pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 12 Ian 2011, 22:29

PP de 10lb. - nu-i numai clean prin zona :wink:

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 12 Ian 2011, 22:49

boistean scrie:PP de 10lb. - nu-i numai clean prin zona :wink:
Si ce-ar mai putea fi? :wink:
Imagine

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Ian 2011, 22:59

...titlul topicului este :"pescuit la clean pe rauri"
...si :
old_radu scrie:...hopa ... :shock: :oops: :lol:
...se pare ca sunt din ce in ce mai multi care pescuiesc la clean cu textil
...in urma cu vreo 2-3 ani , unii au vrut sa-l "impuste" pe Ilie , cand a zis ca el da cu textil la clean
...da-ne Doamne , mintea cea de pe urma !

Fir intins !...tuturor. :wink:
...am gresit undeva?

Da-ti la clean si cu textil !

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 12 Ian 2011, 23:20

Michael scrie:
gemba111 scrie:
interesant,pe o lanseta UL sa recomanzi textil,indiferent de grosime.
eu pescuiesc L si nu UL, dar recomand textil deoarece asa pescuiesc si eu, foloseste tu mono daca vrei, eu folosesc textil deoarece lanseurile sunt ok si mai am o sansa de a recupera naluca agatata + ca nu am nimic de pierdut in a folosi textilul.
care ar fi problema vazuta dptdv? in afara faptului ca textilul freaca inelele, galetul, etc, bla-bla sau ca ar fi linia prea rigida.
tocmai asta e
o lanseta finuta nicidecum fast si un fir tex cu memorie 0 rigida,nu cred ca este solutia ideala.
asta e parerea mea,personala.

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 12 Ian 2011, 23:50

gemba111 scrie:
Michael scrie:
gemba111 scrie:
interesant,pe o lanseta UL sa recomanzi textil,indiferent de grosime.
eu pescuiesc L si nu UL, dar recomand textil deoarece asa pescuiesc si eu, foloseste tu mono daca vrei, eu folosesc textil deoarece lanseurile sunt ok si mai am o sansa de a recupera naluca agatata + ca nu am nimic de pierdut in a folosi textilul.
care ar fi problema vazuta dptdv? in afara faptului ca textilul freaca inelele, galetul, etc, bla-bla sau ca ar fi linia prea rigida.
tocmai asta e
o lanseta finuta nicidecum fast si un fir tex cu memorie 0 rigida,nu cred ca este solutia ideala.
asta e parerea mea,personala
.
Si care ar fi motivul ?
Spre exemplu eu folosesc, printre altele, o lanseta byron isato f64 2,1 m light spinning, care este departe de a fi fast. Folosind fir textil ansamblu devine mai ferm decat in cazul firului mono.
Imagine

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Ian 2011, 01:03

Ati uitat sa specificati - legati naluca direct de textil sau puneti inaintas de florocarbon de 0,5-1 m? Se pare ca pe textilul translucid se poate lega si direct, unii recoamnda sa vopsim cu marker verde ultimul metru mai ales daca e textil alb. Pareri?

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 13 Ian 2011, 09:06

Fario_nebunu scrie:Ati uitat sa specificati - legati naluca direct de textil sau puneti inaintas de florocarbon de 0,5-1 m? Se pare ca pe textilul translucid se poate lega si direct, unii recoamnda sa vopsim cu marker verde ultimul metru mai ales daca e textil alb. Pareri?
Leg naluca sau agrafa direct pe firul textil. Folosesc textil de tip crystal care in opinia producatorului este invizibil in apa ( mai au de lucrat la acest capitol dupa parerea mea). In acele situatii cand sensibilitate o cere folosesc firul mono. Nu am folosit niciodata combinatii intre cele doua fire (textil - mono) la spinning.
Imagine

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Ian 2011, 10:16

vasilepop_65 scrie:
boistean scrie:PP de 10lb. - nu-i numai clean prin zona :wink:
Si ce-ar mai putea fi? :wink:
cate-un avat, cate-o stiuculita :wink:
nu practic - decat foarte rar - un pescuit dedicat. daca mai sunt si alti rapitori in acea apa, nu-l ignor pe unul in favoarea altuia :wink:
niciodata nu se stie ce apare de sub apa :D
asa am patit acum doua sezoane, cand pregatit de clean fiind, cu mono de 16 si o lingurita Blue Fox nr.2, m-am trezit cu atacul unui somn apreciat de mine la vreo 10 kg (pescuiam pt prima oara in acea locatie si auzisem doar de existenta cleanului, bibanului si avatului). dupa vreo 30 de minute de drill, timp in care n-am reusit nici macar sa-l apropii de mal, cu echipamentul ML din dotare, firul a cedat, in primul rand din cauza abraziunii la care a fost supus.
de atunci am spus pas pescuitului de finete, pregatindu-ma si pentru exemplare ceva mai bataioase (nu pt somn, e drept).

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 13 Ian 2011, 10:55

boistean scrie: cu mono de 16 ....... somn 10 kg ..... dupa vreo 30 de minute de drill
Tu vorbesti serios sau faci misto de noi ?

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Ian 2011, 12:15

Indian Larry scrie:
boistean scrie: cu mono de 16 ....... somn 10 kg ..... dupa vreo 30 de minute de drill
Tu vorbesti serios sau faci misto de noi ?
vorbesc f. serios, am avut si martori la drill (nu de pe forum). am reglat bine frana, l-am lasat sa se plimbe aproape in voie, n-am fortat deloc (stiind ce fir am pe mulineta), dar, tinandu-ma pe fundul apei, firul s-a frecat de pietre/scoici si a cedat. se vedeau clar urmele abraziunii pe capatul acestuia.
oricum am simtit din prima ca e o batalie dinainte pierduta, asa ca am incercat sa prelungesc cat mai mult... tensiunea, adrenalina. macar atat. :cry:

Scrie răspuns