pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kamsin
junior
junior

Mesaj de kamsin » 13 Mai 2010, 08:18

tudor scrie:Eu pescuiesc numai cu textil...chiar si la clean. :lol:
Eu am avut o tentava sa pun textil la clean datorita vegetatiei din si de la marginea raului .... dar am fost faultat pe forum ... :D
Orice sut in fund e un pas inainte !

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 13 Mai 2010, 09:03

Pai daca pescuiesti pe forum te faulteaza unii. :lol:
Pe apa e putin diferit.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Mai 2010, 09:05

kzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
Foate logic ceea ce afirmi :lol: cum dreaqu' sa fie mai gros un fir de 0,12 mm decat un fir de 0,16 mm ... sau faci confuzii si amesteci mere cu prune adica 12 lbs textil cu 0,16mm mono.

Personal dau la clean de peste 3 ani cu textil de 0,08 sau max. 0,10mm cu leader de monofilament cu vartej si agrafa duo lock.
Folosesc agrafa doar din comoditate pentru ca mi-e lene sa fac noduri la fiecare schimbare a nalucii.

:lol: Tudor foarte buna asta cu pescuitul pe forum :lol:
S'altare și bunăstare !

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 13 Mai 2010, 09:18

Merci Taica Noe.

Si eu pescuiesc la fel. Textil cat mai fin (4-6lbs nu stiu diametru ca-mi vine din US), leader fluoro si agrafa. Vartej nu am nevoie ca nu pescuiesc cu rotative.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Mai 2010, 09:55

taicanoe scrie:
kzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
Foate logic ceea ce afirmi :lol: cum dreaqu' sa fie mai gros un fir de 0,12 mm decat un fir de 0,16 mm ... sau faci confuzii si amesteci mere cu prune adica 12 lbs textil cu 0,16mm mono.

E simplu ia din cate una de cate un metru si pune una langa cealalta se vede si la ochi , iar daca mai si folosesti textilul se mai si umfla dupa un timp :lol:

Daca nu ma crezi e treaba ta , ia un micrometru si verica :wink:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 13 Mai 2010, 10:19

Kzoli, vezi ca firul ala despre care vorbesti, whiplast, nu exista. Sau daca exista nu stiu cina il fabrica.
Whiplash exista, facut de Berkley. Este insa un fir foarte prost, nici macar nu-l distribuie la ei in US. Si ai dreptate, asta chiar se umfla iar diametrul dat pe ambalaj e aiurea. Dar asta cu diametrul este cazul la multe fire.
Asta explica faptul ca 0,12 e mai gros decat 0,16.
Vezi ca au fost sute de discutii aici despre textile, poate vei gasi printre toate modelele luate in discutie si cate un fir in care poti avea incredere.
Personal nu mai caut de mult sa cunosc diametrul unui textil, oricum le cumpar din US si lucrul asta nu e scris pe ambalaje. Vad insa ochiometric cat de subtiri sunt si-mi dau seama daca ma satisfac pescuind cu ele.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Mai 2010, 10:36

tudor scrie:Kzoli, vezi ca firul ala despre care vorbesti, whiplast, nu exista. Sau daca exista nu stiu cina il fabrica.
Whiplash exista, facut de Berkley. Este insa un fir foarte prost, nici macar nu-l distribuie la ei in US. Si ai dreptate, asta chiar se umfla iar diametrul dat pe ambalaj e aiurea. Dar asta cu diametrul este cazul la multe fire.
Asta explica faptul ca 0,12 e mai gros decat 0,16.
Vezi ca au fost sute de discutii aici despre textile, poate vei gasi printre toate modelele luate in discutie si cate un fir in care poti avea incredere.
Personal nu mai caut de mult sa cunosc diametrul unui textil, oricum le cumpar din US si lucrul asta nu e scris pe ambalaje. Vad insa ochiometric cat de subtiri sunt si-mi dau seama daca ma satisfac pescuind cu ele.

E posibil sa fie asa ,eu ma referam la :

http://www.xxx.ro/produse/52/8526/Fi ... -110m.html
... in schimb am vazut multe alte fire cu provenienta indoielnica . Iar ceea de culoare galbena ,trebuie sa caut rola ptr denumirea exacta mai am undeva prin sertare ...
Eu le cumpar din tara ( ori de pe net ori din magazine ) si folosesc cam 2 role pe an .
Nu sunt inpotriva firelor textile ,eu folosesc la stiuca si somn marca de mai sus si PP verde . ,dar la clean sunt un pic :roll: in fine fiecare da cu ce vrea si cu ce poate mai ales ce permite buzunarul :lol:
Multumesc ptr. precizari .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Mai 2010, 10:43

kuintautti scrie:poa i-ai prins pe toti ! :lol:
Pe care le am prins eu , sau intors in apa cam in proportie de 95 % , si nu ma consider "vinovat " pentru aceea 5 % :lol: .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Mai 2010, 13:53

taicanoe scrie:

Acuma am si dovezi foto :lol: , ..... intradevar cu fir de 0.30 mono si fir de 0.24 textil (ambele noi nefolosite ,pusa una langa alta si masurata cu un subler digital ,care poate nu e etalon ,dar diferenta e uriasa si cu acel instrument a fost masurat ambele fire .
.....de 0.30 a iesit 0.31mm (mono) iar la 0.24 textil a iesit 0.43 mm.
daca nu credeti mergeti in orice magazin cereti cate o rola din fiecare si puneti una langa alta ....veti observa clar diferenta ieri din curiozitate am intrat in 2 magazine am cerut vreo 5-6 fire si m-am convins ,in magazin poze n-am putut sa fac ,dar am luat 2 role :lol: ptr. comparatie...
Cine vrea sa vada pozele sa trimita adresa de email si trimit pozele respective . :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 15 Mai 2010, 19:29

subler digital e kaka ! te pishi pe el ca nu-i bun !

iati unu normal ca-i mai sincer !

Scrie răspuns