pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dori
senior
senior

Re: pescuit la clean pe rauri

Mesaj de dori » 04 Aug 2012, 16:26

Salut!

M-am gandit la ce mi-ati spus, dar nu am reusit inca sa insist pe diverse marimi. De abia am gasit niste locuri bune, dar.. cum mulineta cam "caraia".. n-am avut de lucru si am redus-o la tacere.. pana' la anu' stau la oblete :lol: :wallbash: .

Fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 18 Aug 2012, 17:54

Salut, de curios, sa vad cum procedeaza si altii! cand ajungeti in fata locului de unde incepe partida, sa zicem, ca vorbim de un rau cu un curs mic spre mediu, gen Muresul, ati analizat locul, ati ajuns la concluzia ca ar fi clean, spatiul este destul de intins, adancimea bunicica...ordinea rotativelor, joaca un rol in partida???
Adica, incepeti cu nr.2 de ex, ceva mare, si ajungeti incet la nr.0 sau 00....sau invers?... nu luati in calcul o ordine anume...?!
Asta in cazul rotativelor, putem vorbi despre acelasi lucru, si in cazul voblerelor!:)
Sunt tare curios, poate cineva a ajuns la o concluzie, dupa multeee partide in care o folosit o ordine , o marime, fara a da de mantuiala acolo, cu tablelele in apa!
Ce spuneti?! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 18 Aug 2012, 22:41

eu de obicei incep cu rotativa de 2 (mepps sau dam) si daca nu merge, trec la voblere (2-4 cm). Nu mai dau de ani de zile cu rotative mai mici de nr 2 desi am prins si pesti de 10 cm la marimea respectiva. Am avut rateuri de pesti mai mari pe linguri de 0 sau 1 si m-am lecuit. Prefer sa fac o selectie a capturilor pe cat se poate.

totusi, daca vrei o regula, cred ca se aplica aceasi chestie ca la alti pesti, adica in perioadele de amorteala (primavara) o naluca mica, iar cand pestele e mai activ (vara) o naluca mai mare. In cadrul aceleasi partide, decat sa schimb dimensiunea linguriei daca ceva nu merge cu cred ca ar trebui, prefer sa schimb marca sau tipul de naluca.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Aug 2012, 07:25

la mine in partea de spin Mepps Aglia argintie e de baza. Intotdeauna incep cu 0 sau 1 si modific in functie de cate "boturi" am. ....
In ce tine de muste....:D o plesnitura corecta sub mal , cu o uda neagra cu cerclaj argintiu va da rezultate ORICAND...daca e peste in apa aia :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Aug 2012, 10:10

...daca e vorba de rotative , folosesc nr.2-3 lestate mai greu sa coboare jos
...incercati si recuperari lente cu pauze pe recuperare in asa fel incat rotativa sa evolueze cat mai aproape de substrat.
...la rotativa nr.3 s-a intamplat sa prind clean de 15 cm , dar si cele mai faine capturi.
...voblere folosesc de 3-5 cm sinking , dar am patit sa intre clean frumos si la vobler de 7 cm cand cautam alta specie.

Fir intins !...tuturor. :wink:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 19 Aug 2012, 17:15

Astazi, am bagat un nr.2 Aglia...dupa cateva lanseuri, am lasat-o in mal, un pic de neatentie, si se duce pe fund, nu m-am bagat, ca la ora 7 nu vedeam fundul apei!
Slab de tot, si Muresul e scazut, de poti arunca de pe un mal pe celalalt, daca ai inspiratie...tot degeaba, si cupru, si galben si silver...degeaba, vin in urma rotativei, si cand ajunge spre mal, face 180gr. si se paaa!
Daca nu esti atent pe cadere, intr-un loc in care nu ai prea dat, posibil sa lasi , si aici ma refer la nr. 2-3, si de aici vreau sa deviem putin, ca daca, nu cuplezi cat este firul intins, imediat dupa ce a plosnit apa, si dai la risc innainte sau dupa bolovan, pa rotativa...corect?!
TheFly tu pe ce ape pescuiesti, ce debit au de regula ?
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 19 Aug 2012, 18:38

