pescuit la clean pe rauri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Si eu folosesc textil la clean - PP de 10lb - e adevarat ca in zona in care pescuiesc - Tg Mures - oricand poate intra un avat, o stiuca chiar si somn.
Imi place mai mult textilul, atacurile sunt mai puternice, simti mai bine pestele din carlig este ami distractiv, dupa parerea mea. Pe ape curate cristal vopsesc ultimii 1-2m cu marker negru. De anul acesta o sa incerc si cu inaintas de flourocarbon, sa vedem..
Imi place mai mult textilul, atacurile sunt mai puternice, simti mai bine pestele din carlig este ami distractiv, dupa parerea mea. Pe ape curate cristal vopsesc ultimii 1-2m cu marker negru. De anul acesta o sa incerc si cu inaintas de flourocarbon, sa vedem..
nu pentru asta mergem la pescuit?boistean scrie:... tensiunea, adrenalina. macar atat.

considera ca l-ai eliberat si ai uitat sa-i faci poza.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
-
- veteran
storm scrie:Si uite asa,ajungem la vesnica intrebare:Puneti struna cand dati la clean?![]()
![]()
daca este un rau unde nu exista somn si stiuca poti folosi doar mono.dar intrun rau cum este oltul eu in ultimi ani am pescuit doar de vreo 2-3 ori fara struna cu textil dupa clean si taman atuncea am ratat super stiuca ptr ca nu aveam struna.dar pe o apa limpede limpede poti avea totusi atac de clean cand cei mai maruntei sunt cu pofta de papa si vaneaza in card.primi vin sa atace naluca si evita in ultima clipa sa puna gura insa cei din spate pun gura tocmai ptr ca intervine teama de a nu pierde hrana.si anul acesta cand apa era mai tulbure dadeam cu salmo thrill cu struna fina si am prins un clean de 1,2kg plin de icre.eu pescuiam intrun loc unde era posibil sa intre stiuca si mam mutat cu cativa zeci de m mai in sus unde este o cascada tr rosu sibiu stiam ca acolo sta avatul dar inca in prohibitie fiind foloseam struna ptr a nu ma "surpinde"vreun organ(ceea ce nu se poate la noi in sibiu).deci cu struna am prins si avat si clean dar pe apa tulbure.storm scrie:Si uite asa,ajungem la vesnica intrebare:Puneti struna cand dati la clean?![]()
![]()
ia uite ce de am scris ma

-
- veteran
nu stiu mai nimik de pike mono si as vrea sa aflu cam ce dimensiuni folositi voi .am vazut ceva pe cabela"s cica foarte renumit ca si calitate las putea ava intro luna de zile dar un fir de acesta daca este prea subtire sa zicem in dimensiuni europende de 0.22-o,25 nu il taie o stiuca de 4-5kg???apoi daca este mai gros???poate rezsita la un somnalu mare sa zicem? dar nu ia din evolutia naluci?nui prea gros ptr un avat?este transparent prin apa?parca tot o struna la stiuca este mai siguravleydyx scrie:Eu folosesc Pike mono cand pescuiesc unde stiu ca pot avea surprize(Dintoase)storm scrie:Si uite asa,ajungem la vesnica intrebare:Puneti struna cand dati la clean?![]()
![]()
voi ce spuneti?