Pescuit la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mugurel,cand cleanul face scheme de genul ala,ai o singura sansa,rotativa mica(,culoarea era diferita de la zona la zona),recuperata usor si la apropierea cleanului opreste-te din mulinat si lasa-o sa cada un pic.Dintre toti care o urmaresc,am patit sa fie si cate unul care o mai "gusta",daca nu,o
alta zi mai norocoasa.

-
- veteran
Am si eu o intrebare de om fara scaun la cap!
daca tot va preocupati voi cum sa faceti voblerul perfect de clean, care sa prinda si atunci cand e apa tulbure, rece, crescuta ori ff scazuta, la munte sau la ses, in lac sau parau, de ce nu incercati sa introduceti si electronica in ecuatie?
Ce vreau sa spun? Pai cred ca se poate introduce in corpul voblerului un mic mecanuism pe baza de baterie ultraplata de litiu care sa dea o vibratie delicata ca de motoras si sa atraga pestii la naluca. Anul trecut am cumparat o periuta de dinti cu vibratie (apesi pe buton si toarce ca pisica) si dupa ce s-a uzat am folosit-o sa atrag pestele. Cum? O leg cu un nylon si o las incet in bulboanele cu clean. Ei bine vibratia aia il inebuneste pe clean care intai fuge apoi vinme sa dea tarcoale. Prin urmare cred ca un minivibrator introdus in vobler ar spori sansa de atac cu cca 30%, in orice caz pestele nu ar mai putea fi indiferent la naluci!
Aici e ca efectul AXE de la deodorant! Dai cu axe si se arunca si femeile pe tine! In cazul nostru - pun vibratia in functiune si clenii dau navala ca mustele la....stiti voi! Astept parerile voastre dar din alea inteligente nu urlete dezarticulate de genul "e braconaj", ptr ca chiar nu e! Vibratia nu inseamna curent introdus in apa direct, ci indirect!

Ce vreau sa spun? Pai cred ca se poate introduce in corpul voblerului un mic mecanuism pe baza de baterie ultraplata de litiu care sa dea o vibratie delicata ca de motoras si sa atraga pestii la naluca. Anul trecut am cumparat o periuta de dinti cu vibratie (apesi pe buton si toarce ca pisica) si dupa ce s-a uzat am folosit-o sa atrag pestele. Cum? O leg cu un nylon si o las incet in bulboanele cu clean. Ei bine vibratia aia il inebuneste pe clean care intai fuge apoi vinme sa dea tarcoale. Prin urmare cred ca un minivibrator introdus in vobler ar spori sansa de atac cu cca 30%, in orice caz pestele nu ar mai putea fi indiferent la naluci!
Aici e ca efectul AXE de la deodorant! Dai cu axe si se arunca si femeile pe tine! In cazul nostru - pun vibratia in functiune si clenii dau navala ca mustele la....stiti voi! Astept parerile voastre dar din alea inteligente nu urlete dezarticulate de genul "e braconaj", ptr ca chiar nu e! Vibratia nu inseamna curent introdus in apa direct, ci indirect!

Fario, cand tzi se termina bateriile la periutza incearca sa vezi daca la pesti le place si muzica: ia un magnetofon Kashtan sau Tesla (stii tu, alea care se castigau in revistele Cutezatorii sau Luminitza dupa caz), branseaza-l la 220V, pune un slagar si da-i drumul in bulboana! Urmareshte-le reactzia: incep sa cante ? sa danseze? sa urmareasca fascinatzi spinningul rolelor?
Astfel ai putea chiar sa si prinzi!
Nu, nu e braconaj! E melomanie!
Astfel ai putea chiar sa si prinzi!
Nu, nu e braconaj! E melomanie!
-
- veteran
Tavi, esti amabil ca intotdeauna!Tavi scrie:Fario, inventia ta daca o faci suficient de mare si ii dai jos ancorele devine un aparat electrocasnic, foarte apreciat de gospodine.
Nu, nu e braconaj

- hegedusalin
- veteran
da Gilette??? nu merge??
N-am periutza electrica da un gilette cu microimpulsuri oare nu merge cand pestii nu-s asa activi????? 

Cum s-o uzat periuta Fario? Pareri inteligente o sa incercam da nu putem sa nu facem un pic de misto. Excentric e cuvantul care defineste ideea si iesim din zona sportivului si intram in zona mythbusters. Adica realizarea unui vobler care trebuie sa si pastreze dimensiuni relativ reduse, pt ca vorbim de clean nu, si care sa aiba in intrerior un mecanism electric pe baterie si care sa vibreze, mi se pare o realizare tehnica remarcabila. La capitolul pareri inteligente, ca sa fiu si de ajutor, vezi ca sunt ceasuri de mana care vibreaza, deci probabil alea au mecanismul gata conceput si e suficient de mic. Mi-ar place sa reusesti si sa prinzi stiuca cu el.Fario_nebunu scrie:Am si eu o intrebare de om fara scaun la cap!daca tot va preocupati voi cum sa faceti voblerul perfect de clean, care sa prinda si atunci cand e apa tulbure, rece, crescuta ori ff scazuta, la munte sau la ses, in lac sau parau, de ce nu incercati sa introduceti si electronica in ecuatie?