pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 31 Aug 2010, 16:58

@dori, problema asta am avut-o si eu, doar atacuri, pana am facut cateva smecheri la triple, ba am scos tripla de pe burta, ba tripla din spate.. si asa am vazut cum prind... si am observat ca tripla din spate daca o las, si o dau jos pe cea de mpe burta, am mai multe capturi... Mie mi s-a intamplat sa aduc cleanul pana langa mine, si dupaia sa iasa din carlig... aiurea si nu a fost o singura data.
Eu la clean recuperez liniar, fara opriri, am incercat si cu opriri, si nu sareau deloc la vobler... Incearca liniar.

Off :Oameni buni. As vrea sa stiu si eu de la cei din timisoara unde pot gasi scule de la Salmo, m-ar interesa doar hornet de 2.5 cm. si tiny. Nu gasesc. doar de 4.5 cm. la hornet. Am fost la baron si era inchis. sunt in ungaria.. cica..
Rog cei care stiu vreun magazin care are pe stoc hornet de 2.5 sa ma contacteze pe PM. multumec

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Aug 2010, 17:11

topicul va continua cu discutii despre pescuitul cleanului pe rauri, intrebarile referitoare la voblere sau locatii se posteaza in sectiunea dedicata echipamentelor sau in topicul deja existent timisorenilor.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 517#172517

mesajele off topic vor fi sterse.

multumesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 31 Aug 2010, 18:34

@ edy.tm - de regula.. doar la SP (Strike Pro), cand fac "manevre" ca sa lansez fix la 2 cm pe malul opus.. recuperez direct deoarece... imi apucau cum atingea pelicula dar.. ratam des.. Acum, cand recuperez liniar alternez viteza, la inceput cand atinge apa recuperez rapid, ca sa iau pestele activ.. iar apoi mai lansez de 4-5 ori cand recuperez tot liniar dar mai rapid. La margine de suvoi, aproape de celalalt mal (cam 3 -4 m latime), sub o salca au sarit cativa frumosi atunci cand am lasat 1 secunda sa curga cu apa apoi.. faceam mici zvacnituri din varful vergii.

@informer
Mai am de la salmo ceva care seamana cu D/YD (de la ei).. insa aduce perfect cu un clean : http://dori.sunphoto.ro/Voblere/20771118 .. la acesta am avut cele mai multe piscaturi .. Ph-ul l-am pierdut cand ma jucam cu el pe o balta.. si se pare ca a vrut un biban sa-l "joace" .. iar eu nefiind "prieten" cu spinning-ul.. mi-a scapat din nod. La cel ca un clean, l-am "jucat" la inceputul verii, pe sub o salca, pe malul opus, in sistem recuperari destul de rapite (2-3 "manivele").. si o pauza de cel mult o secunda apoi un mic tac din varf, am avut 3 tacuri dar... nimic pe mal.

Toata trusa, de asta vara (am pierdut PH-ul): http://dori.sunphoto.ro/Voblere/20772009 ... dar ET-urile nu merg cand trebuie, cel Fire-Tiger (Cozma cred ca e)... nu merge, se roteste la cateva recuperari.. de aceea ieri am luat un Rapala ( http://www.freewebs.com/johnsfishing/Ra ... etiger.jpg). Mai am un Strike Pro.. ca o albitura, Sinking, altul ca acesta dar... sigur e mare pt. clean: http://www.totalfishing.ro/image.php?im ... J.A55S.jpg .

Si.. cea mai recenta achizitie.. Un rapala.. ca acesta: Imagine .

Cred ca a trecut sezonul carabusilor.. asa ca nu am mai incercat la Tiny.

Ce am prins a fost la modelul asta, de la SP (http://9.images.ok-shop.ro/thumbs/27767 ... 50_216.jpg ), mai am unul (se vede in trusa) dar.. foarte rar am prins la el.

fir intins, toate cele bune si s`auzim de bine!

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 31 Aug 2010, 18:57

dori,
Rapala Count Down este unul dintre modelele mele preferate, am prins multi cleni folosindu-l. I-adevarat ca FireTiger nu-i culoarea mea preferata, cu ce-am avut mai mult succes fiind argintiu cu spatele negru sau imitatia de biban.
Hornet-urile alea ce le ai de la Salmo is iar niste voblere foarte apreciate.
Cu Strike Pro ala Baby mi-a mers si mie bine, la un moment dat am prins chiar shi un somn cu el :lol: .
Rotativele alea Mepps is prinzatoare, daca nu te deranjaza rasucitu` firului (dai cu textil sau mono?).
Una peste alta, nu-i o trusa rea pentru inceput.
In ce priveste modalitatea de recuperare, eu personal nu prea "joc" vobleru` cand dau la clean.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 31 Aug 2010, 19:09

La imitatie de biban... pe rau n-am avut tacuri.. cand l-am incercat, posibil sa nu fi insistat eu unde trebuia.

Dau cu mono, e un pic cam prea gros pentru clean (0,22)... insa de regula imi place sa-l caut si pe o balta, unde este foarte multa buruiana si, deocamdata nu-mi permit sa pierd prea multe voblere, desigur, fara sa le fi incercat. Am optat pentru un fir mai gros deoarece iarba e deasa, pestele mai intra in ea.. apa fiind destul de adanca (>3m).

