pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
danone
- veteran

ppscslv123 scrie:Da' ce va trebuie frate ochelari polarizati (daca nu sunteti deja chiori)? Ochii goi ce au? Care-i problema daca vezi natural? Eu de exemplu vad f bine si stiu pescari care la peste 70 de ani nu poarta ochelari. Ne-am smecherit sau ce... dam mai bine in fata fetelor ultraviolete?
Ochelarii polarizanti nu sunt doar de fitze ci au rolul lor in eliminarea reflexiilor produse de luciul apei. Se stie ca atunci cand ai in jurul tau apa (esti intr-o barca) , fluxul de lumina care cade pe tine este de cateva ori mai puternic . Pai aia care umbla pe la Polul Nord sunt tampiti sa-si puna ochelari polarizanti, ca doar nu se duc acolo la plaja.
Sau ce ar fi sa te apuci sa sudezi de fiecare data fara sa-ti pui masca de sudura , ochii goi ce au , care-i problema daca vezi natural?
-
albert.C
- veteran

-
cata teorie despre ochelari..si am impresia ca cei ce pun mare aspect pe ochelari neglijaza restul echipamentului..
-
catalin66
- veteran

Nu e deloc pentru fitze , cine nu stie se trezeste vorbind , sa stea cine vrea cu ochii beliti , vara , cu fata la soare pana apune , sa vad daca nu si-ar dori o pereche de ochelari pe nas , cat despre calitate si preturi , ca in orice alt domeniu , cine isi permite da banul , cine nu , carcoteste .
-
vampir
- utilizator constant

Catalin sper ca nu e obligatoriu si in poze sa purtam ochelarii? Ete ca sa te oftici eu am si degetar .Tu ai? Dai banu ai. Nu? Degetarul este o fitza? Dupa ce iti intra ancorele de mai multe ori in maini nu mai este . Iar ochelari mie imi trebuie mai mult ca protecte impotriva ancorelor de la giugele decat ca sa privesc pestii prin apa aratand cu mana ca disperatul, sau ca ma bate soarele pe sub cozorocul de la sapca, sau ca se reflecta razele din apa in pupila iar seara dau urat prin fatza blocului cu ochii ca de hamsie congelata. Cum fac ancorele de imi trec asa aproape de ochi nu iti spun tot ca sa te fierbi. Dar degetarul ce marca sa fie? Ce material? Da ce culoare? Da sa fie de stanga, de dreapta?Ce sistem de prindere e mai bun? Dar, dar, dar. Vorbim vorbe ca suntem in prohibitie probabil. Mai vem timp de tratat subiectul cu ochelarii ceva vreme. Nu fi asa radical Catalin ca ne stici distractia aici cu lentila cea mai buna. Este un fel de " alb,alb, cel mai alb". Apropo care aveti nasu lung si cocosat? Ce forma de ochelari il protejaza mai bine? Ca eu am nasu asa de cocosat de nu mai trebuie ca ochelarii sa mai aiba si craci pe prindere dupa ureche. Stau bine si asa doar pe cocoasa de la nas. Are cineva experienta? Cum mai zicea un coleg in alt topic: sa imi raspunda doar cei cu experienta.

Cum sa imi cumpar eu ochelari de pe net pt nas mare? E? Nu tre sa iau magazinele la rand sa probez? E simplu. Poate baiatu care a deschis topicul are nasul mai bontur, mai spre tic asa. Uite chiar trebuie sa-l intrebam spre ce tip de nas sa fie lentilele.
-
catalin66
- veteran

Cu degetarul , e pe bune ?
-
Lemi
- junior

vampir scrie: Ca eu am nasu asa de cocosat de nu mai trebuie ca ochelarii sa mai aiba si craci pe prindere dupa ureche.
Trebuie sa fii tare urat

-
vampir
- utilizator constant

Cata este pe bune. Dupa ce am am scos ancorele din alt coleg din zona inghinala cu un cater ruginit si am ajuns si eu de 2 ori cu ancorele infipte in maini la urgenta sa mi le scoata aia ca singur nu puteam(doar o singura data am reusit sa le scot singur) si dupa ce asistam cum radeau doctorii cate 5-6 minunte in sir de mine, m-am decis sa imi iau si degetar. Pescuiam printre pietre pe suvoi si cand ziceam ca e peste gata obosit el tot se mai gandea sa dea din cap de 2-3 ori atat cat sa ma faca pe mine " fericit"la degetutze. Iar cu ocherarii nu de putine ori in special la avat aproape de mal binevoia sa sara naluca din gura pestelui si zbura foarte mladios mai mereu spre zona capului. Acum serios vorbind sapca si ochelarii tre sa fie nelipsiti. Si de soare sunt bune ca protectie dar si de alte riscuri. Daca scoti pestele cu minciogul sau cu gripul nu este nevoie de degetar dar cand il iei cu mana isi are rostu si el. Este foarte bine sa obosesti pestele sa-l faci praf pana sta lat dar zici ca ii faci mult rau mai ales daca este de eliberat, este bine sa il tii mai mereu cu capul aproape de luciul apei ca daca mai schiteaza ceva sa il bagi repede sub apa dar nu gasesti locuri ideale de pescuit mereu, sunt rauri repezi cu maluri mai inalte cu multe pietre , radacini etc. Si din pietre cand dai mai tare in varf sa sara voblerul, el tot spre pescar sare daca este agatat aproape de mal pe apa mica. Da sunt uratanie rau, nici nu ma apropii de luciu apei ca fug pestii daca ma vad mai rau ca de curent.

. Cica barbatu trebuie sa fie un pic mai frumos decat dracu

, dar sunt unii de il depasesc.
-
catalin66
- veteran

Da , am avut si eu destule ancore infipte in mana , toate astea au luat sfarsit cand mi-am luat grip , si am avut si eu si prin obraz , tot asa sarit voblerul din gura pestelui , nasol , totusi la urgente n-am ajuns , incearca si cu un grip totusi , e mai safe !!
-
ovidiu
- veteran

-
catalin66 scrie:Da , am avut si eu destule ancore infipte in mana , toate astea au luat sfarsit cand mi-am luat grip , si am avut si eu si prin obraz , tot asa sarit voblerul din gura pestelui , nasol , totusi la urgente n-am ajuns , incearca si cu un grip totusi , e mai safe !!
Gripul e baza!
mai ales la pescuit de avat viteza... o clipa de neatentie si gata ancora in desht

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
dori
- senior

-
Care este diferenţa dintre ochelarii aleşi la recomandarea unui oftalmolog şi cei... enunţaţi mai sus?
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?