pescuit la clean pe rauri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salut!fox_spin scrie:unul dintre cele mai prinzatoare voblere de clean din acest sezon (pt mine) este strike pro pygmy de 4 cm http://www.totalfishing.ro/vobler-strik ... -2481.html
De regula... pe ce rauri dai (ma intereseaza.. ca debit/adancime si latime)
nu am prins nimic ... la voblere cu 2 ancore, de regula unde ataca cleanul (m-am uitat pe site.. evolueaza la 0,7 m).. presupun ca ar putea sa "dea" si de jos in sus, pe mijloc sau ma insel?
Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!
-
- veteran
L-ai reglat tu sau ai norocul de unul care evolueaza bine in curent? Cele pe care le am eu se "elicopterizeaza"fox_spin scrie:unul dintre cele mai prinzatoare voblere de clean din acest sezon (pt mine) este strike pro pygmy de 4 cm http://www.totalfishing.ro/vobler-strik ... -2481.html

dori scrie:Salut!fox_spin scrie:unul dintre cele mai prinzatoare voblere de clean din acest sezon (pt mine) este strike pro pygmy de 4 cm http://www.totalfishing.ro/vobler-strik ... -2481.html
De regula... pe ce rauri dai (ma intereseaza.. ca debit/adancime si latime)
nu am prins nimic ... la voblere cu 2 ancore, de regula unde ataca cleanul (m-am uitat pe site.. evolueaza la 0,7 m).. presupun ca ar putea sa "dea" si de jos in sus, pe mijloc sau ma insel?
pescuiesc pe rauri mici cum ar fi Bistrita Aurie, Budac si medii cum sunt Sieul si Somesul dar cele mai multe capturi le-am avut in apa mica pana in 50 cm;pe vaduri si in maluri.de cele mai multe ori pestele era agatat cu ancora de pe burta in gura si cu cea din spate rareori prin ochi

din 4 voblere strike pro pe care le am 2 sunt cam dereglate si nu prea le pot regla din ochet. pe cele dereglate le folosesc atunci cand mananca bine cleanul. cum ating apa apare instantaneu atacu.,,,atunci poti da cu orice.
Strike pro pygmi jointed, mi-a fost prezentat acuma doi ani ca un vobler nemaipomenit de bun la clean si pastrav, numai ca dupa achizitie am inteles ca acei cleni si pastravi trebuie sa stea in cada sau in lac fiindca acest vobler pe curent de rau se invarte ca morisca.
o totala dezamagire.
nu acelasi lucru pot spune despre alt vobler de la Strike pro, care sambata, pe Olt si-a dovedit eficienta in conditiile in care multe alte voblere si rotative nu au mers deloc, asta a reusit sa culeaga destui cleni frumosi
o totala dezamagire.
nu acelasi lucru pot spune despre alt vobler de la Strike pro, care sambata, pe Olt si-a dovedit eficienta in conditiile in care multe alte voblere si rotative nu au mers deloc, asta a reusit sa culeaga destui cleni frumosi

-
- veteran
Anul trecut am avut zile in care am capiat clenii in curent puternic cu un pygmi pe care l-am reglat in prealabil,opune rezistenta mica mulinat impotriva curentului si nu arcuieste tare nuielusa UL,spre deosebire de alte voblere
!Jointed-ul nu-mi placea si n-am prins nimic cu el stand in trusa
!Repet,asta se-ntampla anu'trecut,anul asta..canci clean
!

Salut!
Ieri si alaltaieri am fost la peste. Raul scazut in prima zi, apa limpede si rece.. plus un vant extrem de puternic. Am reusit cu chiu cu vai sa gasesc un loc excelent de clean (1 ora am mers pe jos
)... am luat 5-6 cleni la palma si jumatate, dintr-o toaie, cu atac frumos etc. insa.. am "reusit" sa pierd voblerul norocos, degeaba am facut eu baie...
Neavand chef de intoarcere acasa, ca' tot facusem drumul.. am incercat ce aveam in trusa + noile achizitii.. si am reusit sa schimb "meniul", am luat 1 clean pe atac la un Rapala Fire Tiger.. din nefericire.. a atacat exact la ultimele "manivele".
Ieri .. am reusit sa-i conving sa manance si un Salmo, pe rosu. La inceput am agatat superficial, in afara gurii.. ca intr-un final sa prind unul si de ancora, multe atacuri.. nesoldate cu ceva notabil. Dupa multe ratari la un Strike Pro (varianta sinking)... am inceput sa-mi dau seama cam cum s-ar "prezenta".
Nedumerirea mea este urmatoarea: De ce am avut atacuri numai la recuperarea in pelicula.. intr-o maniera medie/rapida, in momentul in care incetineam putin recuperarea ... automat incetau urmarirea.
Ieri si alaltaieri am fost la peste. Raul scazut in prima zi, apa limpede si rece.. plus un vant extrem de puternic. Am reusit cu chiu cu vai sa gasesc un loc excelent de clean (1 ora am mers pe jos

Neavand chef de intoarcere acasa, ca' tot facusem drumul.. am incercat ce aveam in trusa + noile achizitii.. si am reusit sa schimb "meniul", am luat 1 clean pe atac la un Rapala Fire Tiger.. din nefericire.. a atacat exact la ultimele "manivele".
Ieri .. am reusit sa-i conving sa manance si un Salmo, pe rosu. La inceput am agatat superficial, in afara gurii.. ca intr-un final sa prind unul si de ancora, multe atacuri.. nesoldate cu ceva notabil. Dupa multe ratari la un Strike Pro (varianta sinking)... am inceput sa-mi dau seama cam cum s-ar "prezenta".
Nedumerirea mea este urmatoarea: De ce am avut atacuri numai la recuperarea in pelicula.. intr-o maniera medie/rapida, in momentul in care incetineam putin recuperarea ... automat incetau urmarirea.