Eu am avut o tentava sa pun textil la clean datorita vegetatiei din si de la marginea raului .... dar am fost faultat pe forum ...tudor scrie:Eu pescuiesc numai cu textil...chiar si la clean.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Foate logic ceea ce afirmikzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
Foate logic ceea ce afirmitaicanoe scrie:kzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...
tudor scrie:Kzoli, vezi ca firul ala despre care vorbesti, whiplast, nu exista. Sau daca exista nu stiu cina il fabrica.
Whiplash exista, facut de Berkley. Este insa un fir foarte prost, nici macar nu-l distribuie la ei in US. Si ai dreptate, asta chiar se umfla iar diametrul dat pe ambalaj e aiurea. Dar asta cu diametrul este cazul la multe fire.
Asta explica faptul ca 0,12 e mai gros decat 0,16.
Vezi ca au fost sute de discutii aici despre textile, poate vei gasi printre toate modelele luate in discutie si cate un fir in care poti avea incredere.
Personal nu mai caut de mult sa cunosc diametrul unui textil, oricum le cumpar din US si lucrul asta nu e scris pe ambalaje. Vad insa ochiometric cat de subtiri sunt si-mi dau seama daca ma satisfac pescuind cu ele.
Foate logic ceea ce afirmitaicanoe scrie:kzoli scrie: ... ... ... Un fir textil de 0.12 este mult mai mai gros decat un mono de 0.16 ,cel putin din care am folosit eu ...