Vad ca multa lume foloseste artificiale "heavy" : lingurite nr 2-3, voblere 3-5 cm sinking, dar curiositatea mea este cate astfel de jucarii lasati la o partida de pescuit?
Sau cunoasteti atat de bine locurile, incat sa nu le lasati?
Intreb asta pentru ca eu pescuiesc pe Aries, care e plin de bolovani, stanci, si nu asta ar fi problema, doar ca la baza bolovanilor sunt crengi si alte gunoaie, in care se agata ancorele.
Anul trecut am dat mult la lingurita (nr 00 - 0 -1), am prins ceva clean dar o parte din lingurite le-am lasat prada raului.
Dupa experienta asta, anul asta dau doar la voblere floating. :respekt:
Si ca sa nu deviez de la subiect, eu incep cu voblere mari (3-4 cm), daca nu este miscare, incerc diferite culori si daca nici asa nu am rezultate, atunci mai scad dimensiunea voblerului.
Un factor pentru mine in alegerea voblerului, este si cum arata locul: ii cu copaci peste apa, e doar repezis, e apa adanca, etc...
Multa lume, putini oameni...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 19 Aug 2012, 19:42

Asta ar putea fi un alt subiect, cat lasam, de exemplu, saptamana asta, in 2-3 iesiri, plus cea de azi, am lasat 2 mepss-uri, destul de putin,dar sunt momente, cand locul este nou, sau cand risti , ca na...cleanul nu sta pe apa lina cu nisip, ca si scobaru, si atunci, se lasa!
Eu personal, tatonez locurile noi, cu artificiale mai nasoale, si vad, in functie de cum tin varful batului, cat de abordabil este sau nu locul, acuma si ochiul te ajuta, cu timpul...secretul meseriasului...iti dai seama dupa cum curge apa, cam ce-i sub apa, sau daca e limpede si si soare, cu ochelarii, se cam vad obstacolelele! 8)
Si eu pescuiesc , de cateva ori pe an pe Aries, ai dreptate cu agataturile, dar parca asta e farmecul lui, deocamdata este pe locul 1 in topul apelor care detine clean din abundenta, dupaparerea mea, si din ce am experimentat eu !
Acuma mai este o chestie, daca ai posibilitatea sa te bagi, te bagi dupa ele...dar...daca locul este "roditor", eu prefer sa sacrific "consumabilul", numa sa mai pot prinde in acel loc, voi?!?
Pe Aries, daca nu cunsti apa bine, nu ai ce face cu rotative nr.2 si mai mari, parerea mea!
Apropo, daca ai trecut pe v. de suprafata, cum au fost rezultatele?
Eu daca nu vad copaci, crengi, bolovani in apa, nu prea-mi vine sa incerc in acel loc, experienta imi spune ...una alta :lol:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Aug 2012, 20:17

...daca locul e promitator si nu vedeti atacuri (muscarit) in suprafata , ce faceti ?
...un lucru este foarte clar si anume , nalucile sunt consumabile !
...exact acolo sta pestele , unde sunt pietre mari , radacini , agataturi , praguri...
...de regula am prins clean mare exact in astfel de locuri unde am lasat "tributul"
...si in general incerc sa ma conformez proverbului :"Cine se teme de apa nu mananca peste" , cu modificarile de rigoare :lol:
...am norocul ca majoritatea voblerelor mi le fac eu , dar si asa nu sunt foarte "fericit" cand mai las cate unu'.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 19 Aug 2012, 20:25

De multe ori am avut ocazia, intr-o liniste deplina, sa am surprize f. placute, nu stau sa vad neaparat daca muscaresc, sasa sunt momente ale zilei, cand o fac cu desavarsire...nu va zic cand...ar trebui sa stiti ,si atunci , catre suprafat ar trebui insistat!
O fi ele consumabile, dar te doare sufletu :( , apoi trece!
Pai eu ce spuneam cu obstacolele , acolo stau , in buza lor , sau la fund!
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns