pescuit la clean pe rauri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salut!
Cum o vreme nu mai ajung la pescuit la clean... am inceput sa "re"traiesc... partidele si sa-mi "re"amintesc cum am abordat si ce am folosit la clean.
De cateva ori, in locuri absolut frumoase - excelente la clean, pe rauri ca intindere mica-medie nu am putut sa ma aproprii de apa fie din cauza malurilor abrupte, a balariilor fie din cauza limpezimii apei. Am incercat de cateva ori sa "dau" de pe mal, de la 2-2,5 m insa slabe rezultate... voblerele mele evoluau foarte la suprafata iar din cauza pozitiei incomode nu puteam sa lansez in locurile vrute. Intrebarea este urmatoarea: cum va apropriati de asemenea locuri fara a speria "balaurii" ?
spor la treaba si fir intins!
Cum o vreme nu mai ajung la pescuit la clean... am inceput sa "re"traiesc... partidele si sa-mi "re"amintesc cum am abordat si ce am folosit la clean.
De cateva ori, in locuri absolut frumoase - excelente la clean, pe rauri ca intindere mica-medie nu am putut sa ma aproprii de apa fie din cauza malurilor abrupte, a balariilor fie din cauza limpezimii apei. Am incercat de cateva ori sa "dau" de pe mal, de la 2-2,5 m insa slabe rezultate... voblerele mele evoluau foarte la suprafata iar din cauza pozitiei incomode nu puteam sa lansez in locurile vrute. Intrebarea este urmatoarea: cum va apropriati de asemenea locuri fara a speria "balaurii" ?
spor la treaba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?
Pai daca-s 10-15 m intre vaduri pe unde nu trece barca inseamna ca poti sa stai cu cizme in vad si sa acoperi toata apa pana la urmatoru`, nu?dori scrie: Mai Dane... ce sa faci cu barca... pe un rau mic-mediu?... la fiecare 10-15 m dai de vad... plus ca inca nu detin acest mod de deplasare, foarte util la clean pe balti...

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
Informer...am pescuit si eu de 2 ori pe unul dintre raurile pe care merge dori...e f.f.f.f dificil de abordat...baltile snt destul de lungi,salciile sunt crescute pana in apa,maracinii la fel...malurile sunt ori f. inalte,ori inaccesibile din cauza vegetatiei..si...locurile accesibile nu tin peste:(
Nup... poate nu am fost destul de clar.. raul are aproximativ 5-6 m latime, in cele mai bune locuri sa zic 7-8 m. Apa nu are o adancime uniforma astfel ca, in unele locuri este mica (10-15 cm) ca mai apoi sa se adanceasca brusc pana la gat (nu sunt foarte inalt), de unde "manevrele" mai dificile, multe salcii si copaci in apa.. plus ca acolo unde am acces apa la picioare fie este "gropan" iar sub malul opus extrem de mica fie invers. De asemenea imi place sa incerc pe langa structuri (copaci, iarba in apa, pe sub maluri) si incerc sa evit pe cat posibil sa insist in locuri deschise unde nu prea sta cleanul mare.. de obicei abordez locurile noi sub forma de evantai: de la apa mica spre apa mare, dupa ce-mi dau seama de densitatea si marimea clenilor insist atunci cand revin acolo unde nu au prea fost tacuri sau stiu structura ca poate tine. Am uitat sa precizez.. ca am folosit metoda cu statul in apa si... nu e foarte buna pt. sanatate, mai ales atunci cand apa e gheata (in prezent inca nu detin ... neopren ? ).informer scrie:Pai daca-s 10-15 m intre vaduri pe unde nu trece barca inseamna ca poti sa stai cu cizme in vad si sa acoperi toata apa pana la urmatoru`, nu?dori scrie: Mai Dane... ce sa faci cu barca... pe un rau mic-mediu?... la fiecare 10-15 m dai de vad... plus ca inca nu detin acest mod de deplasare, foarte util la clean pe balti...
Ceea ce incerc eu este sa aflu cum pot sa abordez un loc nou care este "oarecum" ingradit de buruieni si salcii, astfel incat sa pastrez galagia la "minim" si sa ma pot orienta din start si spre locurile bune. De exemplu am gasit intr-o zi o portiune de rau foarte buna pt. clean marginita doar cu urzici si alte ierburi inalte si am reusit sa-mi croiesc drum pana la malul apei.. am reusit sa prind un clenut pe la 150 gr. (eliberat) cand... din cauza faptului ca erau foarte multe salcii in jur am agatat iar cand am incercat sa caut o pozitie mai buna am alunecat din cauza faptului ca malul era foarte abrupt si umed. Locul era foarte bun insa.. din cauza accesibilitatii nu am putut sa incerc decat una sau doua locuri pe sub salcii..
Se pare ca nu merg pozele unde le am "hostate".. cand o sa am timp o sa caut prin pc..
Spor la treaba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?