pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Ian 2011, 16:47

Michael scrie:daca legi un leader de fluorocarbon un pic mai gros decat textilul, folosing un nod calumea, inca ai o sansa de a recupera nalucile dar in acelasi timp ai si garantia ca daca naluca e irecuperabila, risti sa pierzi doar de la leader si nu 10-15 metri de textil.
Da, la asta nu ma gandisem! Cum naiba fac sa rup textilul daca e agatatura pe fund imposibil de remediat. Mai ales ca nu iau mereu cutit la mine... Se gasesc lidere de fluorocarbon ca atare sau tre sa cumpar rola de 100 m? Cam ce marci sunt mai bune?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Ian 2011, 16:49

eu folosesc Seaguar, probabil ca sunt si altele mai bune.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 12 Ian 2011, 15:16

Michael scrie:un leader de fluorocarbon sau mono in capatul unui textil te va ajuta sa devii mai discret, dar merge foarte bine si numai cu textil subtire, mai ales daca e green moss...daca e galben, poti sa-i schimbi culoarea cu un permanent marker de culoare inchisa primii 1.5-2m.
interesant,pe o lanseta UL sa recomanzi textil,indiferent de grosime.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Ian 2011, 16:03

gemba111 scrie:
Michael scrie:un leader de fluorocarbon sau mono in capatul unui textil te va ajuta sa devii mai discret, dar merge foarte bine si numai cu textil subtire, mai ales daca e green moss...daca e galben, poti sa-i schimbi culoarea cu un permanent marker de culoare inchisa primii 1.5-2m.
Da, am vazut ca se practica la clean pe rauri. Eu de pilda folosesc o lanseta Shimano Catana UL cu putere 2-10 grame si mulineta Ryobi mica, iar ca textil unul de 8 lb (4 kg), semi-translucid. E ff subtire dar pot forta cu el obstacole scufundate mai bine decat cu un mono solid de 0.16. Daca pun la clean peste 16-18 nu mai trage cel putin pe Ialomita si Dambovita in zona colinara. S ar putea sa fie prea puternic textilul, in general pe UL se recomanda maxim 6 lb dar...asta e. Oricum ii va distruge in 2-3 ani si inelele lansetei>

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 12 Ian 2011, 16:24

adica ce are textilul ? intreb ca io ma tot coiesc sa iau un ul si ma gandeam la ceva textil de 4lb sa dau cu jiguri mici in biban ......e problem ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Ian 2011, 16:58

este multa mai dur la frecare (mai abraziv), mai ales in dril, macina incet si sigur unele inele!
un mic fierastrau :D , cam exagerat spus.
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 12 Ian 2011, 17:03

Nu se distrug bre' inelele, poate sa fie cine stie ce porcarii din sarma sau plastic. Daca au pastila sic, sunt suficiente, eventual cel de varf poate fi inlocuit cu un fuji. La gume fara textil nici nu as pescui.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Ian 2011, 18:53

gemba111 scrie:
eu pescuiesc L si nu UL, dar recomand textil deoarece asa pescuiesc si eu, foloseste tu mono daca vrei, eu folosesc textil deoarece lanseurile sunt ok si mai am o sansa de a recupera naluca agatata + ca nu am nimic de pierdut in a folosi textilul.
care ar fi problema vazuta dptdv? in afara faptului ca textilul freaca inelele, galetul, etc, bla-bla sau ca ar fi linia prea rigida.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 12 Ian 2011, 18:59

La naluci reactive din cauza textilului ai rateuri mai multe. Fie ea cat de fleasca varga. Am patit-o insa la fel am avut zile cand aveam rateuri lla greu si pe mono. Intr-adevar prefer si eu textilul din aceleasi motive: mai puternic, altfel driluiesti un peste cu el, ai sanse mai mari sa scoti naluca din agatatura, arunci mai bine cu mai putin efort. Eu zic ca are mai multe plusuri ca un mono.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 12 Ian 2011, 19:47

nu am specificat si care este cel mai expus :inelul din varf!el resimte in mare parte tot ce este la capatul celalalt de fir.
eu am specificat UNELE INELE!
faceti si voi legatura ! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns