Pescuit la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 25 Feb 2006, 23:29

asa ma gandesc si io, da poate exista ceva tratement special...stiu io... :roll:

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 25 Feb 2006, 23:50

Incearca sa cioplesti lemn de tei sau bard.Sunt mult mai usor de procurat si foarte bune.Nu cred ca are rost sa te complici cu maduva si cu alte bazaconii.
Printre altele poti sa mai incerci si balsa sau plop.
Salutare si spor la treaba! :D
C&R, please!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Feb 2006, 03:19

Lemnu de tei e bun pt orice aplicatie in facutul voblerelor. Pacat ca de fiecare data il nimeresti de alta densitate. Lemnul de brad e mult mai usor, dar nu prea poti siopli detalii in el din caza diferentei re densitate intre acele cute si restul lemnului. L-am folosit o singura data si atat, ca nu mi-a prea placut la cioplit.
Lemnu de balsa vine si el in diferite densitati, da de obicei mault mai putin dens si mai usor decat restul lemnelor ce se gasesc pe la noi. Din maduva de soc nu prea stiu ce poti sa faci tinand cont ca ea cam lipseste..... si e ca un burete.
Lemn de plop nu am incecrat inca ca n-am avut de unde, da cred ca e mult mai usor de cioplit si ca bradul si ca teiul, doar ca n-am apucat sa cioplesc voblere din el, numa asa de incercare pe marginea apei :roll: :roll:
Sarma fac rost de la cineva de la cfr. Sarma de inox de 0,8mm. Perfecta pt aproape orice dimensiune de vobler

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 26 Feb 2006, 10:37

Salutare, am spart si eu gheata, in fabricarea voblerelor, am folosit lemn de brad si de tei si in loc de cioplit am folosit polizorul, eu zic ca, cu rabdare si finete poti da, in acest, mod forma dorita si lemnului de brad.
Sunt multumit de rezultat, mi se par destul de reusite ( vezi galeria foto, accept critici si eventual sugestii ), leam testat, deocamdata doar in vana, si par sa aiba o evolutie promitatoare... :P
FIR INTINS

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 26 Feb 2006, 10:37

mesri.

o sa ma apuc si io de cioplit. aia ii clar, sa vad de ce lamn fac rost mai usor.
dupa cioplire, ce procedeu urmeaza? :oops:
v-as fi recunoscator daca mi-ati putea da un link unde sa fie prezentate procedeele de fabricare a voblerului.

io zic ca pescuitul are alt farmec daca prinzi pesti cu "momeli" sau ustensile de fabricatie proprie (pana la o limita bineinteles) :roll:
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

noname
veteran
veteran

kj

Mesaj de noname » 26 Feb 2006, 12:29

interesanta treaba cu polizoru bibanus tre sa o incerc si eu ... ca am niste lemn de brad, apropo imi plac voblerele tale(in special cel care seamana cu uun oblete) si la cum arata ar trebui sa aiba o evolutie buna . :wink:

bibanus
junior
junior

Re: kj

Mesaj de bibanus » 26 Feb 2006, 13:03

gippa scrie:apropo imi plac voblerele tale(in special cel care seamana cu un oblete) si la cum arata ar trebui sa aiba o evolutie buna . :wink:
Multumesc de apreciere, ramane de vazut care sunt alea prinzatoare, evolutia la unele dea dreptul m-a inebunit, ( la testul scurt din vana ), treaba e ca mai trebuie si o mana priceputa care sa le manevreze si la capitolul asta (SI la capitolul asta ) mai am multe de invatat. :)

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 28 Feb 2006, 09:24

Jonin, nu am mai deschis netul de la ultima postare.
Poxilina nu am incercat, pentru ca sunt prea multumit de sun fix. Daca incerci cumva, da-ne si noua de stire.
Pe site-urile straine am vazut ca pt. lipirea ochetilor cam toti producatorii de voblere home made folosesc lipici epoxidic din 2 componenti cu intarire lenta - 24 ore - ceea ce la noi nu am vazut inca. Asta nu inseamna ca noi trebuie sa oprim productiile personale de voblere pana om gasi si noi pe piata ceea ce gasesc confratii americani, de exemplu, nu-i asa?

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 28 Feb 2006, 09:46

Jonin, si inca ceva.
Daca citesti cu atentie instructiunile de la Poxipol, vei vedea ca acest lipici se produce si in varianta cu intarire lenta. Din pacate, la toate magazinele la care am intrebat, mi s-a raspuns ca nu au avut vreodata un astfel de produs. Sunt convins ca cerere de piata exista, ca doar nu s-ar folosi doar la voblere. Dar se pare ca mai avem de invatat la capitolul "studiul pietei".
Problema cu Poxipolul 10 min. e ca trebuie sa prepari o cantitate mica, doar pt. 3 ocheti de la un vobler, sa lucrezi repede, iar ultimul ochet lipit ara sanse mari sa poata fi scos fortat, intrucat la momentul lipirii acestuia amestecul a apucat deja sa se intareasca.

testokick
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de testokick » 07 Mar 2008, 12:47

Toata treaba cu lucrul manual este simpla. Intrebarea mea este: Unde gasiti vopsele ? Ca presupun, oja nu se preteaza pentru asa ceva.

Scrie răspuns