... 3 specii am prins la Strike: mreana vanata, clean si biban. Bibanul cand cautam pe o balta, la marginea ierbii, cleanul.

O sa incerc data viitoare cand ma duc.. sa recuperez numai liniar.. in cateva locuri iar in altele .. sacandat (http://dori.sunphoto.ro/Capturi - asta am prins accidental cand am dat dupa clean, toti pestii au fost eliberati.. si i-am tinut pe mal doar pt. 2-3 fotografii si doar cat sa folosesc pensa pt. ancora/e), am vazut si exemplare frumoase, pe rau si balta dar... nu am reusit sa conving nimic mai mare de o palma jumatate.

Spre vara vreau sa-mi iau o lanseta light si.. poate o sa-mi ramana fonduri sa incerc si alte modele de voblere...

Multumesc pentru raspunsuri, sper sa ajung.. saptamana asta sau cel tarziu cea viitoare (daca apa imi permite), sa mai incerc la clean.. poate-poate. orice pareri sunt binevenite.

Fir intins si toate cele bune, s`auzim de bine!

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 31 Aug 2010, 19:29

http://dori.sunphoto.ro/Voblere/20772009 hornetul din dreapta, al doilea de sus in jos, ala cu rosu, RC-sau-RCW, mi se pare destul de bun pentru apa tulbure,
Dori, imi poti spune te rog, cati cm are. ? reali, cand ai timp daca ai putea sa-l masori., ca vad ca i mai mic decat hornetul culoare D de deasupra lui
Sau D are 3 cm, si RCW are 2.5 ? :roll:

Sunt curios, nu stiam ca sunt mai mici de 2.5 cm. care dintre ele are 2.5 cm D sau RCW ?
nu am facut off topic, are legatura cu topic-ul, ... :D

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 31 Aug 2010, 19:59

edy.tm scrie:http://dori.sunphoto.ro/Voblere/20772009 hornetul din dreapta, al doilea de sus in jos, ala cu rosu, RC-sau-RCW, mi se pare destul de bun pentru apa tulbure,
Dori, imi poti spune te rog, cati cm are. ? reali, cand ai timp daca ai putea sa-l masori., ca vad ca i mai mic decat hornetul culoare D de deasupra lui
Sau D are 3 cm, si RCW are 2.5 ? :roll:

Sunt curios, nu stiam ca sunt mai mici de 2.5 cm. care dintre ele are 2.5 cm D sau RCW ?
nu am facut off topic, are legatura cu topic-ul, ... :D
Acum le am la tara insa.. mi-am facut o lista cu cheltuielile de pescuit, tocmai am consultat-o si.. detaliile erau trecute in lista (am facut-o.. pt. eventualele pierderi de voblere care dau randament).

Pe ambalaj scria: Hornet 2 S - Colour - Red crawdad, 2,5 cm/1,5 g. sinking. Diving Depth 0,5/1,5 m, H2S RCW .

Mai doresti sa-l masor ? Eu pot.. l-am incercat pe apa semi-tulbure, am avut 2-3 piscaturi dar... Oricum, D-ul, daca nu ma insel.. are sigur 3 cm.

Apropo de recuperare liniara... de regula unde tu unde dai cu voblere sinking ? Ai incercat si pe langa obstacole ?

La tiny... cat de des incerci pe loc.. si cam in ce sezon ? Am vazut mai demult.. mai multe modele dar.. culorile mi se parea prea .. "anormale" asa ca... am luat doar "gandacul".

Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 31 Aug 2010, 21:40

Multumesc mult ca mi-ai spus masuratorile.

eu insist mult pe langa obstacole, nu pescuiesc de mult la clean, insa am inceput sa insist mult, sa am rabdare, si pestele nu s-a lasat asteptat, la carabus, am avut la atacuri cu nemiluita. :) sinkyng nu folosesc, nu imi plac..

Eu mai mult pescuiesc in apa (vara) si stateam pe la copaci, la 10-15m de mal, si veneam incet cu apa, La 20-30 lanseuri, mai faceam vreo 5 pasi... Tre sa ai rabdare... ceea ce nu am avut, dar am inceput sa ma impac cu ideea :P

numa' bine

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 31 Aug 2010, 22:15

oameni buni, eu, desi mi-am imbogatit colectia si cu ceva voblere (e drept ca doar 4-5 ar merge si la clean, restul fiind de dimensiuni maricele), raman impatimitul blinkeritului, mai ales cand e vorba de clean. ieri, cu o rotativa DAM Efzett nr.1, argintie, am avut 4 capturi considerabile (500-900 g).
si la celelalte specii de rapitori, tot tablele mi-au adus cele mai mari satisfactii, cel putin pana in prezent...

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 01 Sep 2010, 08:08

boistean scrie:oameni buni, eu, desi mi-am imbogatit colectia si cu ceva voblere (e drept ca doar 4-5 ar merge si la clean, restul fiind de dimensiuni maricele), raman impatimitul blinkeritului, mai ales cand e vorba de clean. ieri, cu o rotativa DAM Efzett nr.1, argintie, am avut 4 capturi considerabile (500-900 g).
si la celelalte specii de rapitori, tot tablele mi-au adus cele mai mari satisfactii, cel putin pana in prezent...
Scuze, am vrut sa dau MP . greseala mea.

Scrie răspuns