Eu am avut o tentava sa pun textil la clean datorita vegetatiei din si de la marginea raului .... dar am fost faultat pe forum ...tudor scrie:Eu pescuiesc numai cu textil...chiar si la clean.
pescuit la clean pe rauri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Foate logic ceea ce afirmikzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
Personal dau la clean de peste 3 ani cu textil de 0,08 sau max. 0,10mm cu leader de monofilament cu vartej si agrafa duo lock.
Folosesc agrafa doar din comoditate pentru ca mi-e lene sa fac noduri la fiecare schimbare a nalucii.
S'altare și bunăstare !
Foate logic ceea ce afirmitaicanoe scrie:kzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
E simplu ia din cate una de cate un metru si pune una langa cealalta se vede si la ochi , iar daca mai si folosesti textilul se mai si umfla dupa un timp
Daca nu ma crezi e treaba ta , ia un micrometru si verica
Kzoli, vezi ca firul ala despre care vorbesti, whiplast, nu exista. Sau daca exista nu stiu cina il fabrica.
Whiplash exista, facut de Berkley. Este insa un fir foarte prost, nici macar nu-l distribuie la ei in US. Si ai dreptate, asta chiar se umfla iar diametrul dat pe ambalaj e aiurea. Dar asta cu diametrul este cazul la multe fire.
Asta explica faptul ca 0,12 e mai gros decat 0,16.
Vezi ca au fost sute de discutii aici despre textile, poate vei gasi printre toate modelele luate in discutie si cate un fir in care poti avea incredere.
Personal nu mai caut de mult sa cunosc diametrul unui textil, oricum le cumpar din US si lucrul asta nu e scris pe ambalaje. Vad insa ochiometric cat de subtiri sunt si-mi dau seama daca ma satisfac pescuind cu ele.
Whiplash exista, facut de Berkley. Este insa un fir foarte prost, nici macar nu-l distribuie la ei in US. Si ai dreptate, asta chiar se umfla iar diametrul dat pe ambalaj e aiurea. Dar asta cu diametrul este cazul la multe fire.
Vezi ca au fost sute de discutii aici despre textile, poate vei gasi printre toate modelele luate in discutie si cate un fir in care poti avea incredere.
Personal nu mai caut de mult sa cunosc diametrul unui textil, oricum le cumpar din US si lucrul asta nu e scris pe ambalaje. Vad insa ochiometric cat de subtiri sunt si-mi dau seama daca ma satisfac pescuind cu ele.
tudor scrie:Kzoli, vezi ca firul ala despre care vorbesti, whiplast, nu exista. Sau daca exista nu stiu cina il fabrica.
E posibil sa fie asa ,eu ma referam la :
http://www.xxx.ro/produse/52/8526/Fi ... -110m.html
... in schimb am vazut multe alte fire cu provenienta indoielnica . Iar ceea de culoare galbena ,trebuie sa caut rola ptr denumirea exacta mai am undeva prin sertare ...
Eu le cumpar din tara ( ori de pe net ori din magazine ) si folosesc cam 2 role pe an .
Nu sunt inpotriva firelor textile ,eu folosesc la stiuca si somn marca de mai sus si PP verde . ,dar la clean sunt un pic
Multumesc ptr. precizari .
Foate logic ceea ce afirmitaicanoe scrie:kzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
Acuma am si dovezi foto
.....de 0.30 a iesit 0.31mm (mono) iar la 0.24 textil a iesit 0.43 mm.
daca nu credeti mergeti in orice magazin cereti cate o rola din fiecare si puneti una langa alta ....veti observa clar diferenta ieri din curiozitate am intrat in 2 magazine am cerut vreo 5-6 fire si m-am convins ,in magazin poze n-am putut sa fac ,dar am luat 2 role
Cine vrea sa vada pozele sa trimita adresa de email si trimit pozele respective .
- kuin tauti
- veteran