pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
avat400
senior
senior

Mesaj de avat400 » 07 Sep 2009, 15:05

nasolu scrie:care rapala are vibratie mare?ca la cd-uri nu simti nimic in lanseta,zici ca tragi un lemn prin apa :D nici cleanul nu l-am simtit,asa ca nu vreau sa le mai vad :D
..scuze...am vrut sa spun prea mica...

costel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costel » 31 Dec 2009, 12:51

Azi-primavara am dat de site-ul asta si,implicit,am descoperit un stil de pescuit fantastic,pe nume:SPINNING! Dupa zeci de naluci pierdute,dar si zeci de kg. de clean prinse,pot spune ca am devenit un fanatic al acestui stil de pescuit!Hai noroc si la anul si urez tuturor pescarilor un AN NOU FERICIT! si fire zbuciumate... :lol:

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 31 Dec 2009, 13:26

An Nou fericit si tie si tuturor pescarilor :D

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 31 Dec 2009, 15:14

costel scrie:Azi-primavara am dat de site-ul asta si,implicit,am descoperit un stil de pescuit fantastic,pe nume:SPINNING! Dupa zeci de naluci pierdute,dar si zeci de kg. de clean prinse,pot spune ca am devenit un fanatic al acestui stil de pescuit!Hai noroc si la anul si urez tuturor pescarilor un AN NOU FERICIT! si fire zbuciumate... :lol:
:D :D :D

si inca nu te-ai apucat de fly!!!!

:twisted: :twisted: :twisted:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Ian 2010, 21:05

La multi ani tuturor, multa sanatate si peste greu la capatul firului! Hai treaca de la mine, le doresc binele si "pretenilor" mei gen Gerula si Apsalba, acum e monetul sa fiu ei eu bun crestin, ca in restul anului o sa am destul timp sa ii smotocesc.
Ca sa revin la topic - ma framanta de ceva vreme o problema. Am constatat ca pescuin pe rauri la clean si pastrav sunt 2 situatii mari care se ivesc mereu. Cand pescuiesc in micile bulboane sau cascade cu apa adanca de 20-50 cm si suprafata de maxim 3-4 m patrati de regula arunc lingurita rotativa sau voblerul si am atac imediat, din prima lansare, si de regula reusesc sa prind pestele. care peste e in general mic: 10-20 cm.
Invesr, unde sunt bulboane adanci si mai calme (1-3 metri) cu suprafata de 12-15 m.p., e mult mai greu sa conving pestele sa atace si am si mai multe rateuri. colo prind mai rara dar cleni si pastravi de 25-35 cm. Acum stau si ma intreb de ce difera? Oare in apa mica si mai rapida pestele ataca mai repede, fara sa analizeze mult situatia? Poate fiind pesti mai mici, adesea puiet, sunt mai putin precauti? Sau pur si simplu in marile bulboane se pescuieste mai mult, se prinde mai mulot si pestii sunt mai rari si mai suspiciosi? In aceste bulboane adanci vad adesea clean sau pastrav marisor cum urmareste de aproape naluca dar fara a ataca. Dupa al doilea lanseu nici macar nu mi are loc urmarirea. Sincer, am prins mai bine clean si pastrav de peste 25 de cm sub maluri cu radacini si tufe, unde apa e de 30-60 cm decat in marile bulboane cu apa adanca si calma, desi logic acolo ar fi sa stea marile exemplare avand hrana din abundenta. Voi ce parare aveti?

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Ian 2010, 22:43

Cei mai mari cleni i-am prins in apele cele mai mici, adica exemplare de 1,7-2,3 kg in ape de 20-30 cm...m-am mirat si eu, s-au mirat si clenii la randul lor, si observ ca in apele repezi clenii (mici si mari) sunt mult mai activi si agresivi, ataca pe negandite parca (presupun ca sunt pusi in fatza problemei: "trec la atac acum rapid, sau cine stie cand mai apare asa o naluca Salmo Hornet, si mor de foame pana atunci?"...si de obicei aleg atacul iminent), in schimb in apele mai linistite, adanci, cleanul n-are motiv de graba, si are timp sa analizeze naluca, iar daca nu-i place cum misca, ii da "Cancel". Bulboanele si cascadele, mici sau mari, au potential... 8)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Ian 2010, 22:48

@fario cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare :wink:

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Ian 2010, 20:54

Fario_nebunu scrie:La multi ani tuturor, multa sanatate si peste greu la capatul firului! Hai treaca de la mine, le doresc binele si "pretenilor" mei gen Gerula si Apsalba, acum e monetul sa fiu ei eu bun crestin, ca in restul anului o sa am destul timp sa ii smotocesc.
Ca sa revin la topic - ma framanta de ceva vreme o problema. Am constatat ca pescuin pe rauri la clean si pastrav sunt 2 situatii mari care se ivesc mereu. Cand pescuiesc in micile bulboane sau cascade cu apa adanca de 20-50 cm si suprafata de maxim 3-4 m patrati de regula arunc lingurita rotativa sau voblerul si am atac imediat, din prima lansare, si de regula reusesc sa prind pestele. care peste e in general mic: 10-20 cm.
Invesr, unde sunt bulboane adanci si mai calme (1-3 metri) cu suprafata de 12-15 m.p., e mult mai greu sa conving pestele sa atace si am si mai multe rateuri. colo prind mai rara dar cleni si pastravi de 25-35 cm. Acum stau si ma intreb de ce difera? Oare in apa mica si mai rapida pestele ataca mai repede, fara sa analizeze mult situatia? Poate fiind pesti mai mici, adesea puiet, sunt mai putin precauti? Sau pur si simplu in marile bulboane se pescuieste mai mult, se prinde mai mulot si pestii sunt mai rari si mai suspiciosi? In aceste bulboane adanci vad adesea clean sau pastrav marisor cum urmareste de aproape naluca dar fara a ataca. Dupa al doilea lanseu nici macar nu mi are loc urmarirea. Sincer, am prins mai bine clean si pastrav de peste 25 de cm sub maluri cu radacini si tufe, unde apa e de 30-60 cm decat in marile bulboane cu apa adanca si calma, desi logic acolo ar fi sa stea marile exemplare avand hrana din abundenta. Voi ce parare aveti?
Poate ca ar trebui sa facem diferenta intre "bucatarie" si "dormitor".... sau ar trebui sa analizam unde mananca si in functie de anotimp, temperatura, vreme, apa... Plus de asta cred ca fiecare peste, ca si fiecare om dealtfel, are obiceiurile si tabieturile lui, nu?!? Ar trebui sa invatam noi sa il invatam pe el si obiceiurile lui... ceea ce ar trebui sa ne duca cu gandul la mult mai mult decat pescuit si a pune un peste in tigaie.... :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Ian 2010, 22:55

multumesc ptr raspunsuri!

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 03 Ian 2010, 11:40

:?:
A fost un test? :twisted:

Scrie răspuns