pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eu
senior
senior

Re: pescuit la clean pe rauri

Mesaj de eu » 19 Aug 2012, 20:36

La partea de lasat artificiale, am avut pe Aries iesiri "triste" (cel mai grav... un salmo hornet, un cozma si 2 mepss in aceeasi partida :wallbash: ) si altele in care sa nu pierd nimic.
Acum la partea de "mirosit" locurile, nu sunt asa meserias, dar in locuri cu apa de 1,5-2 metri si curent, cred ca ii greu sa-ti dai seama de obstacole si mai ales de agataturi. Chiar si in locurile cunoscute, dupa o apa mare, se poate reconfigura fundul apei.
Azi, de exemplu, am scos 2 rotative mari si ruginite de pe Aries cu multi metri de fir dupa ele.
Voblerele de suprafata, ma mai scapa de agataturi, dar si asa azi am facut 4 bai in Aries. (unele din voblerele mele floating se scufunda si pana pe la 1.5 metri)
Ca si rezultate, anu asta cel mai mare exemplar a fost de 350 gr, dar am prins partide frumoase cu mai multi cleni de 100-300 gr. Deci momentan nimic monstruos, dar il caut pe cel de kil :P
Multa lume, putini oameni...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Aug 2012, 21:45

:twisted: recordul e de 3 mepps si 4 boblere de firma in o ora juma...... Sau de 12 streamere in 25 de minute :lol: .....asa ""citesti apa .....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 19 Aug 2012, 21:49

MuskMd scrie::twisted: recordul e de 3 mepps si 4 boblere de firma in o ora juma...... Sau de 12 streamere in 25 de minute :lol: .....asa ""citesti apa .....
Damn... iar reiese ca nu-i rentabil sa fii pescar... :twisted: :D .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 19 Aug 2012, 22:01

Pescuitul la clean este de departe cel mai pagubos :).In 3 partide am lasat peste 15 voblere,unele pe care nu le mai am si le regret amarnic :evil: !

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 19 Aug 2012, 22:36

Naspa, cam este pagubos, dar si satisfactiile pot fi mirifice, si trairile la fel, prefer 10 cleni, decat 1 crap de 10kg, prins dupa 3 zile de nadit :mrgreen: ...nu am treaba cu crapisti, si aia fac pagube destule, mai ceva ca noi! :wink:
Si uite dece nu dau eu cu voblere...prefer sa le vad in cutie, si sa le admir :headbash:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Aug 2012, 22:44

nasolu scrie:Pescuitul la clean este de departe cel mai pagubos :).In 3 partide am lasat peste 15 voblere,unele pe care nu le mai am si le regret amarnic :evil: !
ma io tin minte ca pierdeam mai multe jiguri cautand nuj ce in suvoaiele siretului....

iar pt clean....exista muste ;)....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 19 Aug 2012, 22:52

MuskMd scrie: iar pt clean....exista muste ;)....
Mai, din cauza acestui forum, m-am imbolnavit de spinning.
Acum, vreti sa ma inbolnaviti si cu muscaritul?
:respekt:

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 19 Aug 2012, 23:53

@MARIUS POPA:
pescuiesc cu precadere in doua ape din apropierea Bucurestiului, Neajlov si Ialomita. Neajlovul are caracteristica ca e cristal de obicei, apa are cam 0,5-1 m unde pescuiesc eu. Pierderile le am de obicei in tufele de pe maluri, fundul apei fiind destul de curat. In schimb, Ialomita este intodeauna semitulbure, ideala in acest sens din perspectiva camunflajului.Adancimea medie cam 0,5-1 m, dar sunt portiuni cu gropane cam la 1,5 m poate spre 1,80.Am agatat niste horneturi sinking pe fund si nu am reusit sa dau de ele intrand pana la sub brat in apa iar locul se tot adancea. In ce priveste tehnica, prefer voblerele sinking mici care se agata greu si coboara repede dupa ce au cazut pe apa, chiar in mal sau langa crengile scufundate. Ialomita are caracteristica principala ca apa e foarte adanca in maluri si mai mica pe mijloc in general. La lingura de obicei dau pickupul inainte ca lingura sa atinga apa astfel ca lingura incepe sa lucreze instantaneu si nu las de obicei pauze in mulinat mai mult de 1-2 secunde tocmai ca sa nu le agat.

offtopic: record la pierderi saptamana trecuta: 9 oscilante Berti dintre care 2 au plecat cu pesti si 7 in ragalii, plus strunele de consecinta pentru stiuca si cam 50 m de textil. In total cam 2 milioane pagube :cry: in 6-7 ore.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 21 Aug 2012, 17:44

nici mie nu-mi prea plac jucariile mici, fie ca e vorba de lingurite sau de voblere. ieri insa partida mi-a fost salvata de acest vobleras, cu cleni si de peste 1 kg, unii dintre ei atacand instantaneu la "pleosc"-ul facut de plonjonul pe suprafata apei, sub maluri.

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 21 Aug 2012, 18:05

boistean scrie:nici mie nu-mi prea plac jucariile mici, fie ca e vorba de lingurite sau de voblere. ieri insa partida mi-a fost salvata de acest vobleras, cu cleni si de peste 1 kg, unii dintre ei atacand instantaneu la "pleosc"-ul facut de plonjonul pe suprafata apei, sub maluri.
Si pentru mine sunt eficiente strike pro-urile de suprafata (si cele 2,5 si fratiorul de 3,5), dar totusi pe ce apa sunt cleni de peste 1 Kg. Sunt doar curios, si daca nu e top secret apa. :respekt:

Scrie răspuns