pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

nasolu scrie:kzoli scrie:Daca este clean e buna si rotativa 00 sau 0 eventual de nr 1 daca sunt mai rasariti ... lansezi usor astepti sa ajunga la fund dupa care recuperezi cu mici accelerari ....
Dac-o mai recuperezi..

Daca nu recuperezi, pui alta din trusa pana ai

...cand nu mai ai impachetezi si go home

....
-
PsiHo
- utilizator constant

nasolu scrie:kzoli scrie:Daca este clean e buna si rotativa 00 sau 0 eventual de nr 1 daca sunt mai rasariti ... lansezi usor astepti sa ajunga la fund dupa care recuperezi cu mici accelerari ....
Dac-o mai recuperezi..

am notat tot ce mi-ai zis, dar sti cum e...iarna nu-i ca vara si ne-am pus pe achizitii, nu mai sunt asa multe cheltuieli,nu mai iesim la crap..
sper de la anu sa-l las de tot

mai ales dupa ce-am scapat o stiuca la 3kg...numai aia visez,dar in vis o prind!

-
kzoli
- veteran

PsiHo scrie:nasolu scrie:kzoli scrie:Daca este clean e buna si rotativa 00 sau 0 eventual de nr 1 daca sunt mai rasariti ... lansezi usor astepti sa ajunga la fund dupa care recuperezi cu mici accelerari ....
Dac-o mai recuperezi..

am notat tot ce mi-ai zis, dar sti cum e...iarna nu-i ca vara si ne-am pus pe achizitii, nu mai sunt asa multe cheltuieli,nu mai iesim la crap..
sper de la anu sa-l las de tot

mai ales dupa ce-am scapat o stiuca la 3kg...numai aia visez,dar in vis o prind!

Voblere toate sunt bune unele prind pescari altele si pesti ...
Da sinking este scufundator ,floating plutitor....
Ptr clean mini si microvoblere de la ce firma preferi salmo, doardo, cozma stike pro cozma si multe alte...eu prefer pe rauri cozma rh de 3-5 cm in functie de anotimp barbeta mica/mare sau salmo hornet ...
Stiuca unde ai prins insista si ai mari sanse sa prinzi in acelasi loc chiar atunci sau in zilele urmatoare ...sau daca e un loc mai special poti prinde mai multe stiuci din acelasi loc... ptr stiuci recomand tablele nu se zgarie si nu se perforeaza

.
Poti folosi si voblere mari, chiar neobisnuite de mari si o sa ai surprize placute...
-
PsiHo
- utilizator constant

culmea,c-am scapat-o la rotativa blue fox marimea 1 ... i-a sarit pana la urma din gura.
acum am luat ceva voblere..linguri de la berti..blue fox marimea 3-4
-
dori
- senior

-
Salut!
Nu mai stiu daca s-a postat dar... ce tipuri de trasaturi ati avut/ aveti la clean ?
Eu am avut 3: piscat, izbit bine si... "scuipat", cand a sarit cu ea afara din apa insa.. asta mai des pe apa statatoare. AR mai fi una dar... nu stiu unde s-o incadrez: cand crezi ca agati un bat/radacina.. dar cand colo este peste.
Spor la treaba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?
-
vel
- utilizator nou

dori scrie:Salut!
Nu mai stiu daca s-a postat dar... ce tipuri de trasaturi ati avut/ aveti la clean ?
Eu am avut 3: piscat, izbit bine si... "scuipat", cand a sarit cu ea afara din apa insa.. asta mai des pe apa statatoare. AR mai fi una dar... nu stiu unde s-o incadrez: cand crezi ca agati un bat/radacina.. dar cand colo este peste.
Spor la treaba si fir intins!
Am avut si "scuipat", in apa mica, dar mai rar. Cele mai multe sunt "piscate", iar cleanul mai mare, de peste 1 kg, parca nu se incumeta sa se miste (1-2 secunde dupa intepare), toate acestea in contextul in care pescuiesc cleanul la artificiale pe apa curgatoare.
Thumbs up for C'n'R
-
dori
- senior

-
Salut!
La artificiale ma refeream. Cand dadeam la rotative intotdeauna simteam... fie piscatura fie plecarea, la voblere era mai problematic.. de multe ori, pana sa-mi dau seama ca e pe fir...
Fir intins si toate cele bune!
-
edy.tm
- veteran

-
La artificiale ma refeream. Cand dadeam la rotative intotdeauna simteam... fie piscatura fie plecarea, la voblere era mai problematic.. de multe ori, pana sa-mi dau seama ca e pe fir...
Pai daca i problematic sa iti dai seama daca pestele e pe fir, probabil lanseta ta nu e buna... nu stiu cu ce lanseta pescuiesti.... poate ai scris in paginile celelalte, insa eu n-am vazut...
-
kzoli
- veteran

Schimba ancorele

si tine firul intins , de multe ori ataca imediat dupa ce ajunge naluca in apa si daca burta firului e mare si ancolele tocite ... Daca cleanul pune gura pe ceva ramane cu el ... daca este ascutit carligul, daca nu asta a fost. Cleanul ca si avatul se agata in ancora, ataca asa de vehement... indiferent ca este lac sau balta.
-
dori
- senior

-
Salut!
Aveam un Mitchel... nu mai stiu modelu exact insa.. era de 15-40 grame, am de gand sa-l schimb insa.. inca nu m-am hotarat ce model si ce lanseta se aleg (deocamdata am 100 ron.. pana la vara mai e)..
... ancorele erau Owner si ... cateva de la Strike Pro (nu stiu marca).. am incercat intr-o vreme, cand am rupt ce aveam de la SP Mustad.. dar ma irita modelele.. erau prea groase si.. curbura prea aiurea.
La balta.. nu e chiar asa.. cel putin la mine, cu ancore noi nu s-a agatat. De exemplu, am avut unul care a sarit dintre iarba cu voblerul in gura si i-a dat drumul in cateva milisecunde, inainte sa reactionez sau.. altul cand am incercat sa ma aproprii de un loc, venind dinspre mijlocul baltii.. mi-a facut surpriza de a urmari voblerul de 2-3 ori, a apucat si... l-a si scuipat... insa presupun ca mai mult din vina mea, inca nu m-am obisnuit cu tehnica..
... pe rau in schimb.. am alte probleme.. atunci cand lansez sub copaci si sunt buruieni plecate in apa.. nu stiu cum fac dar mereu apuc o frunzulita.. si pana reusesc sa "desfac"... sau am avut momente in care am dat intr-un mal abrupt, a ricosat de pamant (voblerul).. si cand a cazut in apa am mulinat si... l-am luat insa... nici nu ma asteptam, de regula 6 pesti din 10 imi scapa atunci cand de-abia atinge apa, voblerul.