pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

MARIUS POPA scrie:revenind la subiectul topicului, vin si eu cu o intrebare:
cat din timpul dedicat unei partide de pescuit, il petreceti in apa, si cat pe uscat?ca eu , de cate ori ma duc (vorbim de sezonul cald) vreau nu vreau tot trebuie sa intru in apa, ba ca am vazut un loc accesibil , ba ca vreau sa ma apropiu de o zona tinta sau pur si simplu, pe raurile mai mici, merg prin apa!
subiectul se poate "ramifica " pe cazuri si cazuri, cu echipament sau fara echipament, dar in general, cat stam in apa?
In functie de locatie ...toata ziua in apa

, sau toata ziua de pe mal
Daca dau din barca atunci nu se stie niciodata

vara e placut dar toamna si primavara brrrrrrrrrrr.
-
MARIUS POPA
- veteran

fox_spin scrie:vara tot timpul pescuiesc din apa din cauza ca raul pe care pescuiesc cel mai des nu imi permite sa il abordez de pe mal.
pescuind de pe mijlocul apei pot lansa inspre ambele maluri si in toate directiile(asta depinde de apa pe care pescuiesti ca daca este adanca nu ai ce face).am avut atacuri si capturi cand mai aveam 1 metru de fir pana la varful lansetei.linistea e foarte importanta cand pescuiesti din apa;mai ales deplasatul pe pietre.
pe sieu am observat ca alta varianta nu exista, mai sunt cazurile in care apa are o adancime mai mare (si sunt locuri destule);cat am apucat sa dau eu , doar din apa, si este destul de rece apa pe sieu

.
pai punem in calcul doar vara, ca in rest banuiesc ca fara costum nu ai ce cauta in apa.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
kzoli
- veteran

MARIUS POPA scrie:fox_spin scrie:vara tot timpul pescuiesc din apa din cauza ca raul pe care pescuiesc cel mai des nu imi permite sa il abordez de pe mal.
pescuind de pe mijlocul apei pot lansa inspre ambele maluri si in toate directiile(asta depinde de apa pe care pescuiesti ca daca este adanca nu ai ce face).am avut atacuri si capturi cand mai aveam 1 metru de fir pana la varful lansetei.linistea e foarte importanta cand pescuiesti din apa;mai ales deplasatul pe pietre.
pe sieu am observat ca alta varianta nu exista, mai sunt cazurile in care apa are o adancime mai mare (si sunt locuri destule);cat am apucat sa dau eu , doar din apa, si este destul de rece apa pe sieu

.
pai punem in calcul doar vara, ca in rest banuiesc ca fara costum nu ai ce cauta in apa.
Am eu un combinezon neopren de 4 mm , pana la piept dar dupa 30 min in apa deja tremur

... e doar reclama ca stai ore bune in apa ... is eu mai friguros dar nici chiar asa
Am luat mai demult ptr clean si stiuca ...dar am folosit si la scobar ... vara e calda rau ,toamna ,primavara e frig ,e mai mult reclama ......
-
kuin tauti
- veteran

ce marca si ce model ?
-
kzoli
- veteran

kuintautti scrie:ce marca si ce model ?
Marca Jaxon .... model nu stiu ... are cizma de cauciuc si pe el vine lipit combinezonul piept care e fixat /reglat cu arici in fata are un buzunar imens .
am primit 1 mp material ptr lipit si lipici aferent . Acum 2 ani am luat ....marime 45-46 sa pot sa ma imbrac sub el toamna ,dar tot rece e
Normal am marimea 43-44 dar era prea mic din gama aceasta

....
Cand am luat era modelul cel mai gros care era in magazinele pe care am incercat ... n-am vrut sa comand online ca am patit odata cu un bocanc .... au schimbat de 4 ori pana era unul potrivit .
De rezistat, rezista la apa .... am testat 2 zile una dupa alta in apa fara sa usca si tot n-a lasat sa patrunda apa ....
-
kamsin
- junior

-
Oricat de buni ar fi wadersi ... apa nu trece, dar crivatil da

Orice sut in fund e un pas inainte !
-
Fario_nebunu
- veteran

Unoeri transpira corpul in wadersi si cand ii dai jos nu e clar daca a intrat apa sau e de la transpiratie! Cum ne putem da seama?
-
Tavi
- veteran

Daca transpiri ca un porc nu-ti poti da seama

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
kuin tauti
- veteran

nah... neopren si neopren... ai mei is hodgman de 5 mm si in mijlocu iernii n-am nici pe dracu cu ei...
bine... io port pantaloni de lina pe sub ei...
-
kzoli
- veteran

Fario_nebunu scrie:Unoeri transpira corpul in wadersi si cand ii dai jos nu e clar daca a intrat apa sau e de la transpiratie! Cum ne putem da seama?
Incearca pe timp racoros

,sau umple vana cu apa si baga in el fara sa intra apa inauntru ....