pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

kuintautti scrie:subler digital e kaka ! te pishi pe el ca nu-i bun !
iati unu normal ca-i mai sincer !
Nu-i al meu , am cerut ptr poze dar am masurat si cu micrometru ,si e cam pe acolo ,am facut pozele cu subler digital sase vada mai bine ... o sa pun in galerie numai sa micsorez pozele

.... poate fi rau ,sa masoara gresit dar atata timp cat ambele fire am masurat cu acelasi instrument ,chiar daca masuratorile sunt diferite diferenta e prea mare intre ele

-
kzoli
- veteran

cum dreaqu' sa fie mai gros un fir de 0,12 mm decat un fir de 0,16 mm ...
Taicanoe ,
Nu mai am rolele respective(de 0,12 si 0,16) ,dar am pus una de 0.24 mm textil vs 0.30 mm mono,poze in galerie

..... daca tii neaparat iau si una de 0.12 mm textil sa pozez cu una de 0.16 mono.
Dar cel mai simplu intra in primul magazin cu articole de pescuit si cere 2 role de acelasi dimensiuni una mono alta textil pune una langa alta si vei vedea .......

-
adiwolf
- veteran

kzoli scrie:cum dreaqu' sa fie mai gros un fir de 0,12 mm decat un fir de 0,16 mm ...
Taicanoe ,
Nu mai am rolele respective(de 0,12 si 0,16) ,dar am pus una de 0.24 mm textil vs 0.30 mm mono,poze in galerie

..... daca tii neaparat iau si una de 0.12 mm textil sa pozez cu una de 0.16 mono.
Dar cel mai simplu intra in primul magazin cu articole de pescuit si cere 2 role de acelasi dimensiuni una mono alta textil pune una langa alta si vei vedea .......

sa intre in magazin??
pai acolo sta toata ziua

-
kzoli
- veteran

-
taicanoe
- veteran

-
zoli tu inca mai crezi tot ce scrie pe cutii / ambalaje ?
inseamna ca esti omul ideal pentru campaniile electorale ale politicienilor

crezi tot
pai cand ai facut "celebra" afirmatie
Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
n-ai specificat ca un fir textil inscriptionat de 0,12 are o cu totul alta grosime masurata ... etc.
Si ca sa vezi ca-ti dau dreptate - un fir textil - corastrong 0,12 pe ambalaj
are in realitate, masurat cu micrometrul clasic

cam 0,24mm
PS
- renunta la firele gen Crystal ... indiferent cine le fabrica.
- daca nu vrei sa se umfle cauta fire termofuzionate si dupa ce le gasesti, cumpara braid

S'altare și bunăstare !
-
kzoli
- veteran

Multumesc ptr. lamurire
Am luat pp de 0.17 mm si aceasta e mai mult ,dar in fine ....,berkley ul de 0.24 care e dublu ,am pastrat ptr pescuit la pluta

bineinteles cu oblete la somn

.
Cand ma mai duc la cumparat fir ,inchiriez un micrometru.....

-
MARIUS POPA
- veteran

revenind la subiectul topicului, vin si eu cu o intrebare:
cat din timpul dedicat unei partide de pescuit, il petreceti in apa, si cat pe uscat?ca eu , de cate ori ma duc (vorbim de sezonul cald) vreau nu vreau tot trebuie sa intru in apa, ba ca am vazut un loc accesibil , ba ca vreau sa ma apropiu de o zona tinta sau pur si simplu, pe raurile mai mici, merg prin apa!
subiectul se poate "ramifica " pe cazuri si cazuri, cu echipament sau fara echipament, dar in general, cat stam in apa?

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
YoNutzu
- senior

In functie de zona am partide in care stau cam toata partida de pescuit in apa, doar cand am maluri accesibile mai ies pe uscat si zone unde doar poate traversez raul pentru abordarea altor locuri. Am partide in care jumatate din timpul alocat pescuitului il stau prin boscheti, tufe, copaci pentru recuperarea nalucilor

.
La cateva partide (intrat in apa pana la genunchi) am avut atacuri cu finalizare la 2-3 m de mine cand ma pregateam sa scot naluca din apa pentru o alta lansare ... voua vi s-a intamplat?!
-
fox_spin
- senior

vara tot timpul pescuiesc din apa din cauza ca raul pe care pescuiesc cel mai des nu imi permite sa il abordez de pe mal.
pescuind de pe mijlocul apei pot lansa inspre ambele maluri si in toate directiile(asta depinde de apa pe care pescuiesti ca daca este adanca nu ai ce face).am avut atacuri si capturi cand mai aveam 1 metru de fir pana la varful lansetei.linistea e foarte importanta cand pescuiesti din apa;mai ales deplasatul pe pietre.