 20:57

la pescuit mereu ma trezesc inaintea ceasului :D nu cred ca a apucat sa sune pana acu

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Apr 2008, 09:45

Hahaha, asta imi aduce aminte de...culmea harniciei! Care e? Pai...sa te scoli inaintea....stiti voi a cui (ma refer la barbati :lol: )

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 09 Apr 2008, 11:53

Si sa mai faci si treaba ei... :lol:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Apr 2008, 23:24

Ca sa revin nitel la topicul clean....spuneti-mi va rog si mie cum sa fac sa prind macar un clean mai marisor (500 gr-1 kg) pescuind pe raul Ialomitza cu muste artificiale (buldo). Pana acum am prins la muste doar cleni de maxim 20 de cm si mai ales din aia de 8-15 cm pe care ii eliberez si ma amuz cu prinderea lor. Insa banuiesc ca se pot prinde cleni capitali si la musca usacata sau uda insa nu i-am dat de cap! :lol: Oare sa pun 2 muste mai mari (pe ac 6-8) care imita viespea sau albina? Si sa existe o relatie directa intre talia mustei si talia cleanului cfare vine sa o ia?
De asemenea, as vrea sa stiu daca pot pescui clean mare intr-o casacada lata de vreo 25 de metri si adanca de 1,5 m. E produsa de un baraj de beton si inaltimea jetului de apa de cam de 1,5-2 m. Daca e ca la pastrav cleanul mare ar trebui sa stea pe fundul apei sau poate si la suprafata, dar nu unde cade apa ci la 1-2 m in aval. In acest caz, e posibil sa prind si cu twister pescuind amonte de cascada (adica pe barajul de beton)? Eu la twister nu am convins nici un clean ori pastrav (in rau sau parau) sa atace...ma intreb de ce.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Apr 2008, 23:29

vobler

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Apr 2008, 23:35

Bine, Tavi, de vobler si rotativa mica stiam dar eram curios cum sa prind ceva mare si la musca! si daca e posibil si la twister. Ptr ca daca in acea cascada sta macar un "monstu" de 1-2 kg nu vad de ce nu ar fi atras de twister cum e de vobler. Precizez ca la vobler am dat adesea si mai mult am agatat pe fundul cascadei (sunt plase de sarma, busteni, bolovani etc). La rotativa nu prea ataca, nu la acea cascada. Precizez ca e o cascada mare si spectaculoasa unde vin f multi pescari (mereu sunt macar 2-3) si de aceea pestele e mai...reticent. Ce, pot face ca sa ma demarc de localnici? Ei dau cu larve acvatice si broscutze si rad de mine cu mustele mele...asa ca as vrea sa prind ceva atat de mare incat sa la vina rau...si poate ca de al naibii o sa dau drumul cleanului de 1 kg (ptr ca localnicii retin si clenisorii de 10 cm!) ca sa le vad alora fetzele! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Apr 2008, 00:05

seara, cand aproape iti baji deshtele-n ochi, poti sa incerci la uscata.
Sau buldo daca vrei si crezi ca stapanesti bine sportu asta. Altfel, greu sa ii ridici pe aia mari, tre sa fii stealth daca ma-ntelegi
Si inc-o chestie: in locurile batute e cel mai greu.

Scrie răspuns